Активный чат
Игорь Луценко
21
11 июля 2013, 15:00

Игорь Луценко

Журналист, активист, военнослужащий
вопрос:
root

root

Пане Ігоре, яку культурну спадщину після себе залишить нинішня влада, на ваш погляд?))
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Безумовно, з точки зору антропології, наш період є надзвичайно цікавим. Це будуть пам’ятки, в яких відобразилася жадібність, глупота, несмак. Звісно, більшість із них зникнуть, і ніхто цього не помітить. Характерно, що нинішнє десятиліття не спродукувало жодної архітектурно цікавої будівлі попри мільярдні обороти забудовної індустрії. При цьому ми, прості кияни, створили Пейзажку, якою можна хизуватися перед гостями міста.
вопрос:
root

root

Які акції ваша організація планує найближчим часом? І як можна стати членом "Збережи старий Київ"?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
12 липня ми йдемо на акцію, щоб підтримати жителів Десятинного провулку. 11.30, Герцена, 9.
Ми не маємо формального членства. Приєднуйтеся до нас у Фейсбуці, слідкуйте за подіями, знайомтеся в реалі.
вопрос:
root

root

Чи погоджуєтеся ви зі словами, що кожен народ має ту владу, на яку заслуговує? Пані Олександра Кужель розповіла у Фейсбук про те, що відбувається сьогодні в Київраді: "«Ты и Емец не доживете до вечера», - пообещал сейчас «избранник» киевлян Александр Лищенко. Обещание сопровождалось отборной нецензурной бранью. Этот господин, являющийся членом постоянной комиссии по вопросам земельных отношений, настолько прикипел к своему «теплому» месту и так не хочет с ним расставаться, что напал на женщин-депутатов. От его удара отлетела к стене Лилия Гриневич и сильно ударилась головой. Глядя на то, с каким остервенением нелегитимные члены нелегитимного Киевсовета обороняют свои мандаты, дающие им право бесконтрольно грабить киевлян и уничтожать столицу, понимаешь, что угроза Лищенко (члена Народной партии) – это только начало." Невже ми самі таких обираємо? І чи вірите ви, що щось кардинально зміниться у Київраді після виборів?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Я б поставив у пряму залежність народ і владу, якби народ міг оперативно цю владу зммінювати. А оскільки відкликання буйних чи неадекватних, чи просто скурвлених обранців зараз неможливе, то я вважаю, що наш народ не заслуговує такої влади. Його просто обманюють, і система це дозволяє.
вопрос:
root

root

перепрошую, а чи маєте ви якийсь родинний зв"язок із юрієм луценком?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Не маю. Але зауважу, що вдячний, що він з тюрми мене підтримав на виборах минулої осені. Такі у нас з ним високі стосунки.
вопрос:
root

root

Що вас підштовхнуло стати активістом "Збережи старий Київ", якісь конкретні події?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Можливість своїми руками змінювати реальність. Ми прибрали паркан з Пейзажної алеї, і там стало значно краще від цього. І я зрозумів, що пересічна людина може дуже багато змінити в цій державі. І це може бути навіть дуже весело.
вопрос:
root

root

Ігоре, хотілося б почути ваш прогноз (а ще більше хотілося б, аби він був оптимістчиним): яка доля чекає 1) Андріївський узвіз, 2) Замок барона, 3) Десятинку?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Замок барона точно рано чи пізно будуть реставрувати, тому що треба бути останнім дурнем, щоб позбутись його зовсім або переробити його вигляд. Андріївський узвіз будуть намагатися і далі забудовувати. Але обороняти його, маючи вже здобуті перемоги, значно легше. Як кажуть, у перемог завжди багато батьків, а поразка – завжди сирота. Тож широка родина батьків наших перемог є запорукою того, що будуть і наступні перемоги. А що стосується Десятинки, то за цієї влади один із улюблених храмів Януковича і його Сім’ї навряд чи ми звідти посунемо.
вопрос:
root

root

Игорь, а вы сами - киевлянин? И что бы вы посоветовали киевлянам, ведь от них тоже немало зависит в борьбе за чистый красивый город?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Так, я киянин. Порадив би киянам не соромитися виходити на вулиці і повертати собі місто.
вопрос:
root

root

Чи дослухається до вашої громадської ініціативи міська влада, тобто чи має діяльність "Збережи старий Київ" реальний результат, що бачите своїми досягненнями? Ви часто йдете всупереч чиїмось інтересам, часто інтересам впливових і багатих людей, чи не було особистих погроз, чи вдається підтримувати цивілізований діалог?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Почну з погроз. Насправді на побутовому рівні погрози лунають завжди. Наприклад, я з колегами вже звик на це не зважати.
Реальний результат є постійно, коли ми добиваємося зупинки того чи іншого руйнівного проекту. Останній приклад: Десятинний провулок та вулиця Дніпроводна. Влада ж дослухається лише до голосу сили.
вопрос:
root

root

Скажіть, чи багато історичник пам'яток у Києві ми сьогодні можемо побачити у їхньому первинному вигляді? Для яких об'єктів наразі зберігається найбільша загроза?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
У нас повністю відсутнє розуміння того, що недоторкана старовина є колосальним багатством, яке, приміром, можна за реальні гроші бескінечно продавати туристам. Тому ми не ставимося до своїх пам’яток по-англійськи чи по-французьки, чи по-італьйськи, будучи при цьому не менш унікальними. Загроза збільшується пропорційно до значущості пам’ятки. Відповідно найбільш значущі пам’ятки – це Софія, Лавра та Андріївська церква. Це зони наймасштабнішого лиха, тому що це пам’ятки всесвітнього значення під загрозою.
вопрос:
root

root

оппозиция штурмом взяла киевсовет, а что, собственно дальше? как думаете? на что еще хватит оппозиции??
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Невеличка поправка: було силою заблоковано засідання нелегітимної Київради. Я сподіваюся, що топовим опозиціонерам стала зрозуміла корисність та приємність цього процесу, і що вони будуть так робити щоразу, і врешті ми разом поставимо владу перед фактом неминучості виборів у Києві.
вопрос:
root

root

сотрудничаете ли вы с какой-либо политической силой? чьи идеи вам ближе всего?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Я полум’яно люблю усі опозиційні сили. Мені страшенно боляче, коли ці люди між собою чубляться.
вопрос:
root

root

Игорь, не напоминает ли Вам Ваша деятельность, борьба за культуру и памятники архитектуры Киева, борьбу с ветряными мельницами? Когда на каждого защитника Киева находится десять таких, кто пытается урвать лакомый кусок киевской земли? Сил и удачи Вам в Вашем нелегком деле.
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Земельна мафія та інша нечисть є значно складнішим супротивником, ніж вітряки, тому боротися цікаво. І я відчуваю себе дуже затребуваною персоною серед моїх сусідів по місту. Дуже хочу, щоб у мене було якомога більше колег.
Дякую за Ваші побажання.
вопрос:
root

root

Добридень, Ігоре. Чи матима якийсь позитивний ефект сьогоднішня акція киян, які оточили приміщення Київради, вимагаючи виборів мера і депутатів Київради?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Безумовно, якщо говорити стратегічно, це – перемога. Опозиція і кияни не купилися на дешевий популізм, яким намагалися захиститися Герега і компанія. Вони внесли до порядку денного нібито потрібні для міста рішення. Але ми всі розуміємо, що їх мета – добитися, щоб визнали за ними право голосувати від нашого імені. Це право їм потрібне лише для одного – для крадіжок землі і майна.
вопрос:
root

root

коли вже врешті приберуть той зелений паркан біля гостиного двору?!
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Я Вам обіцяю, якщо ми з вами доб’ємося рішення про призначення виборів у Києві, я особисто зберу загін з опозиційних депутатів та простих громадян, і ми вирішимо це питання. Інакше без політичних важелів ми Гостиний двір не втримаємо.
вопрос:
root

root

Игорь, как вы считаете, имеют ли сегодня хоть какое-то реальное влияние на действия украинской власти такие организации, как, к примеру, ЮНЕСКО, прислушиваются ли к их рекомендациям? И как можно раз и навсегда пресечь попытки застроек рядом с Софией Киевской?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Чиновники бояться ЮНЕСКО, це однозначно. Але, на жаль, це чиновники середньої ланки, у яких любов до грошей більша, ніж усі інші страхи. Раз і назавжди зупинити незаконні забудови біля Софії можна, лише змінивши всю систему влади в країні. Нинішня система передбачає, що від волі (або байдужості) однієї людини залежить все в країні. Це ненормально.
вопрос:
root

root

1) як ви оцінюєте діяльність пана новохатька на його посаді? 2) чи винна тільки влада у відтягуванні виборів у києві? чи, може, й опозиція не особливо тому сприяє, коли ніяк не може визначитися зі своїм єдиним кандидатом? як у підсумки вирішиться це питання, як гадаєте?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
1) Стиль нинішньої влади полягає в тому, що на номінально головній посаді знаходиться людина, яка нічого не вирішує. Власне, найбільш людожерські рішення традиційно підписує не сам пан міністр. І це стосується не тільки Новохатька. З іншого боку, бути таким "зіц-головою Фунтом" у негідників – це велика ганьба.
2) У мене є підозри, що з опозицією теж щось не так у цьому питанні. :)
вопрос:
root

root

Чому, на ваш погляд, українці ніяк не навчаться дбайливо ставитися до культурних пам*яток, не тільки у Києві, а й по всій Україні?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Тому що коли ми виживали, у нас не було для того часу. Коли ми навчилися виживати, ми кинулися в споживання і нам нема до того діла. Мабуть, тому що ми – нація тінейджерів.
вопрос:
root

root

Пане Ігоре, що відбувається з українським суспільством, що відбувається з нашими правоохонцями, якою недугою це суспільство вражене, якщо не встигло воно оговтатися після трагедії Оксани Макар, як трапилася чергова у Врадіївці, потім - на Дніпропетровщині? Як можна жити в країні, де громадяни легко можуть потерпати то від сбушників, то від міліціонерів, що чинять злочин та залишаються непокараними? Що відбувається з нашими правоохоронцями?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Наші правоохоронці – це внучаті племінники НКВД-истів та організаторів Голодомору. Погодьтеся, що за період від тих історичних подій, вони стали більш сумирними. А якщо серйозно, ми не усвідомили, що зберегли страшну силову систему тоталітарного суспільства, яка тепер пішла в рознос і слухається лише вказівок начальства, виконує замовлення за гроші і задовольняє свої збочені схильності. Врятує нас лише підзвітність силовиків через їх виборність за зразком виборності шерифів у США.
вопрос:
root

root

Що, по-вашому, буде далі із садибою Мурашка? Адже у випадковість пожежі важко повірити. Дякую за відповіді.
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
З садибою Мурашка буде наступне: Яків Якович Діхтяр, начальник охорони культспадщини Києва, під впливом громадськості виділить гроші на консервацію цієї пам’ятки. Ми її збережемо до більш сприятливих часів.
вопрос:
root

root

Чи шкодуєте ви зараз, що не потрапили до Верховної Ради, і чи будете намагатися ще потрапити туди (щиро бажаю, аби ви стали в майбутньому депутатом)? Як взагалі оцінюєте ефективність роботи парламенту у цій сесії, що закінчилася?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Я шкодую ледь не щодня, що у мене немає депутатського імунітету. Актів прямого народовладдя було б значно більше у місті Києві.
Загалом, продовжився процес руйнування парламентаризму. Для опозиціонера статус депутата потрібен для недоторканості, а представникам провладних фракцій взагалі не розумю для чого, оскільки в нинішній системі влади вони виявилися зайвими.
вопрос:
root

root

Ігоре, чи буде хтось покараний за історію з київськими начебто рожевими каштанами? Навіщо витрачаються кошти не зрозуміло на що замість того, аби, наприклад, побудувати дороги чи допомогти вилікуватися якійсь дитині із малозабезпеченої сім'ї?
ответ:
Игорь Луценко
Игорь Луценко
Покарали "стрілочника" – звільнили директора районного комунального підприємства. Система викачування з київського бюджету коштів нібито на озеленення продовжує успішно працювати.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Мы используем cookies
Принять