Активный чат
21
15 июля 2015, 14:00

вопрос:
root

root

Андрію, що особисто вас найбільше вразило в зоні АТО, в цій війні? Який урок (чи висновок) ви винесли з побаченого та пережитого?
ответ:
Будь-яка війна є злом, суцільним злом, в усіх його проявах. Я для себе, як людина, дотична до мистецтва, зробив один висновок: війна — це окреме явище, яке є тотальним злом.
вопрос:
root

root

З вашої точки зору, чи можна сьогодні конфлікт на Донбасі врегулювати шляхом переговорів та зусиллями вкилючно дипломатів, чи перейдена та межа, після якої мусить говорити зброя?
ответ:
Зараз, як на мене, Україна стала заручницею ситуації: чим довше вона відтягувала цей момент, тим менше шансів на розв’язання проблеми виключно зброєю, і все більше залежить від перемовин. Зараз вкрай важливо, щоб була зібрана проукраїнська команда, щоб був вироблений хоча б один проукраїнський сценарій розвитку подій, а не той, який влаштовує Європу чи проросійських бойовиків на Донбасі. Потрібно чітко сформулювати, якою саме є українська позиція, безвідносно до Європи чи всіх інше, і саме від неї потім відштовхуватися.
вопрос:
root

root

Пане Андрію, таке питання до вас, як до людини, яка боронила серед інших донецкьий аеропорт. По-вашому, чи не заважав ажіотаж у ЗМІ та громадськості довкола ДАПу та "кіборгів", який перетворив аеропорт на супер-важливу цитадель, звідки після здійнятого галасу просто не комільфо було відступати? Чи варто було його боронити так довго, пожертвувати стількома життями наших воїнів? Можливо, не було б стільки шуму, можна було вчасно відійти та зберегти сили і людей для іншого потужного ривка? І ще питання… Іловайськ, Дебальцеве, аеропорт тощо - наслідком яких прорахунків сталися тут жертви та втрати? Наперед дякую за відповіді...
ответ:
1. Однозначно це все через прорахунки командування, через те, що ми не використовували активну оборону. І це все результат того, що політичні рішення тиснуть на воєнні. 2. Основна причина в тому, що не приймаються необхідні воєнні рішення — приймаються виключно політичні.
вопрос:
root

root

пс наполягає, що його дії у мукачевому - то були спроби боротися з контрабандою? наскільки ефективними є такого роду акції вашої організації взагалі, де вони відбувалися чи відбуваються ще? бо про цю історію ми почули, оскільки вона отримала сумний розвиток подій та великий резонанс...
ответ:
Ця ситуація стала саме наслідком боротьби з контрабандою і з контрабандними потоками. Наголошую, що це була не «боротьба», не «спроба боротьби», як тут йдеться, і це — не метод (ми це прекрасно розуміємо).
вопрос:
root

root

Андрію, скільки насправді представників ПС зараз перебуває в оточенні СБУ на Закарпатті? В СБУ говорять, що "більше десятьох" - а конкретніше?
ответ:
Не можу відкрити цю інформацію. Якось дуже дивно, якщо їх уже оточили і досі не знають…
вопрос:
root

root

чи дає результат пікет людей з пс зараз під ап? як гадаєте, чому він не стає більш масовим, чому громадськість лишилася осторонь?
ответ:
Громадськість не лишилася осторонь. Навпаки, вона одразу після появи перших публікацій вийшла з пікетами. Причому у багатьох містах.
Крім того, не йдеться про ескалацію конфлікту і його нарощування. Йдеться про підтримку. Тому не можна говорити про те, що пікет має ставати масовим, бо таким він міг би стати, тільки якби ми закликали до чогось. Ми ж просто попросили підтримати, аби не дати заговорити всю цю ситуацію та показати, що насправді є дуже велика підтримка людьми дій «Правого сектору».
вопрос:
root

root

Що насправді сталося на Закарпатті? Якщо це була несподівана підстава, то чому представники ПС йшли на цю зустріч із важкою піхотною зброєю, що вони там робили??
ответ:
Зараз уже четверо поранених представників «Правого сектору» вийшли і знаходяться в руках медиків і СБУ, дають свідчення. Прямо зараз цими запитаннями слід завалювати саме управління СБУ. Поясню, чому я так говорю. Бо вони прийняли рішення і вийшли спеціально для того, щоб прояснити всю ситуацію і не породжувати жодних нових домислів.
вопрос:
root

root

Андрію, складається враження, що все, що сталося в останні дні на Закарпатті, та реакції, які розгорнулися у медіа та соцмережах – це розгорнута програма дискредитації ПС, аби вивести його поза межі закону. Наскільки, по-вашому, це враження відповідає дійсності?
ответ:
На всі 100%. Це була спланована і реалізована програма, яка все більше обростає новими подробицями.
вопрос:
root

root

В контексті подій в Мукачевому як ви вважаєте, чи варто використовувати зброю в мирних містах для відновлення справедливості?
ответ:
Що мається на увазі під «відновленням справедливості»… Це дуже про вокативне запитання, і я розумію, чому воно постало. Скажу, як речник ДУКу, і як наш Провідник, який висловив однозначну позицію: вся наша зброя має працювати на фронті.
вопрос:
root

root

Пане Андрію, коли і за яких умов Донбас і Крим, з вашої точки зору, зможуть стати українськими не лише за формою, але й за суттю?
ответ:
Враховуючи ту швидкість змін, які відбуваються за покоління, швидкість інформаційних змін (якщо моє покоління вже кілька разів змінилося!), не думаю, що на це підуть десятиліття. Але для цього потрібна політична воля. Але наскільки Донбас і Крим стануть українськими за суттю? Якщо всі зусилля будуть спрямовані на це, то, думаю, протягом одного покоління ми матимемо результат.
вопрос:
root

root

На вашу думку, чи існує сьогодні у ПС кадрова проблема? Чи є змога прослідкувати і проконтролювати всіх, хто наразі виступає від імені Правого Сектору? Чи не трапляються серед тих, хто долучається до ваших лав, ненадійних людей чи провокаторів, чи засланих козачків?
ответ:
Звісно, кадрова проблема була і є. Це абсолютно нереально навіть на першому етапі перевірити всіх і виявити «ненадійних людей». У нас працюють відповідні внутрішні служби. Але абсолютно всіх провокаторів чи «засланих козачків» виявити неможливо. Люди показують все своїм відношенням, проявляють себе в боротьбі, і тоді в процесі, за плодами їхніх учинків ми можемо дивитися і оцінювати результати їхньої роботи. Якщо зайти на наш сайт, наприклад, можна продивитися хронологію, хто був відсторонений, хто не може нас представляти. Прописані формулювання до кожного з випадків, прописана поведінка, неприпустима для українського націоналіста (позиції, висловлювання, дії — і які покарання існують).
вопрос:
root

root

У цивільному житті ви - актор і режисер, якщо не помиляюся. Як так сталося, що ви опинилися не на сцені, а на передовій серед бійців "Правого сектору"?
ответ:
На театрі бойових дій… Коли війна стає твоєю особистою, коли ми поховали торік одного з наших друзів, якого привезли з батальйону «Айдар», насправді питання стояло не про те, як називатиметься підрозділ, у складі якого йти воювати, а про те, куди можна потрапити якомога швидше, і де можна отримати зброю і одразу воювати. «Правий сектор» — це були люди, які від самого початку були на передовій. І ми групою одразу туди й потрапили.
вопрос:
root

root

Чого не вистачає "Правому сектору", аби стати всеукраїнською партією, подолавши прохідний бар'єр?
ответ:
Зрештою, я є спікером Добровольчого українського корпусу, а не «Правого сектору»…
вопрос:
root

root

Чи правда, що на передовій "нема атеїстів"?
ответ:
Можливо.
вопрос:
root

root

Про що ви думаєте на передовій під час обстрілів?
ответ:
Про те, що, з одного боку, треба зберегти своє життя і своїх підопічних побратимів, а, по-друге, про те, як максимально ефективно використати ситуацію.
вопрос:
root

root

Андрій! Яку позицію ви займаєте щодо бійців ПС, які вчинили стрілянину в Мукачевому? Як з ними слід вчинити, по-вашому? Скільки часу вони можуть переховуватися в лісах? Чи є з ними зв"язок, або ж вони діють зараз виключно на власний розсуд, без узгодження дій із командирами?
ответ:
Однозначно всі хлопці, які там були, виконали завдання, поставлене чи своїм командиром, чи вищим керівництвом. Ми бачили, що прийшло бойове крило. Вони — однозначно герої. Вони грамотно спрацювали на місці, коли виявили, що то була засідка. Якщо їм вдається до цього часу витягувати на себе більш ніж півтори тисячі спец призначенців, бійців Нацгвардії, вертольоти, кінологів з собаками. Про них будуть знімати фільми.
Як із ними слід вчинити? Зараз, наскільки я бачу, вони забезпечили представленість. Люди вже дають свідчення. Інше питання — чому вже більше доби даються свідчення, а жодної інформації про це не з’являється?
Скільки часу вони зможуть переховуватися в лісах? Тут справа не в підготовці, а у високому рівні лояльності місцевого населення. Крайній із вояків УПА вийшов звідти у 1991 році. :) Це все завдяки високому рівні лояльності місцевих жителів.
Чи є з ними зараз зв’язок? Я, на жаль, не входжу до складу переговорної групи, тому не буду поширювати чутки.
вопрос:
root

root

особисто ви як би оцінили удар по рейтингах правого сектору як політичної сили загалом та рейтингу дмитра яроша, зокрема?
ответ:
Не можу сказати — я ж не експерт-політолог.
вопрос:
root

root

Пане Андрію, мукачевська історія у наших ЗМІ швидко обростала дезінформацією: то про 6-річного хлопчика, взятого у заручники, то про відведення з зони АТО батальйонів ПС, які там зараз перебувають. З чим ви пов'язуєте таку майже однозначну інформаційну кампанію проти ПС і таку кількість фейків щодо цієї події? Кому це потрібно? Як ПС із цим бореться? Дякую.
ответ:
Це потрібно нинішній владі.
Ми намагаємося реагувати на такі повідомлення зі свого боку, давати спростування певної інформації, розміщувати зустрічні публікації.
вопрос:
root

root

Якими ви бачите шляхи виходу з нинішньої ситуації для "Правого сектору" з мінімальними втратами для іміджу та зі збереженням обличчя?
ответ:
Риторика, яку зараз намагаються нав’язати всім, що це, мовляв, був переділ контрабандних потоків. Це неприпустимо, тому що йдеться не про переділ контрабандних потоків, а саме про знищення таких потоків.
вопрос:
root

root

Чи були погоджені дії тих членів ПС, які стали учасниками подій у Мукачевому, з керівництвом "Правого сектору"?
ответ:
Навіть не маю уявлення.
вопрос:
root

root

Андрію, що ви вважаєте основними причинами стрілянини, яка сталася у Мукачевому?
ответ:
Якщо йдеться конкретно про стрілянину, то це була спланована влаштована засідка. І коли «план А» не спрацював, включився «план Б», і одразу почали працювати на ліквідацію.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять