Активный чат
Александр Палий
24
5 июня 2013, 14:00

Александр Палий

Политический аналитик
вопрос:
root

root

А кто вам дал право говорить от имени всех украинцев? Я вам привел в пример тот факт, что 41 процент не поддерживают ваши профашистские идеи и требования, ваши- галицайских националистов, а вы мне опять про какой-то только вами понимаемый " патриотизм" , миллионы жертв и прочее из арсенала неонацистов. Я такой же украинец, как и остальные миллионы граждан Украины, и вам никто не давал право заявлять, что " украинцы и поляки разберуться между собой сами"! Это вам надо с собой разобраться: считает вас кто-нибудь украинцем или нет ?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
"Профашистська ідея" – це незалежність України? Якщо ви такий же українець, то як ви можете виступати проти незалежності, адже це природний закон існування будь-якої нації?
вопрос:
root

root

Вы не ответили на мой вопрос о фашистах на Украине, "забыв" про бритоголовых отморозков марширующих в факельных шествиях по Львову, например, с нацистскими лозунгами и выкидывающими вперед и вверх в нацистских приветствиях правую руку. Ни в одном цивилизованном государстве не встретишь таких , как фарион или михальчишин, в парламентах, таких, как тягнибок- здоровающихся с уважающими себя политиками. Но про это вы напрочь " забыли". Это для вас, неофашистов, прошлая история Украины связана с мифическими "оккупантами", а для нас, украинцев, оккупанты -это вы, галицайские неонацисты в вышиванках.
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Ви самі беретеся говорити від імені українців, хоч щойно дорікали мені тим же. До маршів із піднятою рукою ставлюся погано. Вважаю, що це блюзнірство для нашої країни. Але знаю, що, приміром, у Росії і Німеччині цих маршів значно більше, і вони там не проплачуються з провокативною метою для іноземних ЗМІ. Що стосується націоналістів, то я вважаю, що, приміром, уряд Німеччини або Британії нині значно націоналістичніший, ніж "Свобода", бо більш послідовно, ніж "Свобода" захищає свої національні інтереси .
вопрос:
root

root

Чи має Тимошенко шанси на звільнення до 2015-го? Хто, по-вашому, може стати єдиним кандидатом від опозиції?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Має, і достатньо значні. До того ж, навіть найнеймовірніші події мають імовірність, відмінну від 0. Єдиним кандидатом від опозиції може стати Кличко, або ще хтось. Головне для такого кандидата – бути справді кандидатом від опозиційно налаштованих виборців. Тому що фальш не пройде.
вопрос:
root

root

Нынче принято слышать от оппозиции, что на Украине нет фашизма, что это специально навязываемая властью схема для раскола нашего общества, но исследование программ таких националистических движений как "тризуб", например, или "свобода", речи и заявления их политических лидеров, понимаешь, что на лицо все черты фашизма : "...антикоммунизм традиционализм, радикальный национализм и экстремизм, этатизм, корпоративизм, элементы популизма, милитаризм, часто — вождизм, декларирование опоры на широкие слои населения, не относящиеся к правящим классам." Включая тот самый этатизм -" Украина превыше всего!"( Дойчланд убер алес!) и " Украина только для украинцев!". Ну а призывы и действия тризубовцев, силовиых подразделений различных украинских националистических организаций не оставляют и тени сомнения- перед нами фашизм в вышиванке, тот самый, которому писалась Сцыборским "Нациократия", кому воспевал оды Михновский, чьими идеями руководствовались от бандеры до шухЯвича и стецька и прочих нацистских пособников из оун-упа, осуществляя тот же геноцид поляков на Волыни и Галичине, участвуя в Холокосте, исполняя приказы по уничтожению мирного населения Беларуси и Словакии в борьбе с партизанами , и т.д.. Сегодня уже и футбольный клуб " Динамо" наказан за поведение ультрас, взявших на вооружение идеологию неонацистов с лозунгом " Слава Украине!-Героям слава!". Европа не понимает неонацизма Украины, а такие партии, как "свобода" или НДП в Германии- являются нерукопожатными, о чем нам недвусмысленно дал понять Европарламент , как орган мнения сотен миллионов европейцев.
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Я вважаю, що до фашистів нині значно ближчі бритоголові "антифашисти" з портретами Сталіна, ніж будь-хто інший. Насправді український націоналізм – це бажання в Україні співати українських пісень. Ви уявляєте, що було б у будь-якій іншій країні, якби там колись був Голодомор, а на чолі Міносвіти персонаж а-ля Табачник? Думаю, в Англії згадали б ІРА і Робін Гуда. Насправді український націоналізм дуже мирний і захисний. Це не шовінізм поневолювача, а протест поневоленого. До речі, справжній патріот завжди поважає патріотизм іншого.
вопрос:
root

root

чи мають протести і мітинги опозиції щось спільне із протестами всієї україни? як ви оцінюєте протестні настрої в суспільстві?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Я оцінюю протестні настрої в Україні як високі, з тенденцією до наростання. Хоча у стихійні вибухи не вірю, будь-якій стихії все одно потрібна організація. Ядро успішного протесту – це може бути і 200, і 10 осіб, але воно повинно бути, і не одне. Що стосується мітингів опозиції, то це краще, ніж нічого. Хоча, опозиції час навчитися говорити з людьми не лише з екранів телевізорів, і навчитися відсіювати зерно від полови.
вопрос:
root

root

де і на кого ви зараз працюєте?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Зараз я дописую книгу і починаю знімати фільм. Працюю як завжди – на Україну.
вопрос:
root

root

Чи мають під собою реальні підстави розмови про фашизм в Україні сьогодні, на Вашу думку? Чи це просто спроба політичної гри? Якщо так - чим це небезпечно для суспільства?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
На жаль, підстави є. Адже фашизм – це союз крупного монополістичного капіталу і силових структур, здобрений схильністю до насильства, крайнім нігілізмом, зневагою до традиційних цінностей. Усе це, на жаль, є в нинішній владі. Тому в нас з’явилися бритоголові "антифашисти". 
вопрос:
root

root

Чи є на сьогодні підстави говорити про кризу українського парламентаризму? Кого з тих, хто нині перебуває у ВР, вважаєте справжнім політиком?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Є. У парламенті може 100 людей, які здатні зрозуміти, що таке національний інтерес. Хоча, може, я оптиміст. А мало б бути 450. Справжніх політиків там хоч греблю гати, держдавних діячів бракує.
вопрос:
root

root

Навіщо хочуть ввести туристичний податок з українців? Хіба в Україні і так податків мало?! Має це шанс на втілення в життя?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Тому що запроваджувати податки і розпихати їх по кишенях - головний зміст існування нинішньої влади. Хоча, я ще не знаю про жодного 200-літнього олігарха. При нинішній владі такі ініціативи мають усі шанси бути реалізованими. Обкладається податками все, що ворушиться, без жодного зважання на пріоритети країни. Я, наприклад, вважаю, що навпаки, зовнішній туризм дуже корисний. До хороших, успішних і цікавих країн держава має навпаки цілеспрямовано відправляти пенсіонерів, мешканців Донецької і Луганської областей тощо. А там гляди, і в країні, і в головах розвидиться і посвітлішає.
вопрос:
root

root

К моему вопросу о "позитивной деятельности " фашистов " свободы" для раскола страны и уничтожения нашей государственности: на " Украинской правде" Притулы статья о новом законопроекте михальчишина-фарион -"За действия, направленные против государственного языка, предлагают сажать на 7 лет Среда, 05 июня 2013, 11:57" , и там же " 41% украинцев жалеют о распаде СССР Среда, 05 июня 2013, 10:46". Так что делать с этим 41 -м процентом населения Украины , которые не разделяют мнение украинских националистов, при этом будучи гражданами Украины и считающие себя патриотами этой страны: пойти по примеру "героев" из оун-упа и устроенной ими Волынской трагедии- геноцида польского населения ? Почему мнение почти 20 миллионов людей попросту игнорируется, а мнение украинских националистов считается единственно верным и истинно патриотичным ?!
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
На мій суб’єктивний погляд, не можна бути патріотами "етой страни", і бажати повернути український народ туди, де його цілеспрямовано вбивали мільйонами, відбираюич життя у країни і мільйонів людей. До речі, чимало з цих 41% жалкують про часи молодості, коли й дерева були зеленіші, і дівки кращі, і в чергах з ними можна було знайомитися. Якщо соціологи не теоретизують, а питають руба – чи проголосували б ви знову за незалежність, значно більше відповідають "так".
Щодо Волинської трагедії, то у вас дуже суб’єктивне одностороннє уявлення про ту трагедію. Зокрема, за кордоном України є десятки українських сіл, знищених польськими військовими загонами разом із населенням. Цікаво і показово, що дуже часто українців часто одні й ті ж самі українофоби звинувачують у тому, що їх поляки бидлм обзивали, і що українці повставали проти цього. То ви вже визначтеся, що саме вам не подобається в українцях, чи чесно скажіть, що не подобаються українці як такі, що вони, попри все, існують на землі. Думаю, українці і поляки розберуться між собою на основі християнського прощення за взаємні провини. До речі, сталінський режим, який нібито об’єднав Україну, за просто так віддав Польщі 20 тисяч кв. км. української території, або півтори області. З містами Перемишлем, Холмом, Ярославом і т. д., заснованими ще Ярославом Мудрим і Данилом Галицьким. А нам розповідають баєчки, що Сталін об’єднав Україну.
вопрос:
root

root

Пане Палій, як на сьогодні виглядають перспективи співпраці МВФ і Україні? Чи вдасться її подовжити?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Перспективи туманні, оскільки попереду вибори, і влада не готова оздоровляти бюджет ціною втрати влади. Хоча, думаю, було б значно корисніше, якби МВФ вимагав не просто оздорослення бюджету за будь-яку ціну, а домагався запровадження антикорупційних заходів в обмін на кредити. Можливо, експерти МВФ мали б і написати ці правила. Бо щороку влада краде в України значно більше, ніж може дати МВФ.
вопрос:
root

root

Як ви можете прокоментувати результати соціологічного дослідження, яке виявило, що 44% громадян України не шкодують про розпад Радянського Союзу в 1991 році, в той же час 41% - шкодують?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Дехто тут бачить напівпорожню склянку, а дехто – напівповну. Я належу до останніх. Попри катастрофічну дискредитацію, несправедливість, злодійство і т. д., більшість людей розуміють ціну власній державі. До речі, коли соціологи ставлять питання: чи підтримуєте ви незалежність України, десь в районі 70% відповідають "так". Чи є Україна вашою Батьківщиною – до 90%. Для багатьох така відповідь на питання – швидше емоціна реакція на сучасний стан. Зваживши, наші люди б ніколи так багато не дали за СРСР.
вопрос:
root

root

Пане Олександре, наскільки турецький сценарій розвитку подій близький Україні і можливий у нас?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Для турецького сценарію у нас мало турків. :) Насправді у нас все може бути або значно більш мирно, бо ми не любимо вуличних безладів, та й молоді в країні менше, або значно більш драматично, коли значна частина населення дійде до думки, що проти них почали війну.
вопрос:
root

root

наскільки принциповим для європи є питання звільнення тимошенко? і хто ж все ж таки зацікавлений більше в угоді про асоціацію і звт - україна чи європа?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Досить прицниповим. Тимошенко – це для ЄС не просто людина, а показник, чи є в Україні політичний плюралізм, чи ні. Зрештою, вона виграла парламентські вибори 2007 року.
В Угоді значно більше зацікавлена Україна. Жив же якось ЄС без нас 60 років, і непогано.
вопрос:
root

root

чи була у вас змога ознайомитися зі спільним із росією підручником історії? ваші зауваження до нього?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Не було. Наскільки мені відомо, підручника немає, а є посібник для вчителів. Але я і його не бачив. Але усі схожі спроби (польсько-німцький, німецько-французький) – провалилися.
вопрос:
root

root

як ви оцінюєте загальний тон російсько-українських переговорів на даному етапі (з усіх питань загалом)?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Як розмову бурмили, що причепився до перехожого: "Ти меня уважаеш? Тогда давай кошелек".
вопрос:
root

root

Що тепер, після зближення з Митним союзом, буде із українською євроінтеграцією? Чи залишиться у Європи бажання підписувати угоду восени?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Чи є цей Меморандум зближенням – казати рано. Поки що це виглядає як спроба керівництва України віддати те, що їй не потрібно, і ціну чого вона не знає і знати не хоче – честь і авторитет держави – аби лише старший товаріщ не образився. Те, що їй потрібно. І ціну чому влада знає, вона ще не віддала, хоча ніби й збиралася.
вопрос:
root

root

Чого можна чекати від статусу спостерігача у Митному союзі? Наскільки велика ймовірність, що Україна стане повноцінним членом у МС?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Цей статус – абсолютно порожній. Він не дає жодних прав, навіть на всі заходи МС нас пускатимуть "на запрошення" чиновників і за умови згоди всіх держав. Нам залишили лише право писати пропозиції в МС – "на деревню дедушке". Хоча, таке право є в України апріорі. Чи стане Україна членом МС? Я б про це не загадував, тим більше, що з цієї історії з євразійською інтеграцією ближчими роками, а, може, й місяцями, зістрибне Казахстан.
вопрос:
root

root

И еще один вопрос: любое действие, любая идеология, любая мысль, направленная на те или иные изменения, нуждается в исследовании и сравнительном анализе, дабы понять пригодность, как говорят юристы- допустимость сравниваемого объекта в реалии , а потому не могли бы вы ответить, какие результаты деятельности украинских националистов наше поколение может и должно сравнивать с тем, что нам досталось от Российской империи и советской власти ? заранее прошу не рассказывать басни про "борьбу на асфальте и усилия самосжигающихся "героев" : их усилиями не сдвинулся даже на миллиметр процесс получения Украиной так называемой независимости, как это было и с присоединением путем оккупации польских и румынских территорий по пакту Молотова-Риббентропа Сталиным, а не "борьбой" никем не признанных и всегда проигрывавших самозванцев из ЗУНР и им подобных ? Какие города, заводы , порты, энергостанции сумели создать украинские националисты? Какие достижения, вырвавшие вперед современные регионы страны, продемонстрировали нам националисты из " свободы" ? Почему в этих регионах стоят памятники нацистским пособникам из оун-упа, говорят только на мове, ненавидят активно Россию и всё русское, а рая как не было, так и нет , отчего западенци бегут миллионами в рабы-заробитчане ? Сколько вам, националистам, нужно десятков лет, чтобы продемонстрировать свое превосходство над тем, что вы призываете ненавидеть и вычеркнуть из нашей истории ?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Насправді всі міста в Україні засновані і збудовані націоналістами, в розумінні патріотами. Думаю, одним із перших відомих націоналістів у нас був князь Кий, бо він не віддав своє місто в рабство іншим народам, не зрадив свій народ, а будував і захищав його сам. Хто ж він як не націоналіст? До речі, а якою, по-вашому, мовою, мають говорити в Україні?
вопрос:
root

root

Благодаря таким, как вы, Украина скоро потеряет свою государственность: нет худшего врага для нашей страны, чем галицайский национализм( читай-неонацизм) , а потому огромное "спасибо" вам, таким, как вы "экспертам" , и фашистам из " свободы", что разваливают это лоскутное одеяло каждым своим словом и действом, натравливая одну часть Украины на другую, пропагандируя национальное и религиозное неравенство своими воплями о титульной нации, проводя политику насильственной бандеризации, что само по себе вызывает сопротивление, как минимум, 9 миллионов этнических русских граждан Украины, не говоря о еще большем количестве русскоязычных граждан нашей страны, чьи деды не воевали, как ваш, бок о бок с нацистами, а били нацистов и таких, как ваш дед, пособников из оун-упа. И это не "зомбирование", это рассказы наших дедов, которые видели нашу историю, строили наше государство, защищали его , это свидетельские рассказы и официальные заявления граждан сопредельных Украине стран, это заявления Европарламента и всего цивилизованного мира.Так что сослаться на пресловутый "совок" в моем вопросе вам не удастся: Европарламент и сейм Польши не назовешь "совком".
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
На мій погляд, називати Україну "лоскутним одеялом" не може той, хто її любить. Для таких найкраще не псувати собі печінку, а поїхати в ту країну, яку вони зможуть любити, якщо така є. До речі, я, мабуть, вас здивую, але я не галичанин. Я не знаю, де воював ваш дід, а мій двоюрідний дід дослужився в бомбардувальній авіації до героя Радянського Союзу, яких з 7 мільйонів українців на фронтах Другої Світової було лише дві тисячі.
Що думають ЄС, Польща, або Росія, мені, звичайно, цікаво. Але ще цікавіше і у сто крат важливіше для мене, що думаю я сам з точки зору інтересів мого народу. Я вчу історію і знаю одну просту річ: окупанти ніколи не будуть хвалити тих, хто їм опирається, захищає свій край. Вони будуть хвалити лише зрадників, посіпак і розпинателів свого народу.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Слава Україні, пане Олександр! Дозвольте спочатку висловити Вам подяку за Вашу мужність, хоч вона і малопомітна та яку мало хто помічає. Завжди намагаюсь слідкувати за Вашими виступами та статтями. Як Ви гадаєте,чи є хтось із лідерів опозиції (включно з Тимошенко) чи, взагалі з політичних сил, хто здатен провести повну люстрацію. Звісно, після перемоги на виборах.
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Щиро дякую Вам на доброму слові! Що стосується повної люстрації, то на практиці її провести буде важко, бо в КПРС було 3 мільйони, стукачів кількасот тисяч, зараз причетні до розкрадання країни щонайменше кількадесят тисяч. Думаю, у нас буде знову якийсь компроміс, питання лише в його якості.
вопрос:
root

root

Доброго дня, пане Палію. Які, на Вашу думку, є суттеві підстави для зміни Угоди між Нафтогазом та Газпромом на постачання газу, а також і Харьківських домовленостей?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Підстави є, і дуже вагомі. Насамперед це – зміна ситуації на ринку газу. В Європі минулого року "Газпром" торгував газом по 402 долари, цього року буде по 366 за 1000 кубометрів. І тенденція наростає – виходять на ринок Австралія в Азії, Канада в Європі, і ще з десяток країн-видобувачів. Що стосується Харківських домовленостей, то я вважаю, що Україні час відновити самостійність у зовнішній політиці, і тоді сенс цієї бази відпаде для Росії сам собою.
вопрос:
root

root

Ми у спадок від СРСР, завдяки союзу з Росією, отримали потужну державу. Саме радянські українці нарівні з руськими, створили величезний пласт культури, науки, виробництва в СРСР. Через розрив економічних зв’язків з Росією Україна позбулася флоту, важкої, легкої, військової промисловості, майже знищена харчова тощо. 1. Для чого опозиція хочє майже повністю розірвати економічні стосунки із Росією? 2. Для чого опозиція принижує роль радянських українців – саме тих, хто об’єднав українські землі, захистив їх від ворогів, створив потужну економіку (яку і зараз розкрадають і не можуть розкрасти олігархи), культуру, а у 1991 році – без жодного пострілу створив незалежну Україну? Яке відношення до цих здобутків мають галицькі профашисти? В чому їх особлива заслуга у створенні сучасної України? 3. Для чого опозиція хоче відмовитися від культури, науки СРСР, зокрема – російської мови? Хіба не радянські українці її створювали разом із руськими? 4. Чому заради «незалежності» від Росії (від газу, економічної, наукової, культурної співпраці) українці повинні жити у злиднях? В чому програма опозиції – померти заради якоїсь нової «незалежності» від перевірених часом історічних партнерів? 5. Чому ЄС, Китай, Японія дуже швидко економічно зближуються із Росією, займаючи місце України? Чому ЄС буквально ВИШТОВХАЛО Україну із торгівлі російським газом? Чому для інших країн зближення із Росією – стратегічна мета, а для опозиції – привід для повстання проти влади?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Я так розумію, що про "перевірених часом історичних партнерів" – це ви так похмуро жартуєте? Я знаю факти і вважаю, що радянський режим був для українського народу учетверо гірше фашистського, просто тому, що вбив учетверо більше українців. Що стосується внеску українців до творення російської мови, то сенс незалежності в тому, що досить українцям бути перегноєм для інших народів. Час і про свій народ і свою мову подбати. Не все ж нам на братів горбатитися. Невже нас Бог створив і дав цю землю на те, щоб ми були зрадниками своєї країни? Дякую, дуже цікаво почути про те, як ЄС, Китай, Японія з економікою у 25, 9 і 6%, світової зближуються з Росією, з економікою у 2% світової, яка до того ж продає 90% сировинних товарів.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

эксперт остался? а МИД так понимаю от вас избавился наконец? такие как вы как перед вами тут -доний и еще масса других "шароварников" как раз и есть главная проблема государственности ..Это ваши придумали -мова,тимошенко,яценюк, голодомор как укор другим национальностям СССР- это Европа и будущее, это патриотизм а в другом котле всё остальное от русского языка до ПР? Какие новые опусы из неславянской истории Украины написали?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Я й сам пишаюся тим, що рішення по мені було практично першим кадровим рішенням Уряду «тушок» 11 березня 2010 року. Це мені великий комплімент. Що стосується мови, то я, як і Володимир Путін та Дмитро Медведєв, вважаю її наріжним каменем державності. А ви ні? Що стосується опусів, то незабаром вийде нова моя книга.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять