Мрії про "Малоросію": на кого розрахована заява Захарченка?

19 июля 2017, 22:35обновлено 3 августа 2018, 01:25
Заява ватажка "ДНР" цілком може виявитися елементом спланованої спецоперації. 

Дмитро Снєгирьов

Ватажок терористів "ДНР" Захарченко заявив про заснування нової держави "Малоросія". За його словами, нібито "держава Україна не підлягає відновленню", тому з окупованого Донецька він оголошує про створення нової держави, яка буде свого роду "правонаступницею" України. Захарченко хоче, щоб прапором нової фейкової держави був прапор Богдана Хмельницького, а у його новій державі на три роки має бути введений надзвичайний стан.

Заява Захарченка про створення так званої "Малоросії" узгоджена з російськими кураторами. Це зміна тактики і стратегії з метою тиску на Захід, щоб змусити Україну виконати політичні умови Мінських угод. Заява зроблена в момент, коли в Україні обговорюється закон про реінтеграцію.

видео дня

В заяві присутні два маніпуляційні моменти. Перший — прив'язка до історії України — використання прапору Богдана Хмельницького. І другий — сама назва "Малоросія" як елемент імперської історії Росії.

Захарченко і ті, хто ним керує, маніпулюють почуттями українців, які залишилися на окупованій території, і які тяжіють до України. Таким чином вони намагаються показати нерозривний зв'язок цих регіонів з Україною, але представити збройний конфлікт на Донбасі як суто внутрішнє протистояння. Тобто громадянську війну, а не збройну агресію з боку Російської Федерації. А назва "Малоросія" — реверанс імперській Росії, аби показати, що історія цих земель і їхня назва нерозривно пов'язані саме з Росією.

Заява розрахована на наших західних партнерів. Таким чином Захарченко хоче продемонструвати, що так звані "республіки" готові до інтеграції в політичне життя України, але на умовах "малоросійських" — нерозривного зв'язку з Російською імперією. В першу чергу — змусити Україну виконати вимоги Мінських угод: провести загальну амністію, федеративний устрій держави, введення російської мови як другої державної, проведення місцевих виборів.

Такі наміри, підтверджує риторика представників так званих "Д/ЛНР", які наполягають на тому, що фейкові "республіки" виконують "хлібне перемир'я" і не ведуть обстрілів. За їх словами, так звані "республіки" неухильно дотримуються взятих на себе зобов'язань. Натомість, українська сторона, за версією "Д/ЛНР", веде обстріли.

І тут виступає Захарченко, який демонструє свою спроможність до діалогу на тлі незрозумілої риторики представників України і повної відсутності чіткої позиції МЗС України. Це свідчить про те, що Росія хоче змусити Захід натиснути на українську владу, щоб ми виконали Мінські домовленості.

Звертає увагу ще один дивний збіг обставин. Зокрема, нещодавні соціологічні дані щодо настроїв українців і готовності української влади вести перемовини з псевдореспубліками. На мою думку, ми маємо справу зі спланованою спецоперацією: спочатку соціологія, яка начебто говорить, що великий прошарок населення України готовий вести діалог. А другий крок — "Д/ЛНР" не відкидають спільної історії з Україною і готові до політичного діалогу.

До того ж, є ще один невипадковий збіг.

Захарченко зробив заяву саме в момент, коли в Україні обговорюється закон про реінтеграцію окупованих територій. Адже в "Д/ЛНР" наполягають на присутності своїх представників при розробці цього закону. Тобто Кремль руками Захарченка вкидає ще один пробний камінчик і дивиться на реакцію Заходу.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять