Активный чат
37
10 октября 2013, 14:00

вопрос:
root

root

Дякую. (А за *я си в шокови* - пасибі окремо, - довго не могла вгамувати приступи скаженого реготу)))
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

доброго дня. чи плануєте Ви ще раз заспівати в дуеті із Кашою Сальцовою?
ответ:
я люблю Кашу, буде нагода - заспіваємо. наразі плануємо щось спільне з ИЯ і DEAD BOY's GIRLFRIEND
вопрос:
root

root

Привіт!Підкажіть, будь ласка, чи були моменти, коли Вас добряче ковбасило в негативну сторону від того, чим займаєтеся?І як боролися з тими сеансами?=)))
ответ:
Такі кризи властиві всім нормальним людям (Гоголя оно згадайте, як горіла-сосна-палала його творчість... :). Треба просто перечекати, не лізти, не намагатися нічого переробити, поки настрій негативний. Це ж потім людям читати – їм і без мого ниття буває несолодко. Намагаюся творити тільки в сильному енергетичному стані. Як не лізе, то й не пхаю. А як щось реально недостойне, то на тверезу голову швидше видно буде й безболісно делітнеться. Творчість – штука така, означає правильну карму. Творіть і відпускайте. А вже куди прибється, там і берег.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

чим керуються молоді українці, які мають доступ до інформації про справжнє обличчя СРСР, коли агітують за компартію? гроші не пахнуть чи вони це серйозно?
ответ:
Вони це від обмеженості своєї і того, що є незрілими особистостями. Ідеальне мясо для політиків, на жаль. Вчора теж стала свідком сцени, коли 20-річна дівчинка емоційно підлизувалася до мами чи тітки: "А вот в савєцкає врємя такова нє било!!!" Цим молодикам варто би переглянути добірочку картинок з ГУЛАГу чи інші "райдужні" свідченя тієї "щасливої" епохи. Монумент Голодомору теж терапевтичний – просто погуляти б їм там, бо ж читати незаангажовану історію ці люди навряд чи беруться.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Ірено, вибачте, забула Вам подякувати за Вашу творчість, за те що Ви є! І спешл за "Soledad" для мене, на концерті в Білій Церкві! Дуже-дуже дякую!
ответ:
Muchos besos, guapa! :)
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Коли чекати на вихід нової книги, присвячену темі подорожі з дітьми? Дякую.
ответ:
Не наступайте на мозоль прокрастинатора. :))) Пишу я, пишу. :) Дуже сподіваюся, що взимку чимось вас потішу...
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Шановна парі Ірено! Поважаю Вашу громадянську небайдужість. Поділіться, будь ласка, Вашими думками про сучасну українську діаспору.
ответ:
Не можу нічого сказати в комплексі – знаю лише окремих індивідів, дуже притомні хлопці. Нове покоління там навіть готове до більш прогресивної музики, ніж імені невмирущого гопца-ца. Приміром, музику QARPA люди знають, але олд-скульні переваги в фінансуванні українських фестивалів наразі не дозволяють вибирати подібні гурти.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Чи є таке місце, де ви ще не були, але хотіли б побувати? І шо це за місце?
ответ:
Ох, їх так багато... Мадагаскар, Аляска, Терра дель Фуего, Нова Каледонія... Це совість треба мати – шість разів у Непал їздити при такій кількості незвіданого. Зробила собі з Катманду Тернопільську область, холєра. :)
вопрос:
root

root

Вітаю Ірено!!! дуже цікаво ;) яка найерогенніша зона на мапі вашого тіла?? дайтепораду,що нам,лицарам-джентельменам,'жінко'страдальцям, треба зробить,щоб підкорити Ваше серце :)
ответ:
Моя найерогенніша зона – мозок. Чоловік повинен бути в чомусь кращим за мене, вміти мене дивувати, володіти якостями чи знаннями, котрих немає в мене. Медициною там, квантовою фізикою, макроекономікою. ;) Все інше – моменти технічні. Достатньо розбиратися на рецепторах і нервовій системі.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Які моменти життя вам хотілось би пережити ще раз?
ответ:
Момент, коли я вперше побачила Еверест з вікна літака, що ніс мене до Бутану. Абстрактні моменти перших імпульсів закоханості. Момент гордості за солідарність мого народу в 2004-му році.
вопрос:
root

root

1) чи вдалося вам поспілкуватися з менсоном ? 2) як воно, бути вдягеною в сукню з сала, які відчуття ? довго потім відмиватися ? ))
ответ:
1) Так, він простий, дуже адекватний чувак. Його музиканти знімали на телефони мою крихітку-барабанщицю й красуню-віолончелістку... Роуд-менеджер попросив наш диск.
2) Сукня з сала була важкуватою – 4 кг свіжого сала все-таки пішло. Але шилась вона на чохлі, того на тілі жиру майже не лишилося. Все потім доїли синички, як я й обіцяла.
вопрос:
root

root

Ірено, яких принципів дотримуєте у вихованні дітей? В якому віці дасте їм почитати свої твори? До речі, хотіли б, аби ваші твори вивчалися у школі чи в університеті в рамках обов*язкової програми?)
ответ:
Лурдес, головне, щоб мої діти прагнули читати. Тож коли візьмуть у руки мої книги, тоді їм і дозволю. Незрозумілі моменти поясню. Я за те, щоб ростити дітей без табу, але максимально їм роз’яснювати, що можна і де можна, і коли.
На загал, мені й у ширшому плані важливо, аби люди читали – не з примусу, а з власної волі. Якщо мене з примусу буде викладати хтось, хто ненавидить і стидається української літератури тим, хто не любить читати, нічого доброго з того не вийде. А от якщо людині подобається моя творчість – вона про неї й поза програмою розкаже, а студенти й під партами почитають під час інших, нудніших лекцій. :)
вопрос:
root

root

Ірено, якими "хворобами", з вашої точки зору, вражене українське суспільство, якщо у нас трапляється Врадієвка, миколаївська трагедія тощо? Чому самі громадяни слухняно "ведуться", коли їх навмисне спонукають до ворожнечі темами мови, історії, перетворюючи цивілізовану дискусію на справжню ворожнечу та виливання злості один на одного? І друге. Маючи можливість подорожувати країною багато, скажіть, чи справді ми, українці, настільки різні і непримиримі? Дякую!
ответ:
Серйозне запитання... Легше відповісти, чим українське суспільство не вражене. Не вражене звитяжністю, солідарністю, бажанням заступитися один за одного, вмінням довести почате до кінця, гордістю, перш за все, за те, що ти людина, бажанням жити в чистоті, прийманням ближнього не як агресивного конкурента, а як іншу людську істоту, що має такі ж бажання і потреби, як ти...
Оце, на що "ведуться" – це класичний хохлосрач, як я це називаю. Конструктиву там, де вмикаються архетипи, бути не може. А де нема конструктиву, там нема і дій. Того нам час від часу й підкидають ідіотські медіаприводи – хохлосрач банді вигідний.
вопрос:
root

root

Яка мета вашої творчості? Тобто якого результату ви очікуєте, що має відбутися із людиною після прочитання вашого літературного твору чи від прослуховування ваших музичних творів?
ответ:
Мета проста – звільнення. Від страху бути собою, від страху сказати щось, від життя у системі, від поганого настрою кінець-кінцем.
вопрос:
root

root

Ірено, скажіть, чи часто вам хочеться "увімкнути буддиста" в сучасних українських реаліях або під час спілкування з нашими людьми? Чи часто це вдається?:)
ответ:
Я чесно намагаюся... Але деякі пики ну надто вже зворушливо просять цегли, бува. ;)
вопрос:
root

root

Як письменниця та людина із дуже неординарним та просунутим мисленням скажіть, будь ласка, з чим би ви порівняли сучасний парламент та "діячів" у ньому, нинішнього лідера країни та загалом наше суспільство? Дякую.
ответ:
Рабовласницька система, де кілька червонодупих макак вмудрилися тримати в покорі сонних корів, слонів і ведмедів.
вопрос:
root

root

Як ви ставитеся до ідеї "письменник у політиці"? Чимало ваших колег по перу вже спробували себе на політичній ниві (хтось і зараз у парламенті, хтось брав участь у виборчій кампаній) - чи не плануєте й ви провести такий експеримент над собою? І дотичне питання - чи позитивно позначається на творчості літератора досвід у політиці?
ответ:
Як одного разу чудово сказала Лариса Денисенко: наша політика – це такий чан, де стирається "я" й починається "ми". Політика в цій країні – це гра олігархів. Я не хочу бути нічиєю "гаварящою собачкою" – я ліпше робитиму те, що вмію робити, незалежно від політичних сил чи фінансових активів товстих дядь. Моє скромне завдання – підтримувати в людей їхню громадянську позицію й критичне мислення, допомогти сонним українцям збагнути (не вперше вже), що вони (МИ) всі разом і є СИЛА.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Яка прочитана вами книжка перевернула ваш світ?
ответ:
"Наївний. Супер" Ерленда Лу.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Займаєтесь ви йогою? Якщо так, то як часто?
ответ:
Я ганьбовище на пагорбі – лінь ходяча, як називала мене мама в дитинстві. Займалася два роки поспіль, коли була вагітна. Зараз зберуся з духом і таки піду на заняття, тим паче, їх веде моя рідна сестра. Рекомендую, до речі. ;)
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Яке місце в Києві вам приносить спокій?
ответ:
Кінотеатр Жовтень в обід буднього дня. Там можна бути геть самому на перегляді фільму. Головне - пару квитків купити, щоби кіно крутили...
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Доброго дня. Банальне питання...1. Що для Вас є поняття "щастя"? і друге питання 2. Якби Ви мали таку здатність, як впливати на свідомість людей, що б в першу чергу змінили в ній (у свідомості людей). Дякую за відповідь. Дуже поважаю Вас=)
ответ:
Щастя - це внутрішній спокій, усвідомлення свого життя і того, що твої дії допомагають іншим позбутися страждань. От якби замість безкінечного егоїзму, від якого всі наші біди, втовкмачити це людям (включно зі мною) у свідомість - було б неперевершено.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Карпа - это писатель?А кто же тогда Толстой,Достоевский или хотя бы Шолохов?Если так дальше дело пойдёт,то каждая графоманка,за деньги мужа размножившая свой бред в переплёте в количестве 1000 штук ,будет претендовать на место в пантеоне славы так сказать.
ответ:
Ой, Борисе... Знову привид Толстоєвського по замку бродить. Та ж читайте ви, читайте всіх прекрасних авторів, яких вважаєте достойними свого часу – то ж не Совєцький Союз, дозволено все, свобода вибору є. Дай вам Боже здоровля і дітей хароших – може, попустить.
вопрос:
root

root

І щоб ви не запідозрили політичних симпатій до валди у зв'язку з попереднім питанням...) На Ваш погляд, що має статися такого в нашій країні, аби праця наших справжніх письменників винагороджувалася не гірше, ніж праця "письменника" Януковича? Чи буде колись так - вірите?))
ответ:
Того справжнього письменника по-чесному чекають ґрати. Жодному зі своїх колег я такого не побажаю. :)))
вопрос:
root

root

Ірено, таке до вас питання. От зараз активно гуляє інтернетом та обговорюється-висміюється відео з дружиною нашого гаранта про "Батя, я стараюся". Що ви думаєте про реакцію наших людей на це? Навіщо чіпають журналісти Людмилу Я., навмисне виставляючи її на посміховисько? Чи не шкода вам її суто по-людськи?
ответ:
Звісно ж, шкода. Як і весь питомий електорат «регіонів». Чисто по-людськи шкода.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Доброго дня, я вже казав кількароків назад у Дніпропетрівському чаті, що Інжир один з найліпших для мене альбомів й було питання: коли наступний україномовний? Дублюю питання, Ірено!
ответ:
Наразі десять пісень в роботі маємо. Мішаного типу – є і англійською, і українською. Думаєте, варто розділяти за мовами? Дякую, що слухаєте нас. :)
вопрос:
root

root

доброго дня! як Ви себе почуваєте? дякую Вам за Вашу творчість. дякую за пости у фейсбук та бебі-блог про діточок. завжди підіймають настрій)) цікаво, чи спамлять Вас автори-"початківці"? якщо так, то куди це можна зробити?;) і чи часто приходить щось дійсно хороше?
ответ:
І вам дякую. :) Почуваюся чудово – в мене був прекрасний лікар, а вдома весь цей час групу підтримки забезпечувала мама, додаючи нових сюжетів у бебі-блог і відгодовуючи дітям серйозні пачки. :)
Якщо чесно, таких текстів, щоб одразу видавати, майже не приходить. Я раджу авторам-початківцям ще читати інших, ще вправлятися у письмі, писати таки роман, а не оповідання, бо саме на романи полюють видавці. На ФБ можна в меседж кинути. Буквально кілька сторінок достатньо для початкового "діагнозу". Хоча хто я така, щоби судити інших.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Уважаемая Ирена Игоревна! Хотел бы задать несколько коротеньких вопросов (мой украинский слабоват, посему сорри за русский))) 1) Какое пиво лучше: темное или светлое? 2) Ваш любимный порноактер? 3) Что важнее: длинна или толщина? 4) Как Вы относитесь к творчеству покойного Егора Летова? 5) О каких событиях повествует текст песни "Dr. Pit Boo-Lee"? 6) Есть ли в русском языке слова, которые Вы не знаете как перевести на украинский? Спасибо!
ответ:
Костя, ви порадували:)) Значить так. 1) Світле (по печіночці не так б’є. :) 2) Саша Грей (це вона). 3) Висота. 4) Земля йому пухом. І вдячні покоління совіцьких панків. 5) Артим автор – але текст "за жизнь". Треба спитати. 6) Ох, є: ханжество, пошлость і ще щось, відразу не згадаю, але часто мучаюся з перекладом.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Ірено, скажіть будь-ласка, як відбувається процес ствоення гуртом "Qarpa" пісні? Спочатку "народжується" текст, а потім музика, чи навпаки?
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Привіт, люба Ірено! Минулого року я отримав величезне задоволення від твого концерту, коли ти і гурт "Qarpa" завітали до Тернополя у вересні. Скажи, будь-ласка, чи плануєш ти цього року побувати у нашому файному місті?
ответ:
Щось там хотіли ваші активісти організувати… Як правило, всі замовкають при озвученні гонорару. Дуже хочу до вас, люблю Тернопіль, роблю добрі знижки. :)))
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

У Вашого гурту "Qarpa" кілька місяців тому був тур містами України. Яке місто запам'яталося найбільше?
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Доброго здоров'ячка, вельмишановна пані Ірено! Гарного Вам дня і безлічі посмішок! В школі діти вивчають (і деяким дорослим не завадило б, особливо тим, хто явно уроки української мови та літератури прогулював) українську класику: Олександра Довженка, Миколу Хвильового, Панаса Мирного‎, Павла Загребельного та інших. На жаль сучасних письменників в шкільній програмі дуже мало, майже немає, і тих намагються викреслити з неї . На Вашу думку чому так? Чому такому "забороненому" вчить сучасна українська література?
ответ:
В ГО "Не Будь Байдужим" є чудовий проект, метою якого є розказати школярам про сучасну літературу, деколи написану ледь не їх же ровесниками (як от перші твори Дереша). Поганого нічому не вчить, змальовує актуальні реалії, просто вчителі не всі просунуті, купа ретроградів, що за принизливу вчительську зарплатню не будуть бігати книгарнями купувати щось актуальне. Хоча є винятки-енткзіасти серед вчителів і бібліотекарів, на них усе й тримається. А от серед тих, хто по міністерствах програми пише, навряд чи якийсь диверсант прогресивний затусувався - хоча хто зна;)
вопрос:
root

root

мне нравится. покорил меня небольшой рассказ в сборнике 10 українських прозаїків останніх десяти років. про ковбасу. теперь у меня есть все ваши книги. мне нравится чудесный и живой язык, прекрасное чувство юмора и свобода, которой пропитаны ваши произведения. лично меня вдохновляет на что-то хорошее. вопросов нет. просто хотела сказать спасибо.
ответ:
Дякую вам дуже. Це так класно, що справжнім, живим, притомним людям потрібно те, що я роблю...
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Ирена, хорошего дня! Вопрос о твоей книге "З роси, води і калабані", а именно - про ее среднюю часть, которая называется "З води". Откуда такая поэтичность, лиричность и какая-то безудержная еротика чувств? Можешь ли поделиться, что тебя вдохновило на эти истории-легенды? И не планируешь ли что-то еще в таком стиле в ближайшее время? ПС Спасибо тебе за твои книги. А после прочтения "З води", одна моя приятельница, которая последние лет пять практически ничего не читала, с бешенным азартом набросилась на чтение Карпы и другой современной литературы. Теперь у нас есть еще одна интересная тема для общения.
ответ:
Олесю, дякую, дуже мене торкає, коли хтось такі тонкі речі здатен сприймати в тому, що я роблю. Надихала сама місцина – холодне Атлантичне узбережжя з покинутими кораблями, стан свідомості після народження першої доньки був особливим, та й, взагалі, в кожого з нас є такі темно-ліричні кутки десь всередині, ні? :) Зараз по духу подібними можуть видатися деякі з оповідань електронного циклу "Історії моїх жінок", зовсім скоро будуть доступними онлайн.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Пані Ірено, що ви порадите молоді для здобуття успіху у їх справі?
ответ:
Подивіться мою лекцію онлайн "Як позбутися страху поразки і перемогти". Почати треба саме з відкидання страху. Віра в себе, пошук незаяложеної моделі, здатність падати й підійматися – і вперед, все вийде.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Весною Ви відвідали Мегамарш у вишиванках. Які враження? Чи плануєте відвідати наступний Мегамарш?
ответ:
Хотілося ще більше людей. Більше драйву. А собі – серйознішої вишиванки, за ту, що була. Ніхто не хоче мені вишити з любовю, випадково, би на другий рік гонорова Карпа прийшла? :))
вопрос:
root

root

Пані Ірено! Осінь у розпалі і звідси моє запитання: де і як відпочивали цього літа? Чи не плануєте оприлюднити де-кілька світлин із відпочинку на загальнодоступних ресурсах? Дякую, Ваш шанувальник.
ответ:
Фокер, та я ж оприлюднюю все на світі – зайдіть на мою сторінку в Фейсбуку. Балканами ми їздили з дітьми – машиною, в гори й на море, з наметами. Дуже раджу – непопсові місця без ол-інклюзівів там просто чудові.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Доброго дня, пані Ірена! Гарна Ви панянка і дозвольте побажати, щоб Ви такою залишалися завжди, особливо на зло своїм ворогам. Нехай усі лицарі будуть Ваші!
ответ:
Дякую. :))) Вашими молитвами, любі лицарі. :)

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять