Активный чат
Иван Леньо
32
19 марта 2015, 12:00

Иван Леньо

Лидер группы Kozak  System
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Доброго дня! Іване, судячи з Ваших "живих" виступів, Ви не прихильник брутального стилю спілкування (ну, так, принаймі, це виглядає із глядацького місця )) ) Чи легко в цьому сенсі далося виконання "маніфесту"? Як Ваша донька сприйняла цей твір? Ваш "маніфест" класна річ, але тепер, слухаючи Ситем, звертаю увагу, чи намає поряд дитини ))) Дякую Вам, успіхів та до зустрічі на концерті
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
"На ...уй маніфест" – це крик душі. Дістало! Наболіло! За...ли!
Моя донька, як і діти моїх друзів, нас зрозуміла і пробачила. "Маніфест" наживо ще не виконувався, презентація – в "Атласі" 27 березня. А за дітей не переживайте: вони часами розумніші за нас, вони нас зрозуміють.
вопрос:
root

root

Іване, ви вже відкрили мотосезон? Як цьогоріч українські дороги?)
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Так, відкрив. Тільки виглянуло перше весняне сонечко, я розконсервував свого Suzuki V Strom 650 DL, і з’їздив "на дальняк" у Чернігів. :)
А українські дороги подібні до поведінки української гривні по відношенню до долара: з кожним роком усе краще і краще. :)
вопрос:
root

root

що найсмішніше і найнеймовірніше про вас вигадували змі?)
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Все, що згадували про «Kozak System» у ЗМІ, є чиста правда. У нас дуже об’єктивні і правдиві ЗМІ. :) Дякуємо, що помітили! :)
вопрос:
root

root

де вам комфортніше - на футбольному полі чи на сцені? останнім часом наші футболісти вас тішать чи засмучують?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Мені комфортно в тому місці, в якому проявляються мої професійні здібності. В Футбол граю з дитинства, музикою займаюся все життя. Тому комфортно і там, і там.
Як любого патріота, мене тішать здобутки українців і розчаровують невдачі. Футболісти - не виключення.
вопрос:
root

root

Чи виграли українські виконавці від того, що сюди припинився потужний потік російських гастролерів? А слухач?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Виграють, однозначно. Якщо слухач має бажання бути тим планктоном, тим унітазом, в який заливається весь непотріб, то такий слухач мене не цікавить. Мене цікавлять світлі, ясні, добрі, позитивні, цілеспрямовані і розумні люди.
вопрос:
root

root

Кажуть, що спортсмени - забобонні люди, а музиканти? Чи маєте ви якісь талісмани? Обов'язкові традиції, що виконуються перед виходом на сцену? Тощо...
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Ми всі зліплені з одного тіста. У кожного з нас є свої потаємні бажання і свої ангели-охоронці. Перед виходом на сцену ми стаємо в коло, обнявшись, і пробуємо відчути енергію один одного і передати кожен те, що, на його думку, дозволяє збалансувати психіку перед концертом.
вопрос:
root

root

Чи плануєте створювати пісні про нинішню війну на сході України, про ці події? І чи потрібно увіковічувати "чорні дні" у творчості, яка лишиться назавжди, як думаєте?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Я думаю, що потрібно бути щирим і чесним, як перед собою, так і перед своїм слухачем. Пісні про війну даються набагато важче, ніж пісні про кохання. Енергія життя сильніша за енергію руйнування. Думаю, що "Повертайся живим" і "Реквієм" залишать надовго згадку про чорні часи України.
вопрос:
root

root

Такі питання до вас... 1) Як вам працюється за нинішніх часів, коли люди почали ділити артистів на "своїх" та "чужих"? Відчуваєте дискомфорт? 2) Інколи говорять, що народ має ту владу і правителя, на яких він заслуговує. Чи погоджуєтеся ви з цим? 3) Як думаєте, чого найбільше не вистачає українським виконавцям, аби ставати популярними у світі, і щоб світ готовий був сприймати їхню творчість українською мовою? Дякую.
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
1) Мені не подобається, коли, в принципі, йде розподіл людей на "своїх" і "чужих", тому що – а судді хто? Якщо вже так сталося, що хтось із українських артистів проявив себе, не як патріот України, то осуджувати не стану, але і поважати не буду.
Ні, дискомфорту не відчуваю.
2) Так, погоджуюся.
3) По-перше, бажання. По-друге, бажання. По-третє, бажання.
вопрос:
root

root

Іване, Kozak System виступали у багатьох країнах світу, тож скажіть, кому виявився нийближчим шалений козацький драйв, судячи за реакцією на концертах?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Все залежить від нас, від «Kozak System». Чим більше енергії ми віддаємо людям під час концерту, тим більше ми її отримуємо у відповідь.
вопрос:
root

root

Склалося враження після загибелі Кузьми Скрябіна, що в Україні талановитому музиканту та просто класній людині треба померти, щоб її належним чином оцінили, помітили… Чи це хибне враження?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Ні, на жаль, не хибне. Україна (і ми з вами) не вміємо цінувати за життя своїх кумирів і героїв. Згадайте пісню Сашка Положинського "Я не хочу бути героєм України"…
вопрос:
root

root

Вітаю, Іване. За вашими особистими спостереженнями, чи трапляються в нашому шоу-бізі такі "зірки", які творять пісні про нинішню війну не щиро, а заради піару? Бачите такі сумні приклади?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Щоб відповісти на це питання, потрібно бути потойбічною силою рівня Воланда, щоб зазирнути митцеві в душу під час творення ним пісні чи вірша. Мені більше подобається Козак Мамай: я зазираю собі в душу і слідкую, щоби мене не охопило бажання бути нечесним.
вопрос:
root

root

До речі, чи потрібні і доцільні на передовій виступи українських виконавців, чи військовим там не до того, і це тільки заважає, відволікає? Друге. Чи складно артисту організувати свій виступ у зоні АТО? Чи не чинять офіційні структури перешкод?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
І потрібні, і доцільні. І ніщо не заважає артисту виступити в зоні АТО. І ніхто з неофіційних чи офіційних структур перешкод не чинить.
вопрос:
root

root

Чи їздили Kozak System виступати перед нашими воїнами на Донбас? Якщо ні - чому, якщо так - як вас там сприймали, що найбільше вразило?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Так, їздили. Приймали неймовірно добре. Нас багато що вразило, зокрема, абсолютно безкорисна воля і бажання воювати і перемогти темні сили зла у наших воїнів-героїв. Захоплююся ними і схиляю перед ними голову. Вразило бажання місцевих мешканців нарешті відчути себе хазяями своєї землі – вони, як ніхто, відчули всі «принади» чужинського чобота, і тому для них дуже важливо, щоб їхній біль відчувала решта українців, щоб їм допомагали і не лишали наодинці з путінською ордою. На жаль, прихильників "русского мира" на тих територіях ще достатньо. Роботи нам вистачить надовго.
вопрос:
root

root

Іване, чим можна пояснити великий попит на попсу та шансон у наших людей? Чому вони так часто надають перевагу примітивній попсі? У нас не виховані смаки слухача, а, враховуючи те, що радіо та телебачення дають саме той музичний продукт, якого бажає аудиторія, то ці смаки і не виховуються – і замкнуте коло виходить? Чи у нас немає насправді у достатній кількості якісного музичного продукту, який би легко досягав слухача та виховував його уподобання?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
А давайте я Вас запитаю – чому Ви купуєте і вживаєте ті продукти, які Вам шкодять? Чому Ви дивитеся телевізор і вірите в те, що з нього доноситься? Чому Ви не знаєте історії України, історії культури України, навіть родинного дерева свого толком не знаєте? Всі наші проблеми – від нас самих. По-справжньому вільну людину не примусиш! Нам потрібно більше цікавитися, більше виражати свої думки та емоції, проявляти свою громадянську позицію і пам’ятати одне з гасел українських повстанців – "Рабів до раю не пускають".
вопрос:
root

root

сложно ли было раскручивать Kozak System тогда, когда группа только сформировалась? сложно было добиться того, чтобы наконец перестали сравнивать с "Гайдамаками" и увидели особенность вашей музыки и вашего коллектива?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Так, це було непросто. Нам допомогли наша віра і наші друзі.
вопрос:
root

root

что бы вы хотели изменить в правилах украинского шоу-бизнеса?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Я хотів би, щоб нарешті в Україні сформувався шоу-бізнес, і щоб він, нарешті, став українським!
вопрос:
root

root

Як Kozak System сприймають за кордоном? Як екзотичний козацький рок, небачений там за морями стиль?:)
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Зокрема, так. Ексклюзивність, оригінальність, професіоналізм, енергія – ось складові успіху в будь-якій країні.
вопрос:
root

root

Kozak System люблять експериментувати і створювати роботи спільно з іншими виконавцями. Кого найближчим часом плануєте залучати до співпраці?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
У другому альбомі "Живи і люби", який ми будемо презентувати за тиждень – 27 березня у клубі "Атлас" у Києві, ви почуєте спільні роботи з Мар’яною Садовською та Ельвірою Саріхаліл. У польському релізі цього альбому будуть представлені пісні із Red Lips, Марилею Родович, Пьотреком Свідерським із гурту Rootsman, Камілем Беднареком та Megitsa.
вопрос:
root

root

Были ли у "Kozak System" слушатели в России? Если да, то как российский слушатель воспринимает вас теперь? Остался верен своим вкусам, или политические дрязги их изменили?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
У нас були слухачі з Росії. А як нас сприймають зараз – не знаю, не цікавився. Гадаю, з виходом нашої нової пісні "На ...уй маніфест" полюбили нас ще більше. :)
Немає ніяких "политических дрязг"! Іде боротьба світла і темряви, сучасного із атавістичним, "совка" із «не совком», українського з кацапським. Ті з росіян, хто з нами, ставайте поруч і беріть зброю. Хто за Мордор – геть із дороги!
вопрос:
root

root

Как считаете, выиграли или проиграли "Гайдамаки" лишившись старого состава музыкантов?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
А як Ви вважаєте, а виграв Путін, забравши собі Крим?
вопрос:
root

root

Иван, Украину в условиях нынешней войны поддержали в большинстве своем (если брать российских музыкантов) именно исполнители рока, а не попсы – как думаете, почему так? Потому что рокеры – бунтари по своей натуре, потому что более мудры, потому что более честны и способны открыто высказывать непопулярную точку зрения?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Так, рокери, як правило, вільні люди, шукачі, дослідники. Вони створюють і продукують сенси. «Попсарі», як правило, є кон’юнктурщиками і лизоблюдами. Хоча в "українському питанні" для мене проявилося істинне лице російського року. Лише одиниці з них – Макаревич, Артемій Троїцький – зберегли своє обличчя.
вопрос:
root

root

Ще таке питання... Чи вірите ви, що ті території, які зараз прозиваються ДНР та ЛНР, стануть по-справжньому українськими, тобто не тільки за формою (повернуться до складу України), але і за суттю (люди почуватимуть себе частиною українського народу)? І що для цього потрібно? Дякую.
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Ну, віра – це величина нераціональна. Віра, як правило, сліпа. Я вірю в дію. Я керуюся здооровим глуздом і бажанням змінюватися. Розв’язання проблем ДНР і ЛНР лежить у площині розв’язання великої проблеми Україна та Росія, чи "совок" та "не совок". Якщо сегментарно, то спочатку потрібно фізично звільнити ці території від бандитів, а місцевим мешканцям почати "почувати себе частиною українського народу" і пам’ятати, що буває, коли ти не поважаєш свою землю, культуру, не знаєш своєї історії, не цінуєш надбання предків – тоді приходить Путін та доступно пояснює. Або Сталін, або Янукович... Ну, на крайняк, "Моторола".
вопрос:
root

root

Пане Іване, як ви думаєте тепер, за нинішніх умов, чи потребує пісня "Брат за брата" якихось корективів чи змін? "Свій на свого не здійме руку... не скаже злого"... Що сталося з тими нашими братами (?), які стали до лав сепаратистів? Дякую.
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Бог їм суддя. Сліпі вони, задурманені російською пропагандою, люди без відчуття Батьківщини. Як сказав Лазуткін: "Батьківщина або територія – кожен сам обирає шлях". Лікувати їх потрібно. Запитаєте – як? Як сказав Параджанов – любов’ю. А слова в пісні "Брат за брата" – це формула ідеального існування та поведінки людей, як в Україні, так і на Землі.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Вітаю, Іване! Я живу в Криму. Збираюся приїхати на ваш концерт, але зараз пересування між Кримом і Україною ускладнене. Чи вважаєте ви правильним відміну транспортного зв’язку з Кримом? Така блокада йде на користь Україні, або подібні методи тільки загострюють відносини? Дякую. До зустрічі на концерті.
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Питання непросте і заплутане. Ми прогавили той момент, коли захоплення Криму стало можливим. Така блокада не йде на користь Україні. Крим потрібно було захищати рік тому, а не віддавати його без жодного пострілу. А коли вже віддали і змирилися, то потрібно різними методами допомагати українцям в існуванні в окупації. І не тільки українцям, а й кримським татарам також.
вопрос:
root

root

як би ви самі визначали принципову відмінність козак сістем від гайдамаків?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Принципова відмінність – у моральних цінностях.
вопрос:
root

root

які у вас зараз стосунки з олександром ярмолою?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Слава Богу, ніяких. :)
вопрос:
root

root

Розкажіть, будь ласка, про ваш концерт 27 березня? До чого будуть зведені на ньому функції Сергія Жадана, Жадан теж заспіває?)
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
27 березня у клубі "Атлас" ми презентуватимемо наш новий альбом "Живи і люби". Сергій Жадан і "Собаки" будуть повноцінними учасниками цього концерту і заграють перед нашим виступом свій сет. Нам подобається те, що вони роблять. Вони помітно прогресують. Жадан є нашим другом, і ми в одній музичній обоймі. А чи заспіває з нами Жадан? Прийдіть на концерт – почуєте. :)
вопрос:
root

root

Яким найсмішнішим чи найнеадекватнішим учинком вас дивували ваші шанувальниці?)
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Багато було – всього не згадаєш. На одному з концертів на грифі бас-гітари повисли жіночі трусики (заборонені у використанні в Росії). :)
На день народження мені у Польщі подарували футболку з логотипом "Ivan team". На один із ювілеїв «Kozak System» шанувальниця з ніком Умачка подарувала сплетений своїми руками шарфик та шапочку із логотипом "Kozak System" (пізніше з її дозволу я подарував цю шапку Фоззі до його колекції шапок). В Канаді наші друзі Аня Яценяк та Надя Кобеляк спроектували та випустили футболки із написом "Kozak Sisters". А про повідомлення, які нам надходять у приват на Фейсбук, я промовчу, щоб не заставити червоніти ні вас, ні себе. :)
вопрос:
root

root

Вітаю, Іване! Чи часто у вашому колективі виникають суперечки, і що допомагає дійти консенсусу? За ким, зазвичай, останнє слово?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Так, часто. Консенсусу допомагає дійти толерантність і відчуття того, що ми в одному човні під назвою «Kozak System» у бурхливому океані життя. Ну, а останнє слово – за віскі Jameson. :)
вопрос:
root

root

Іване, які риси українського національного характеру у вас викликають найбільше захоплення, а які, навпаки, дратують?
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Майже всі риси українського національного характеру у мене викликають неабияке захоплення. :) Вся наша багатостраждальна історія та глибока дупа, в якій ми сьогодні знаходимося, це наслідки проявів наших із вами чеснот, здібностей та моральних якостей. Надію на існування іншого виду українців сьогодні мені дають лише воїни-захисники та волонтери. От вони викликають величезну повагу та захоплення. Такі риси характеру, як у них, є ознакою формування справжнього українця. Це – формула існування цивілізованого громадянського суспільства.
вопрос:
root

root

Кого б з молодих гуртів, ви б порадили послухати? І чи потрібні нові обличчя на українській рок сцені? Дякую.
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Мені вже давно набридли старі обличчя. Однозначно, нові обличчя потрібні. Але залишилося лише сформувати українську рок-сцену.
А щодо молодих – мені подобається все, що нове, амбітне, нахабне, нестандартне і українське! Виділяти нікого не буду, бо кого забуду – образиться, а кого згадаю – загордиться. Шукайте, цікавтеся – у нас багато гідних уваги молодих гуртів.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Доброго дня пане Іване! Чи плануєте Ви бути з концертом в Миколаєві? Я лікар-хірург і займаюсь волонтерством, знайомий з Петром Солодуха з польського гурту "Enej" , чи можливий варіант сумісного благодійного концерту для військових АТО!Дякую! Слава Україні!
ответ:
Иван Леньо
Иван Леньо
Так, плануємо.
А щодо "Енея", то ми вишукуємо зручний момент, коли з’явиться можливість і у нас, і у них заграти на спільному концерті в Україні.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять