Активный чат
Евгений Жеребецкий
22
24 апреля 2014, 10:00

Евгений Жеребецкий

Эксперт по проблемам международной безопасности, политолог
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Добрый день! Скажите каким образом (где именно?) жители КРЫМА смогут проголосовать на выборах президента УКРАИНЫ 25 мая?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
У нас існує Державний реєстр виборців. База даних знаходиться у Києві. ЦВК видало спеціальну постанову, відповідно до якої на кордоні Криму і Херсонської області будуть створені спеціальні виборчі дільниці на тимчасовій основі.
Признаюся чесно, я ще не встиг перечитати постанову: не знаю, яким чином можна повідомити Держреєстр, що Ви хочете проголосувати на президентських виборах. За законом це робиться так: потрібно повідомити найближчий відділ ведення Державного реєстру виборців про те, що Ви хочете проголосувати, і вони включать вас у списки виборців на цих спецдільницях на території Херсонської області. Тоді – перетнути кордон і проголосувати.
Зробити таку заяву до Держреєстру можна (я думаю) електронною поштою і, дуже важливо, це треба зробити не пізніше як за п’ять днів до дня голосування – до 19 травня включно. Варто зайти на сайт ЦВК, там на титульній сторінці є інформація. Я думаю, що ЦВК найближчим часом дасть роз’яснення, яким чином Вас можна включити у списки виборців на цих дільницях.
вопрос:
root

root

Когда Россия выдаст Януковича, и какое будущее его ждет?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Януковича видадуть після того, як не буде Путіна. Навіть якщо буде рішення міжнародного кримінального суду, його не видадуть. І жодні санкції проти Росії не допоможуть, тому що вся російська політика щодо України протягом останніх 23 років – спецоперація ФСБ і ГРУ. Один із їхніх найбільш цінних агентів – Янукович. Тому марно сподіватися, що вони здадуть свого шпигуна.
вопрос:
root

root

Глядя на нынешнюю власть у вас лично никогда не возникает ощущения, что мы сменили "шило на мыло"? Как вы оцениваете ее политику безопасности страны за эти месяцы?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Та ні. Безумовно, ця влада краща за попередню, хоча й далека від ідеалу. Треба усвідомлювати, що це тимчасова влада. Вона зайняла ці посади, ігноруючи Майдан, і це найбільша її помилка, тому що в результаті вона втратила велику частину прихильників.
Що стосується політики безпеки – треба розуміти, що влада робить те, що може робити. Силові структури, які лишилися після правління Януковича і Партії регіонів, лежать у руїнах: 30% кадрового складу СБУ, як кажуть компетентні люди, – це російська агентура, вищий керівний склад Міноборони та МВС – те саме. Міліція, спецпідрозділи МВС заплямовані та деморалізовані своєю участю у придушенні Майдану.
вопрос:
root

root

Евгений, на ваш взгляд, почему затягивается расследование расстрелов во время Майдана, почему прошло уже почти два месяца, а никто, ни один виновный не наказан, не задержан?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Мені це теж не зовсім зрозуміло. Як запевняє міністр внутрішніх справ, частина учасників розстрілу, щодо яких є підозра, заарештовані. Натомість мені видається, що Аваков просто боїться зачепити цей гігантський 350-тисячний гадючник. Уявіть собі, що було б, якби частину тих, які брали участь у силових акціях на Майдані, посадили, а інших розпустили – тут ніякого Путіна не треба. У будь-якому разі, це не знімає особистої відповідальності Авакова та керівництва МВС за те, що всі особи, тим чи іншим чином причетні до злочинів на Майдані, мають бути заарештовані й отримати справедливе покарання. А міліціонери, які не були причетні до силових акцій, мають бути публічно виправдані, оголошені такими, що не брали участь у злочинах – щоб вони не несли колективної відповідальності за злочинців у погонах.
вопрос:
root

root

Пане Жеребецький, зважаючи на останні заяви Путіна (під час прямої лінії), Лаврова (що ледь не щодня з'являються у ЗМІ), яких кроків слід чекати від Росії, від яких її сюрпризів слід убезпечити себе Україні? Дякую.
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Як я вже казав, Путін не має достатньо військових сил для прямої агресії на півдні і сході України. Розрахунок був на диверсантів і на добре розгалужену мережу провокаторів, українських громадян, які створять заворушення на сході. Найбільший його провал – Дніпропетровськ, Запоріжжя, Одеса, Миколаїв та Херсон. Фактично маємо Донецьк і Луганськ, і важку ситуацію в Харкові. Це означає, що найближчим часом вони можуть спробувати влаштувати якісь криваві заворушення в цих трьох неспокійних містах, а також в Одесі. Як вони це робили і на Майдані – стріляли і в тих, і в тих.
вопрос:
root

root

Чи варто Україні вступати до НАТО? Ви прихильник такого сценарію?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Чи варто вступати? Звичайно. Хтось всерйоз думає, що за нинішніх умов, за повністю розкраденої і деморалізованої українській армії ми зможемо захиститися від стосовно невеликої кількості російських військ? Я не вірю в це. Це означає, що десятки й сотні тисяч людей, цивільного населення візьме в руки зброю і піде захищати Батьківщину. І це буде як на Майдані: на конференціях міжнародних я пояснював дипломатам і політикам, що Янукович уже програв, і йшлося навіть не про час, коли його звалять, а про те, скільки загине людей. Так само і з Путіним: він ніколи не дістане України, інша річ, що маючи таку армію, таке керівництво і таку "допомогу" США і ЄС, це може обійтися нам дуже дорого. Якби ми були членом НАТО, то жодних проблем з боку Росії не було б.
вопрос:
root

root

З вашої точки зору, чи потрібно Україні прагнути відновити свій ядерний статус?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Так. Але, боюся, за теперішніх умов це нереально. Ядерна зброя – це не зброя нападу, а зброя захисту, відлякування. Лише сам факт володіння ядерною зброєю автоматично відлякує агресорів від країни. Якщо у нас президент, прем’єр, голова СБУ, міністри оборони і МВС, і всі їхні заступники виявилися агентами Росії, які втекли і закликають агресора – Росію – напасти на нас, хіба можна таким "державним діячам" давати в руки ядерну зброю? Нарешті, хіба народ, який обирає двічі несудимого рецидивіста президентом, може мати в руках таку зброю? Років за 20, якщо не зміниться ситуація з Росією (а я думаю, що зміниться), якщо ми не будемо в складі НАТО (а я думаю, що будемо), ми без проблем зробимо собі бомбу.
вопрос:
root

root

Как вы считаете, возможно, все, устроенное россиянами у нас - не результат, как говорится, "имперских амбиций Путина", а результат того, что Россия любой ценой пытается не допустить нахождение НАТО вблизи своей границы, а Украина в этой ситуации только как разменная монета (и для одной, и для другой стороны)? Или здесь все в комплексе? Спасибо!
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Ясно, що Путін не хоче, щоб НАТо знаходилося поряд з його країною, тому що він прийняв інший геополітиячний вибір. Вони конфронтують з Європою та західним світом. Путін намагається заснувати союз з Китаєм. Парадокс полягає в тому, що Путін 10 років тому обговорював можливість вступу в НАТО, але його зігнорували, і, мені, здається, що даремно. Чому? Тому що американці не бачили нинішнього свого найбільш серйозного противника і ворога - Китай.
Знайдіть мою статтю в журналі "Ї" № 31 (львівський часопис, одне з найбільш серйозних видань в Україні), стаття називається "Кінець імперії". Стаття з самого початку дуже нудна, тому що я поснюю принципи, на підставі яких робив аналіз поточного на той час стану Росії, можна цей кусок пропустити і читати з середини. Там є аналіз ситуації, який підводить до того, що Росія найближчим часом розпадеться. І одна з причин розпаду - кататсрофічна депопуляція, вимирання етнічних росіян і православних угрофінів. Алкоголізм. І тому ще в 90-х роках Сергій Караганов, один із найбільш серйозних і компетентних російських аналітиків, наближених до Кремля, казав, що в 2005 році найбільшим дефіцитом в Росії буде робоча сила, тому одне з завдань Росії - захопити наші руки й душі російськомовних, або просто слов"ян, які цю Росію й будуть рятувати. Не секрет, що за Уралом Росія слабо контролює свою територію. От тому в Криму зараз і промацують ситуацію, щоб відправляти за Урал наших міліціонерів, військових. які зрадили присязі і просто мешканців Криму, щоб якось втримати ситуацію.
вопрос:
root

root

За вашими спостереженнями, чи мало можливості військово-політичне керівництво України не допустити втрати Криму, і чому ці шанси були втрачені? Дякую.
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Звичайно. Я розмовляв з діючими військовими, доволі високопоставленими, і вони сказали наступне: на самому початку в Криму була стосовно невелика кількість російського спецназу ГРУ ГШ МО РФ. Натомість решта так званих "зелених чоловічків" це були військовослужбовці ЧФ РФ. Якщо б це одразу локалізували, а у нас там були найбільш боєздатні частини, то нічого цього не було б. Росія робить все можливе, щоб не відбулося масштабних бойових дій між збройними силами РФ та України.
вопрос:
root

root

Вітаю, пане Євгене! Як би ви оцінили моральний, психологічний стан українського війська? Наскільки воно довіряє владі після того, як побачило, як вчинили з нашими військовими в Криму, які фактично були кинуті напризволяще? І, до речі, можливо, у вас є інформація... А на що й куди підуть ті величезні кошти, які зібрало Міноборони, якщо військовим допомагають обживатися здебільшого волонтери? Дякую за відповіді.
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Моральний, психологічний стан війська - мені б не хотілося про це говорити взагалі. Якщо зважити на теперішню АТО, то взагалі щось незрозуміле. По-перше, треба пам"ятати, що була спроба задіяти частину наших військових (зокрема, Дніпропетровську повітряно-десантну бригаду) в придушенні Майдану. Нарешті наші військові просто не хочуть воювати. Бо якщо взяти події в Донецьку (Слов"янськ і Крматорськ), то наші спецслужби говорять, що на нашій території зараз декілька сотень російських диверсантів, від яких Росія відмовляється. А раз так, то є всі підстави діяти доволі жорстко. Тобто, по суті, є всі умови, щоб людей зі зброєю локалізувати, і при перших бойових діях, вони складуть зброю. Але - цього не робиться. Простіше кажучи, якщо хтось хоче щось робити, то він шукає способи. А якщо хтось не хоче чогось робити - він шукає причини.
Що стосується грошей, то я читав в інтернеті про ці речі, але оскільки я не впевнений, що це була достовірна інформація, не хочу це коментувати.
вопрос:
root

root

Наскільки велика сьогодні загроза, що дії сепаратистів та диверсантів на сході й півдні зірвуть президентські вибори в тих регіонах? Яких провокацій можна чекати на травневі свята, ближче до дня виборів?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Склалося так, що я з 2000 року активно займаюся виборчими кампаніями. У мене базова юридична освіта, я разом з групою юристів я є співавтором декількох посібників для членів окружних, дільничних виборчих комісій, офіційних спостерігачів на парламентських та президентських виборах. Тобто я весь час намагався навчити усі політичні сили без винятку захищати свої результати виборів. Я не уявляю собі, як можна чесно, без фальсифікацій провести вибори, якщо, скажімо, в частині регіонів українська влада не контролює ситуацію. Навіть в мирний час вибори в Донецьку, луганську, Харкові і Криму можна вважати чесними лише у 2006-2007 роках та "третій" тур виборів у 2004 році. Скажімо, у 2012 році під час парламентських виборів у багатьох окружних комісіях просто переписувалися протоколи ДВК. Ясно, що вибори треба проводити - у нас немає іншого виходу. Але я боюся, що вибори в Луганську, Донецьку будуть далекі від дійсного стану речей. Хоча, з іншого боку, в Миколаєві, Херсоні, Харкові і навіть в Одесі, мені здається, ми отримаємо дуже цікаві результати - проукраїнські. Мені здається, що на цих виборах станеться абсолютно парадоксальна річ: якщо раніше ми казали "південно-східний регіон" - південь, Донецьк, Луганськ і Крим були разом, то тепер південь (без Криму, звичайно) стає проукраїнським. І Луганськ з донецьком лишаються насамоті. Це багато вартує.
Росія стратегічно не зацікавлена, щоб відбулися вибори. Оскільки з"явиться новий легітимний інститут влади - президент. Що стосується ВР, яка наразі є стовідсотково легітимним органом влади, то, маючи комуністів і ПР, цю структуру легко зруйнувати. Якщо не відбудуться вибори, а росіяни робитимуть все для цього, то ми будемо в дуже важкій ситуації. Чого чекати? Думаю, тут моєї фантазії брак на це: якщо Путін у 1999 році підірвав житловий будинок на вул. Гур"янова, а тоді на Каширці вночі з мешканцями, і загинуло 370 і відповідно 150 осіб, громадян Росії, то що він здатен зробити з нами? Надія лише на рештки наших спецслужб і на адекватних мешканців Донецька, Луганська, Харкова, Одеси, які не піддадуться на провокації, бо мова йде перш за все про їхню безпеку.
вопрос:
root

root

Готов ли реально бороться Запад за целостность Украины и вступить в вооруженный конфликт с Россией, если что?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Ні. Чому? Тому що Захід краще, ніж самі росіяни, розуміє, в якому стані знаходиться РФ Володимира Путіна. І якийсь серйозний військовий конфлікт з росією може закінчитися розпадом цієї країни і повним хаосом. Це означає в дію вступить перш за все Китай, який до цього часу не визнав анексію у 1862 році 1,5 кв. км. Далекого Сходу і східного Сибіру. По-друге, в Росії є ядерна зброя, заводи, які займаються збагаченням урану, виготовленням ядерних боєголовок, атомні АЕС і т.д. Хаос в Росії означатиме, що на світову арену виходить сильно зміцнений територіально (бо захопить Сибір) Китай.Тому коли Захід бачить перед собою втрату суверенітету України і розпад Росії, ясно, що ніхто не будет про нас думати. Тому вони й постійно закликають нас - починайте відбиватися. тоді ми вам допоможемо зброєю, порадами, розвідувальною інформацією з сателітів, але якщо ми не б"ємося, а тільки прізвища російьских диверсантів, але не арештовуємо їх, то й Захід не вірить, що наші влада та армія готові захищати свою батьківщину. Парадокс у тому. що у нас є солдати, але немає армії. Це значить, що якщо, не дай Боже, почнуться реальні бойові дії, ніхто не буде слухати турчинова іі Яценюка, і підуть на війну. І буде те, що на Майдані - загинуть багато людеЙ, але відіб"ємося.
вопрос:
root

root

По вашему прогнозу, что может быть дальше в Крыму? С украинцами, не захотевшими получить российский паспорт? С крымскими татарами (учитывая запрет въезда на полуостров для Джемилева)? Партизанское движение, открытая борьба или смирятся и будут жить в новых условиях?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
У мене складається враження, що Путін щодо Криму мав зовсім інші плани. У Путіна економіка в катастрофічному стані. Зараз всі відмовляються від російських газу і нафти, співробітництва у сфері космосу (важко уявити, що американці та європейці відмовляться від цього). Росіяни повертаються на схід, до Китаю, вони готові продавати свій газ дешевше, бо немає виходу. Посадити собі на шию депресивний Крим, в який десятки років ніхто не інвестував - це, скоріше, поразка, а не перемога. Вартість відпочинку в Криму і низький рівень сервісу робить його неконкурентоздатним з тим же Єгиптом чи Туреччиною. Путін насправді хотів захопити Севастополь, оголосити його російським містом і не платити за базу і видавити нас. Це для нього критично важливо, бо росіяни не мають куди перемістити ЧФ. А відповідно Крим був би тією територією, яка б годувала і утримувала Севастополь, бо ми б в наш Крим закачували дешеву електроенергію та безкоштовну воду, утримували б пенсіонерів. путін захопив Крим і отримав дорогу воду і електроенергію, 700 тисяч пенсіонерів і фактично зруйновану економіку після анексії. І за все треба буде платити Росії. Що буде? Росіяни спробують видавити з Криму весь проукраїнський елемент, зокрема татар, і будуть це робити акуратно. І відповідно Крим перетвориться навіть не на Сочі, про якийсь розвиток не варто говорити: туди не будуть літати міжнародні авіалінії, запливати круїзні кораблі, туди будуть їздити російські військові і чиновники, а РФ буде дотувати їм путівки. Нарешті Крим перетворять на грандіозну військову базу.
вопрос:
root

root

Г-н Жеребецкий, что на сегодняшний день может служить реальным сдерживающим фактором для России, который хоть немного усмирит ее аппетиты по отношению к Украине?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Лише реальний опір російській агресії і диверсантам всередині країни з боку наших силових структур: армії, спецслужб. Все інше - нереально.
вопрос:
root

root

Чи підтримуєте ви ідею запровадження візового режиму з Росією? Адже в його відстутності зацікавлено чимало наших громадян, зокрема, на сході та півдні, багато в кого там родичі, хтось їздить працювати, а такий крок може вкотре роздратувати та додати ще більшого несприйняття нової влади? І тут же друге питання: чому влада не вживала жодних заходів на кордонах, коли сюди перекидалися російські "зелені чоловічки", провокатори, тощо?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Безумовно. Річ у тому, що прикордонники можуть лише формально перевірити, чи власник паспорта, точніше його фотографія, відповідає особі. яка його пред"явила. натомість якщо з країною є візовий режим, то співробітники консульських установ отримують дуже детальні візові анкети і мають можливість їх перевірити, звірити з закритими базами МВС, СБУ і відфільтрувати небажаних відвідувачів, потенційних терористів ще на стадії отримання. Наскільки мені відомо, вже декілька років тому ЄС профінансував спеціальне програмне забезпечення і "залізо" для українських прикордонників.
Якщо громадянин України чи Росії збирається до родичів чи в службове відрядження, то він отримує візу без проблем, як зараз ми їздимо в ЄС. Потрібно всім вирішити, що важливіше - безпека держави і громадян чи втрачені декілька годин в російському консульстві.
Чому не затримували "зелених чоловічків", провокаторів, тому що на сході немає кордону: на великих дорогах стояли прикорджониики, натомість реального кордону з колючим дротом і вишками немає. Ідіотизм ситуації полягає в тому, що ми за свої гроші охороняємо кордони ЄС на заході, але не охороняємо на сході, звідки є реальна небезпека.
вопрос:
root

root

Добрый день! 1. Ваше видение перспектив России без дружественной Украины (в текущем формате), но с Крымом в плане региональной и международной безопасности ? 2. Явно, что новые территории даже без боя приобретенные потребуют колоссальных вложений. Есть какие-то расчеты, что может "переварить" Россия на текущем этапе? 3. Каковы перспективы Таможенного Союза в условиях санкций для России? Может ли он пойти прахом? 4. Как вяжется торговая война России с Украиной в разрезе участия в ВТО? 5. Не будет ли противоречить вступлению Украины в ЕЭС даже на правах ассоциации неурегулированность ситуации с Крымом? Кажется, для Грузии ее проблемы с Абхазией и Ю.Осетией стали именно таким камнем преткновения?! Спасибо!
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
1. Росія без дружньої України? Мені здається, на неї чекають важкі часи: свого часу Росія тим чи іншим чином купила (захопила) велику кількість підприємств, які виробляють харчові продукти (сирзааводи, молокозаводи і т.д.). Тепер, якщо нашій владі вистачить розуму, незважаючи на колосальні втрати, вона припинить торгувати з Росією. Українські товари, безумовно, нижчої якості, ніж європейські чи прибалтійські, але вони істотно дешевші. От вам удар по російському бюджету, бо треба або дотувати харчі. або завозити дорогі європейські.
Ми дуже тісно співпраціюємо в військово-промисловому секторі. Російські стратегічні ядерні ракети підялгають модернізації, і зробити вони це можуть лише на дніпропетровському "Южмаші". Є також двигуни для літаків і гелікоптерів і т.д. Тобто це нові колосальні витрати, щоб замкнути свою харчову промисловість, ВПК на самих собі.
2. сумніваюся, що вона зможе щось переварити, бо у неї немає грошей. Захоплену територію (Крим) чекає велика депресія - і економічна, і психологічна.
3. Митний союз не мав перспектив в мииний час і тримався на тому, що, скажімо, в Білорусії продавали дешевше нафту і газ. Зараз, коли Казахстан різко виступив против тручання росіян у внутрішні українські справи, а Білорусь прямо говорить, що це наші внутрішні справи, а Росія не має втручатися.
4. Думаю, що у ВТО справажян війна не почалася, все попереду.
вопрос:
root

root

А ви маєте легендарну візитівку Яроша, яку вогонь не бере?) Що думаєте про ту історію?))
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Візитівки не маю, з Ярошем не знайомий. Історія з візитівкою - грубе інсценування російських спецслужб, розраховане на ідіотів.
вопрос:
root

root

чи не спіткає схід україни доля криму? чи можна було зберегти крим, і чи можна припинити цей безлад на сході?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Ні, схід доля Криму не спіткає. Принаймні, дуже сподіваюся. Тому що всі бачать тепер всі "прєлєсті" російської окупації Криму. Нарешті наші олігархи, які і заварили цю кашу, зрозуміли вже, що вони втратили контроль над ситуацією в Донецьку і Луганську, тобто стали жертвами власного успіху.
вопрос:
root

root

Євгене Петровичу, як Ви ставитеся до діяльності "Правого сектору"? За яких умов його лідер Дмитро Ярош мав би шанс отримати пристойний результат на президентських виборах? І окремо - що думаєте про ініціативу створення спецбатальойну "Донбас"? Дякую.
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Нормальнос тавлюся до діяльності "Правого сектору". судячи з офіційних заяв і декларацій, їхня позиція мало відрізняється від деяких наших парламентських фракцій. Але "Правого сектору" як масового руху немає. Є велика кількість прихильників (завдяки хорошій рекламі, яку йому робить російське телебачення і ЗМІ), але добре організованої і масової структури - нема. А вибори організовують не окремі, навіть дуже активні і відважні люди, а організації.
Спецбатальойн "Донбас" - це добре. Сьогодні ми бачимо, що у нас немає 350 тисяч міліціонерів, 180 тисяч солдатів, 40 тисяч сбушників і т.д. Мусить хтось захищати нещасних переляканих міліціонерів і спецпризначенців з "Альфи" і т.д. Росіяни такі страшні...
вопрос:
root

root

Как вы сегодня оцениваете вероятность прямой военной интервенции России в Украину?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Як низьку. У росіян мало сил для цього. У 1968 році на невеличку Чехословаччину вони кинули 200 тисяч солдат і 5 тисяч танків. У них немає такої армії зараз на південному заходу. Тому вони намагаються зробити це нашими руками і поки що доволі успішно це роблять.
вопрос:
root

root

Евгений, как бы вы оценили эффективность АТО на востоке страны?
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Дуже погано. Спецслужби не виконують своєї функції. Бо це не армія має робити.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Какую перспективу для Украины Вы можете предсказать? Как скоро сольют Юго-Восток Путину и стоит ли серьезно относится к Женевским соглашениям, или они не стоят бумаги, на которой они написаны. Потому что по всему видно, что Донбасс сливают так же, как слили Крым.
ответ:
Евгений Жеребецкий
Евгений Жеребецкий
Південний схід не "злиють". перш за все тому, що Одеса, херсон і Миколаїв за останні три місяці стали такою ж Україною, як Чернігів, Житомир і Суми. Вони самі встануть на свій захист, населення цього не захоче. Власне, в цьому і є колосальний прокол. Що стосується женевських угод, то це наша колосальна дипломатична поразка. Той факт, що ми не згадали про Крим, не виставили умови, що Росія повинна звільнити Крим, це означає, що ми опосередковано, за замовчуванням, погодилися з російською анексією Криму. позитиву від переговорів - ніяких, а прецедент створено.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять