Активный чат
Владимир Огрызко
18
18 июня 2013, 11:00

Владимир Огрызко

Дипломат, руководитель Центра исследований России, экс-министр иностранных дел Украины
вопрос:
root

root

После просмотра вчерашней Свободы слова с Куликовым решил задать вопрос. Но, прежде чем задать вопрос, перейду на СЛЭНГ депутатов ВР от меньшинства. Поэтому имею депутатскую неприкосновенность. Вопрос в следующем. Выступало два бандита на передаче. Бандитка Кужель и бандит -молокосос . Такого маразма страна ещё не слышала. Что же вы бандиты не уберегли. ""лучшего человека современности""" кандидата на Нобелевскую премию. Что-же вы бандиты так подставляете лучших проФФесоров Германии из лучшей поликлинники Шаритэ. Целый год лечили , лучшие врачи из гейЕвропы, а теперь ""лучший человек современности .уже четыре дня присмерти, И эта бандитская свора от меньшинства толкает народ , в такую тупую и бездарную гейЕвропу?? Позор вам бандитам . Да вы все скопом ложите депутатские мандаты и в церьков смывать грехи.
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Мабуть, багатьом у нашому суспільстві треба давно вже звернутися в клініку Шаріте…
вопрос:
root

root

По-вашему, сколько еще просуществует такое образование как Евросоюз, и есть ли основания ожидать каких-то переформатирований ЕС?
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Я є єврооптимістом, і з досвіду Євросоюзу можна зробити висновок, що і теперішня криза буде успішно подолана, а ЄС вийде з неї ще сильнішим.
Я розумію підтекст запитання: чи варто нам йти до Євросоюзу? Скажу – так, варто. Тому що кожен із нас матиме шанс стати нормальною цивілізованою людиною і жити за високими стандартами. Моя впевненість, що ЄС подолає всі труднощі, полягає ще в тому, що днями надійшло повідомлення про початок переговорів між ЄС і США щодо створення зони вільної торгівлі. Значення цього кроку для світової економіки важко переоцінити. Тому переконаний, що північноатлантична півкуля буде успішною і процвітаючою.
вопрос:
root

root

чого чекати від візиту лукашенка до києва?
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Кожна країна прагне мати з сусідом найкращі стосунки. Це стосується і Білорусії. У нас на порядку денному низка питань, які треба обговорити. Треба врегулювати прикордонні питання, вийти на справді цивілізовані торговельно-економічні стосунки. Тому діалог на найвищому рівні в цьому плані надзвичайно важливий.
Не будемо приховувати, Білорусія – це теж європейська країна, і вже сьогодні треба думати над тим, коли і як вона почне рух до європейської цивілізації. Приклад України в цьому для неї може бути позитивним. Вірю, що колись Європа включатиме в себе і Україну, і Білорусію.
вопрос:
root

root

Пане Володимире, 1) що вас найбільше смішить в українській політиці? 2) Наскільки впливають на імідж країни у світі кумедні "ляпи" та обмовки нашого президента? Що про це говорять у дипломатичних колах?)
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Скажу, що мене найбільше непокоїть в українській політиці, бо це важливіше, ніж те, що смішить... Хотілося б, щоб ми якомога швидше подолали внутрішні вагання і зробили кроку в бік свого цивілізаційного вибору – курсу на Європу. Це є найголовнішим, а не обмовки, ляпи чи інші речі, які, на мою думку, є другорядними. Звертати увагу треба на суть. Вона полягає у декількох моментах: підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, виведення українсько-російських стосунків на справді партнерську основу, якнайшвидше подолання енергетичної залежності України. Про це варто говорити і намагатися знайти вирішення цих проблем.
вопрос:
root

root

Володимире Станіславовичу, доброго дня. 1. Якби, не дай Бог, Україна постала перед таким випробуванням як, наприклад, велика вода в НІмеччині, чи впоралося б наша влада, влада на місцях, суспільсвто із цим? 2. Що ви думаєте з приводу об'єднання опозиційних сил, що це змінить, і наскільки міцним зможе бути ця об'єднана сила? Що буде з нею, коли Юлія Володимирівна вийде на волю (вона зможе повернутися на ті ж значущі ролі в своїй партії)? Наперед дякую за відповіді.
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
1. Навряд чи дам вам професійну відповідь, бо не відповідаю за такі речі. Але хотілося б вірити, що влада подолала б, а, може, ще й матиме нагоду подолати наслідки на півдні нашої держави.
2. Сьогодні в Україні є об’єктивна потреба у створенні нових політичних сил, які спиратимуться на справді європейські зрозумілі принципи: демократизм і відкритість. На превеликий жаль, ні провладні, ні опозиційні сили цим не можуть похвалитися. Тому сьогодні суспільство потребує реальної політичної альтернативи. Мені здається, що така політична сили навдовзі з’явиться в Україні.
Стосовно об’єднаної опозиції – можу тільки побажати їм успіху, але не впевнений, що базуючись на авторитаризмі, непрозорості, неповазі до думки пересічних партійців, можна досягти бодай якогось результату. Це вже вчорашній день.
вопрос:
root

root

Чим ви наразі займаєтеся, які посади обімаєте? Не плануєте знову активно зайнятися політикою? До речі, чи надходили вам пропозиції про співпрацю від нинішньої влади?
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Пропозицій від нинішньої влади не отримував, мабуть, тому, що ще на початку 2010 року подав у відставку. А планую брати участь у створенні нових європейських за змістом політичних сил в Україні.
вопрос:
root

root

Наскільки принципове для Європи питання звільнення Тимошенко?
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Питання важливе, і багато хто з політичних діячів Європи ставиться як до передумови для підписання Угоди про асоціацію. Разом із тим, останніми місяцями можна говорити й про іншу тенденцію: в Європі все більше розуміють значення України для майбутнього цивілізаційного простору і схиляються до необхідності підписання угоди про асоціацію, не пов’язуючи його напряму із питанням про звільнення. На мою думку, вирішенням питання було б надання пані Тимошенко можливості пройти необхідне лікування за кордоном, що було б гуманним кроком, і було б позитивно сприйнято і в Україні, і за її межами.
вопрос:
root

root

Пане Володимире, чи суттєво нашкодить евроінтеграції України її крок назустріч МС (мається на увазі статус спостерігача у ньому)? Дякую.
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Я би радив Вам прочитати пункт 5 цієї декларації, де чорним по білому написано, що цей документ не створює жодних міжнародно-правових зобов’язань для України і країн Митного союзу. Отже, в юридичному сенсі він є декларацією про наміри, тому говорити про будь-які його наслідки для України було б явним перебільшенням.
вопрос:
root

root

Пане Володимире, цікаво почути про те, як бачите Ви подальші відносини України та Росії? Що зміниться для нас із отриманням статусу спостерігача в Митному союзі? Та взагалі, чи можливі в принципі між Києвом та Москвою рівноправні стосунки? Дякую.
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Відносини України з Росією мають будуватися як із усіма іншими країнами – на основі міжнародного права. На превеликий жаль, в Росії цього ніяк не хочуть збагнути і постійно говорять про якісь «особливі братерські» та інші стосунки. За цим криється спроба нав’язувати Україні свої погляди, цінності, правила поведінки. Але це є неприйнятним для стосунків двох незалежних держав. Тому, мені здається, рішуче просування України до Євросоюзу і паралельно до НАТО стане для України і Росії, як не дивно, виходом із ситуації. Україна в ЄС і НАТО стане недосяжною для подібних "добросусідських" зазіхань з боку Росії. І через певний час Росія сприйматиме Україну так, як сприймає Польщу чи Болгарію. На це піде певний час, але він необхідний, аби Росія нарешті зрозуміла, що Україна не є її частиною, і позбулася фантому "відрізаної руки".
вопрос:
root

root

Как Вы считаете: Подделка документов - это уголовное преступление или политическое деяние?
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
За будь-які дії у своєму житті треба відповідати.
вопрос:
root

root

Доброго дня, пане Огризко. Наскільки поточна влада насправді хоче підписати асоціацію?
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Мені здається, що у неї немає іншого виходу. І це для неї вибір найменшого зла з двох можливих. Якщо йти до Росії, то дуже скоро нинішня влада перетвориться на "малоросійських гауляйтерів". А просування до Європи зберігає шанс поступово піднятися до рівня цивілізованих відносин, легалізувати свої статки, але в кінцевому рахунку грати за нормальними європейськими правилами. Другий варіант, скоріше за все, для влади є кращим, ніж перший.
вопрос:
root

root

Подайте вот такой Закон в Верховную Раду. Согласно Конституции, все природные богадства принадлежат народу. Государство пользуется народным богатством. -- а раз оно пользуется. то пускай отчисляет определённый процент народу - ведь это всё наше народное и почему мы должны быть обманутыми.
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Я не є депутатом парламенту, тому не можу подавати проект закону. Це право мають політичні партії, депутати, Кабінет міністрів. Оскільки Ви голосували за когось із теперішніх політичних сил, то звернутися слід саме до них.
вопрос:
root

root

Задавать Огрызко конкретные вопросы , безполезно. Будем читать ответ, что он ответит на такое. Неужели вам. как вредителям развития страны Украина.непонятно. что в стране. столько учебных заведений не нужно, не нужно безконечное строительство медицинских учреждений. а нужно бороться за здоровье народа совершенно другими способами и методами(к примеру запретить сэкенд-хенд продуктовый из гнилой гейЕвропы) .развивать собственный качественный рынок продуктов.Вы . меньшинство орёте ,что Азаров повышает цены. а почему вы молчите .и не выходите на массовки , что это требование гейЕвропы. Вы орёте за вступление в какое-то непонятное ЕС,понятия не имеете .а какую выгоду из этого будет иметь Украина в экономическом развитии. а ведь это главное. А ведь рынок для Украины будет закрыт наглухо.ведь это даже и дятлу понятно. А вы несёте какую то аххинею о пользе вступления, это даже и не смешно .а плакать нужно от такой глупости. Где польза от вступления в ВТО - о которой так много развешивали лапши науши народу, почему досих пор закрыты границы для граждан Украины. когда нам .снова лапшу вешали. вот мы откроем.и будет всё нормально. Украина открыла - и ЧТО ЧТО когда будет ответ деятель ? Нужно сделать ревизию в стране. всего одушевлённого и неодушевлённого. Сколько нужно заводов и фабрик, сколько учебных заведений, сделать наконецто качественную разведку своих недр. а от вас всех только пустословие. Вы орёте .что пенсии у народа маленькие. а совесть то у самих есть? такие зарплаты и пенсии. льготы. а каждый месяц получаете по 17 тысяч для работы с депутатами.так отдайте их пенсионерам. Посмотрите ролики в инете ,что по этим деньгам отвечают Яворивский и другие. Я уже не говорю за тёмных лошадок в лице помочников, что вы творите с ними и какие деньги качаете на них. И вы после этого маленького перечисления ,имеете совесть выступать в средствах массовой информации о нищете народа?? неговоря о жилье и многих других прибамбасах. в период .когда стране тяжело. когда понижается ВВП и т.д. А вам всё до лампочки, Для начала надо от всего этого отказаться депутатам. Я уже не буду пречислять всего остального. просто не хватит знаков .
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
У попередній відповіді я зазначив, що не є депутатом, тому Ваші претензії до депутатів на свою адресу не сприймаю. Але виходячи з вашого запитання, розумію, що в ЄС Ви ніколи не були і нічого про Європу, крім геїв, не знаєте – дуже шкода. Попросіть тих, хто керує у Вашому регіоні, купити Вам квиток до Польщі, яка ще 20 років тому була такою ж, як Україна. І Ви побачите різницю. І менше слухайте того, що Вам розповідають з-за кордону (маю на увазі східного).
вопрос:
root

root

Як Ви відчуваєте, ще довго громадяни України будуть терпіти регіоналів? Таке відчуття, що вони вже всім набридли в Україні.
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Я вже частково відповів на це запитання. Потрібні кардинальні суспільні зміни, а не заміна однієї партії популістів на іншу. Насправді потрібні політичні сили, які говоритимуть людям правду. Вважаю, що така політична сила, особливо правоцентристської орієнтації, має якнайшвидше з’явитися в Україні. Ця партія має прийти до людей з чесною оцінкого того, що маємо на сьогодні, які практичні кроки для подолання теперішньої ситуації треба зробити (а вони будуть несолодкими). Фактично потрібно поміняти все: і політичну систему, і правову системи, і систему державного управління, здійснити кроки по утвердженню реального місцевого самоврядування, навести порядок в оподаткуванні, дати шлях малому і середньому бізнеесу для розвитку. Одним словом, розпочати реальні перетворення в державі. Чи вони будуть простими? Безумовно, ні. Але без них очікувати на реальне покращення життя людей неможливо. Легше обіцяти, казати, що «ми прийдемо до влади і в чарівний спосіб нагодуємо всіх». Вибачте, за недипломатичне слово, але це – брехня. Якщо хочемо змін, на мою думку, потрібні дві умови: щоденна тяжка праця кожного з нас і чесність у виплаті податків. На цьому тримається вільна економіка, яка має своїм наслідком суспільну демократію. Якщо кожен із нас цього не зрозуміє, то шансів на швидкі перетворення у нас дуже небагато. Тому закликаю оцінювати політсили не за кількістю обіцянок, а за чесністю й порядністю тих, з ким ви спілкуєтеся.
вопрос:
root

root

Чому країни Балтії вступили і в НАТО, і в ЄС, а ми топчемось постійно на місці?
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Тому що, на відміну від країн Балтії, ми не захотіли розірвати комуністичну пуповину, а просто поміняли прапори, залишивши партноменклатуру при владі. В прибалтійських країнах одразу і швидко публічно визнали, що комунізм і нацизм – це понятття одного порядку, і рішуче засудили і комуністичні злочини, і комуністичну ідеологію, і комуністичну практику. А ми ще й досі продовжуємо їздити по вулицях Леніна, Комінтерну – комуністичних найменуваннях диявольського режиму, який завдав українцям у ХХ столітті найжахливіших за своїми масштабами втрат. Ще й досі терпимо комуністичну ідеологію, Комуністичну партію, яка, годуючись з-за кордону, робить все, щоб незалежна Україна перестала існувати. В цьому плані ми надто ліберальні. І якщо права політична сила, про яку я говорив вище, прийде до влади, то, безумовно, відбудеться суд і над комуністичною ідеологією, і над Компартією. Ми нарешті повинні звільнитися від цих пут, які тримають досі Україну в ментальній неволі. Без цього, як на мене, ми не зможемо швидко просуватися в бік НАТО та ЄС.
вопрос:
root

root

Росія коли-небудь визнає нас, тобто Україну, за рівних.
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Я вже про це говорив. На мою думку, найкращі відносини ми матимемо тоді, коли Україна стане членом НАТО і ЄС. Перший крок у цьому напрямку буде зроблений, я сподіваюся, в листопаді цього року. Але за Угодою про асоціацію ще доволі довгий і складний шлях. На жаль, мушу передбачити, що Росія не припинить своїх спроб перешкодити європейському цивілізаційному вибору України.
вопрос:
root

root

Добрий день! Скільки регіонали ще будуть дурити людям голови своїми розмовами про фашизм в Україні?
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Рівно стільки, скільки ми будемо дозволяти це робити. На жаль, вони не розуміють, що цим вони віддаляють Україну від Євросоюзу, бо з фашистами там розібралися давно і назавжди. Очевидно, що це не український проект, а те, що нам нав’язується ззовні. Але, на жаль, у багатьох діячів із влади не вистачає розуму, аби зрозуміти, що в такий спосіб нас просто хочуть в черговий раз роз’єднати.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Доброго дня, пане Володимире! Я Вас вважаю самим фаховим міністром закордонних справ, які були в нашій державі, попри хто щоб не казав. В мене до Вас два запитання: - Дійсно спецслужби Сполучених Штатів, а рівно і Державний Департамент знають майже о всіх закордонних рахунках наших високопосадовців? Знаю, що Ви дуже гарний дипломат, але, все ж таки... - Якщо на наступних виборах повториться сценарій 2004 року і Сполучені Штати не визнають результати виборів та новообраного президента, то чим це загрожує для України?
ответ:
Владимир Огрызко
Владимир Огрызко
Пане Олександре, я є дипломатом, і тому не можу відповідати на питання про дії спецслужб. Вам, мабуть, потрібно звернутися до відповідних спеціалістів. А стосовно того, які і де сховані рахунки, то можу майже зі 100%-вою впевненістю сказати, що вони відомі, і не тільки Держдепартаменту, і не тільки спецслужбами. Кота в мішку не сховаєш. Тому тим, хто наступає на права людини в Україні, треба це завжди мати на увазі. Просто в якийсь момент всі ці рахунки можуть раптом "заморозитися" з усіма наслідками для їх власників.
Щодо вашого другого запитання – я проти апокаліптичних сценаріїв і щиро вірю, що українці нарешті зроблять той вибір, стосовно якого їм не доведеться жалкувати.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Мы используем cookies
Принять