Активный чат
Андрей Шевченко
29
12 апреля 2013, 14:20

Андрей Шевченко

Первый заместитель главы Комитета ВРУ по вопросам прав человека, национальных меньшинств и межнациональных отношений, народный депутат Украины
вопрос:
root

root

Моя особиста думка, що краще було б відібрати 20% у ПР, проводячи розумну виборчу кампанію і відкрито заявивши про неприйняття ідеології Свободи, ніж боротися за 10 відсотків Свободи. Якщо Ви не забули, у Ющенка був так і не виданий проект указу про підримку російської мови - люди і через це за нього голосували, і ті 53% - теж завдяки поміркованим українцям, які ніколи не проголосують за будь-яких союзників Свободи.
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Це цікава гіпотеза. Але мене Ви не переконали.
вопрос:
root

root

Вибачте, що повторюю запитання, але Ви так і не відповіли, чи вважаєте Ви особисто припустимим міряти людей за національностями? Якщо вважаєте припустимим - питань нема. Якщо ні - чому не можете чітко оголосити свою позицію з цього приводу, особисту, і політичної сили.
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Спеціально для Вас: я вважаю неприпустимим міряти людей за національністю. :)
вопрос:
root

root

Пане Андрію, то чим Вам так важлива національність депутата? Чим член ПР депутат-росіянин кращий (гірший) за члена ПР депутата-українця? Чим член Батьківщини українець кращий (гірший) за члена Батьківщини росіянина?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
В історії із запитом Мохника йдеться про зовсім інше: чиновник не може на власний розсуд вирішувати, яку інформацію розкривати, а яку ні. Це справа смого депутата, який подавав у ЦВК свою автобіографію – він уже тоді знав, що цей документ буде оприлюднений.
вопрос:
r.novik

r.novik

Андрію, вітаю! Якщо можна, то в мене декілька питань: 1. Катеринчук замахнувся на мерство в Києві. Як це вплине на ставлення Батьківщини до нього та ваша думка з цього приводу? Невже він не розуміє, що не виграє, а тільки заважатиме опозиції? 2. Чи можливо зібрати декілька тисяч, і сходити у "Вишгород", як це робить сьогодні демальянс двадцятьма активістами? Чи це нічого не змінить? 3. Яким ви бачите шлях виходу з політичної та соцільно-економічної кризи в країні та зупинити свавілля влади? 4. Чи не вважаете, що до 18 травня, коли заплановано чергову акцію, в країні трапиться багато злочинів та подій на кшталт виїзного засідання, кримінальні справи за пікет чи графіті, сніжки, руйнування пам*ятників героям УПА? Чи не вважаете, що влада вже давно перейшла червону межу і що треба робити щось радикальне? 5. Коли буде Майдан?) З повагою, дякую за розуміння.
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
1. Балотуватися в мери Києва – це право кожного киянина, в тому числі й Миколи. Так само право "Батьківщини" – робити свої висновки, якщо він піде у розріз із позицією фракції. Розмови про кандидатів у мери вважаю сьогодні передчасними. Попри повний провал Попова у Києві, опозиція поки не виглядає готовою до виборів. Якщо все буде так йти і далі, то прогноз простий: мером буде або Кличко, або Попов.
вопрос:
root

root

Пане Андрію, поясніть будь ласка, як можна стояти на одній трибуні з паном Тягнибоком, який у 21 столітті все ще міряє людей за національностями? Ви вважаєте це допустимим? Чи розумієте Ви, що потенціальні виборці можуть не підтримати Вас і Вашу політичну силу через те, що ви товаришуєте з такими, як пан Тягнибок?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
У великій битві за Україну – ми на одному боці. Для мене це важливіше. Маємо також бути прагматичними: нам життєво необхідні голоси виборців "Свободи" для перемоги на майбутніх президентських виборах. Нагадаю, що навіть після Помаранчевої революції Ющенко набрав лише 53%. У 2015 (або раніше) кожен голос буде безцінним.
вопрос:
root

root

Як ставитеся до таких виявів позиції чи методів боротьби опозиції, як було у випадку з Іриною Горіною чи з Колесніченком під час прес-конференції в Уніані?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Емоції людей розумію, методи – не поділяю. Щодо жінок це було відверте хамство – мені було соромно. З Колесніченком – інша історія. Це свідомий провокатор, який свідомо викликає на себе гнів.
вопрос:
root

root

Пане Андрію, 11 квітня ЄЗПЛ виніс рішення проти України про заборону мирних зібрань. Тепер питання: чи є у опозиції, чи у Вас особисто, проект закону "Про мирні зібрання в Україні"? Адже Ви усі зазиваєте на мирні демонстрації, а про захист на підстві закону не подумали... Буду чекати не тільки відповіді, а невідкладних кроків у цьому напрямку... Дякую...
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Мене безумовно тривожить те, що бульдозер влади серйозно взявся за мирні протести. Судові заборони акцій опозиції та інших вуличних протестів – це лише перші квіти. Влада вибудувала довершену судову вертикаль, яка за однією командою здатна провести будь-яке рішення, необхідне владі.
Чи можемо ми протиставити цьому закон про мирні збори – велике питання. Я – обережний прихильник ухвалення такого нового закону. Виклик у тому, що за нинішнього розкладу у Верховній Раді ніхто не візьметься гарантувати якість (і демократичність) майбутнього закону.
У мене зараз уже є дві версії нового закону, напрацьовані громадськими активістами. У травні зберемо робочу групу, яку Комітет з прав людини утворив спеціально для супроводу цього закону. Я обраний її головою. Там і будемо приймати рішення. З великою долею вірогідності ще на цій сесії буде зареєстрований новий законопроект про мирні збори. Поки вважаю нашою великою перемогою, що ми вибили з порядку денного і поховали старий зконопроект № 0918, який у такому вигляді виглядав би катастрофою для мирних зборів. Зараз можна і треба вдумливо працювати з чистого аркуша.
вопрос:
root

root

Як Ви ставитесь до графи "національність" в паспорті громадянина України? Я особисто за таку графу!
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Я проти того, щоб змушувати людей розкривати національність. Це справа внутрішнього відчуття. Ніколи не розумів людей, які кричать про свою національність – у цьому або зверхність, або навпаки меншовартість
вопрос:
root

root

Що робити з рознузданим російським шовінізмом в Україні, зокрема в Одесі?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Для цих людей є відповідна стаття Кримінального кодексу. Мовчання влади говорить про те, що цей шабаш її влаштовує. У ширшому сенсі російському шовінізму ми можемо протиставити лиш одне – справжній український успіх. В Америці громадянам дозволено пропагувати найдикіші речі – вихваляти нацизм і навіть спалювати американський прапор. Але нормальній людині, яка хоче бути почутою, таке в голову не прийде: будь-які посягання на Батьківщину одразу виклидають таких людей на маргінес або на посміховисько. Провокації проти нас будуть завжди. Питання, коли ми станемо достатньо сильними, щоб зробити для наших ворогів такі провокації безглуздою тратою часу?
вопрос:
root

root

Як Вам ідея висування Ющенка В.А. на мера Києва? Мені здається, що Ющенко мав би тихесенько сидіти і про себе не заявляти вголос, хоча я перший раз за нього і голосував. Не виправдав він наші надії і сподівання!
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Кандидат у мери Ющенко - це жарт. Немає більше в Україні такого політика
вопрос:
root

root

Давно були в Одесі? Як Вам Костусєв?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
В Одесі був перед виборами. Дуже сподобалося: місто причепурилося і виглядало повним абсурдом, що Одеса не отримала Євро-2012.
Костусєв – це проблема місцевої корумпованої команди "регіоналів". Вони за нього і мають відповідати, як і за всі очевидні провали місевої влади.
вопрос:
root

root

Пане Андрію! В країні немає справедливості! Суди - це не суди, а виконавці волі партії регіонів! Що Ви думаєте робити з такими судами?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Бачу проблему не стільки в законах, скільки в людях. У мене повна зневіра у тих, хто своєю роботою перетворив суди на продажну і потворну машину викачування грошей і політичної розправи. Допускаю варіант повної кадрової люстрації – набрати з чистого аркуша нових людей, які ніколи не вимазувалися. Підтримую автоматичне звільнення тих суддів і прокурорів, чиї вироки були переглянуті Європейським судом з прав людини. На сьогодні така очистка уже викинула би з системи кілька тисяч недобросовісних суддів та прокурорів.
вопрос:
root

root

Как Вам правосудие по-колесниченковски, что его тёщу НЕЗАКОННО оправдали? Об этом надо трубить во весь голос!
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Це плювок в обличчя людям. Саме через такі історії люди абсолютно втратили віру у справедливість в Україні. Окремо соромно за Колесніченка, який не знайшов мужності відсторонитися від цієї історії. Але це не найбільша його проблема.
вопрос:
root

root

Андрей, скажите какими суммами исчисляются гранты получаемые Вами от ancle SEM and company? Только честно!
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Якщо ви про американців, то правильніше – Uncle Sam. SEM – це більше схоже на щось українське або єврейське. :) Я не встигаю рахувати мільйони, які отримую від буржуїв і масонів. Чекаю, поки за мене зробить це Forbes. :)
вопрос:
root

root

Я устал от циничных и брехливых речей спикеров партии регионов колесниченко, елены бондаренко, богословской, чечетова, костусева... Сил нет слушать их бред! Как Вы думаете, когда мы сможем забыть уже на всегда об этих политиках?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Я теж втомився слухати цих ораторів. Проблема в тому, що інших спікерів, якими можна заповнювати ефіри, у Партії регіонів немає.
вопрос:
root

root

Фракция Батькивщины в этом созыве отметилась рядом крупных провалов. Обещали уберечь украинский язык, обещали восстание против диктатуры, обещали отменить пенсионную реформу, не проголосовали по Тимошенко и все из-за 6 голосов. Может вам стоит руководство фракции сменить или опять все спишем на клятый режим?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
"Якщо ви не робите помилок, значить, ви вирішуєте занадто прості завдання. І саме це – велика помилка" (Френк Вільчек)
вопрос:
root

root

як ви ставитеся до діяльності femen?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Ніяк: давно втратив інтерес.
вопрос:
root

root

що вас, пане андрію, дивує, смішить та обурює в парламенті цього скликання?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Дивує розгубленість влади: вони не знають, як працювати з цією Радою.
Обурює – неперсональне голосування: не розумію, що штовхає авторитетних і маститих регіоналів тиснути дві кнопки, навіть знаючи, що за 5 хвилин вони будуть виставлені на загальне посміховисько. Ще обурює бездіяльність. 7 робочих днів за перші 100 днів каденції – це ганьба.
Смішить інколи Рибак: видно, що йому непросто дається нова роль.
Парламент 7 скликання мені подобається набагато більше, ніж два попередні. У ньому відчувається вітер великих змін.
вопрос:
root

root

чому одразу чотири депутати залишили вашу фракцію? чому не біжать з партії регіонів?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
З Партії регіонів побіжать після президентських виборів, які програє Янукович. На жаль, зрада вражає всі команди – вона не щадить ніяких партійних прапорів.
вопрос:
root

root

чи є, за вашою оцінкою, легітимними голосування, що відбувалися поза стінами ради? як думаєте, підпише проголосовані закони президент?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Звичайно, ті рішення незконні. Більше того: деякими з цих рішень регіонали самі загнали себе в глухий кут. Наприклад, вони, не розібравшись, "проголосували" не за той закон щодо персональних даних (№2282), який був узгоджений з європейськими експертами. Тепер Мін’юсту разом з Єфремовим доведеться думати, як відігравати ситуацію назад.
4 квітня – день безславного безсилля Партії регіонів. Це була просто втеча – від опозиції, від преси, від Конституції і від народу. Просто було соромно за цей ГКЧП. Цей настрій поділяє і багато "регіоналів", яких загнали на цей цирк.
вопрос:
root

root

Чому, на ваш погляд, Луценка звільнили саме зараз?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Луценка звільнили за лічені дні до завершення місії Кокса-Квасьневського лише для того, щоб "відмазатися" від європейців. Верхом цинізму є подавати це як прояв благородства щодо людини, у якої вкрали більше двох років життя і тонну здоров’я. Ця ситуація не змінить ставлення до Януковича ні в Україні, ні в Європі.
вопрос:
root

root

По-вашому, які шанси має Юлія Тимошенко на звільнення, помилування?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
За Президента Януковича в Україні вільною Тимошенко не буде. Це дико, але очевидно.
вопрос:
root

root

Пане Андрію, що, по-вашому, зміниться в українській політиці після звільнення Луценка? Що зміниться в опозиції?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Звільнення Луценка окрилює багатьох із нас: ми вже дуже давно не отримували добрих новин. Я безмежно радий бачити його на свободі, і коли чую його голос у телефонній трубці, то здається тепер, що останні два роки його життя – це був просто страшний сон. Для опозиції, для всіх, хто не вірить цій владі і хоче змін, звільнення Луценка нас всіх, безумовно, посилює. Його досвід, моральний авторитет, розум і почуття гумору – зараз безцінні. Окремо щасливий за всю родину Юри. І він сам, і Ірина, і хлопці всю цю історію пройшли не просто достойно – це приклад мужності і гідності.
вопрос:
root

root

Читая предвыборные обещания Кравчука от 01.12.1991г во время проведения общеукраинского референдума "О независимости Украины" , поражаешься хвалебным одам, которые "пел" Кравчук в адрес русского языка. И соответственно регионы Юго-Востока и Крым проголосовали "за" от 55% до 80%. В результате к 2012г половина Украины противится введению в регионах Юго-Востока и Крыма второго регионального русского языка. Вопросы: 1. Это что такой украинский менталитет - сначала облизать , а затем обдурить?; 2. О каком унитарном государстве можно говорить, когда большую половину русскоговорящего Юго-Востока и Крыма хотят "сломать через колено".; 3. Почему оппозиция противится проведению общеукраинских референдумов по определению волеизъявления граждан Украины по выбору вектора развития страны, федерализации Украины, статуса русского языка в Украине?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Я проти референдумів: при тоталітарних режимах референдуми майже завжди використовуються для маніпуляцій громадською думкою в інтересах влади. На мовне питання просту відповідь дав перепис населення: 67% українців назвали рідною мовою українську. Для мене питання не в тому, як переписувати Конституцію, а як зробити так, щоб і україномовний громадянин, і російськомовний почували себе в Україні вільно і заможно.
вопрос:
root

root

Как Вы считаете: Подделка документов - это уголовное преступление или политическое деяние?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Різні бувають документи... Різні бувають підробки…
вопрос:
root

root

Пане Андрію, щось Ви не схожі на замордованого режимом опозиціонера. Питання: як живеться депутатам, як пільги? Не замалі?! Тільки не робіть образливий вигляд та не ігноруйте питання. Вас питають "прості громадяни" - будьте добрі - відповідайте
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Я справді не замордований режимом (постукав по дереву)... :) І сподіваюся цей режим пережити разом із Вами. Пільги – не замалі.
вопрос:
root

root

Пане Андрію, чи підтримуете запит Мохника про оголошення національності депутатів у ВР Украіни
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Для мене національність депутата – важлива, але не вирішальна. Оприлюднення інформації підтримую. Всі кандидати в депутати вписували національність, коли подавали документи в ЦВК. За законом "Про доступ до публічної інформації" тепер – це відкриті дані.
вопрос:
root

root

Пане Шевченко! Прошу Вас більше займатись "вихованням" А.Гриценка. Звичайно, вождистські" риси його характеру будуть ускладнювати Вашу "роботу", але ви, як молода людина "виховуйте" колегу, бо його "салдафонство і критиканство" помножені на власну "велич" вже надоїдають і шкодять. А він не розуміє, що йому вже треба складати повноваження депутата, він себе вже вичерпав сповна. Ваша думка стосовно цього..
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Гриценка перевиховувати будь-кому пізно і Вам не раджу. Це зрілий, мудрий і авторитетний політик, до чиєї думки завжди прислуховуюсь. Окремі заяви його можуть шкодити фракції, але саме таким його і залучали в команду – критичним і безкомпромісним. Головне, щоб це принесло користь у великій битві.
вопрос:
root

root

Пане Андрію, чому опозиція не займається єкономічними питаннями? І навіщо висувати такі, нездійсненні поки що, плани як відсторонення президента? Якщо є якісь альтернативні законопроєкти по поліпшенню страшної ситуації в країні, то чому не доносите до людей, щоб знати чого чекати від опозиції?
ответ:
Андрей Шевченко
Андрей Шевченко
Економічними законопроектами дуже навіть займаємося. Інша справа, що зараз проводити їх через Раду нереально. Важливіше інше, щоб у нас був чіткий план дій після зміни влади. Бачу і свою місію в тому, щоб наша команда таку роботу проробила. Над цим і працюємо.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять