Активный чат
31
29 июля 2015, 12:00

вопрос:
root

root

Антіне, хто сьогодні в Україні, з вашої точки зору, справді творить контекст сучасної української культури?
ответ:
Контекст сучасної української культури переважно творять рядові бійці з автоматами на передовій, багато з яких у мирному житті були митцями, артистами, кінорежисерами, журналістами чи художниками. От коли вони здобудуть для країни мир на наших умовах і повернуться до своїх буденних справ, тоді й народяться нові Ремарки, Хемінгуеї, Пікассо та Жан-Клоди ван Дами.
вопрос:
root

root

Чи не ображаєтеся ви, коли вас назиівають "шоуменом"? І що б ви хотіли змінити в українському шоу-бізнесі?
ответ:
Шоу-бізнес живе своїм життям. Це живий повноцінний організм, який розвивається за своїми законами і за законами глядацького попиту.
На "шоумена" ображаюся, але часто приховую цю образу, від того маю печію. :)  
вопрос:
root

root

Пане Антіне, не боїтеся роздвоєння особистості: Орест Лютий, Анатолій Рапс, Антін Мухарський..?:) Вас слід сприймати як сукупність цих особистостей, чи все ж таки якась із цих особистостей домінує над іншими, які здебільшого є сценічними образами? Допоможіть розібратися, who is who. :) Дякую!
ответ:
На питання who is who відповідаю: у всіх моїх персонажів є ху. :))) Раніше, коли я ховав їх у собі, мені було дуже важко жити, а коли я почав відділяти їх один від одного і «почковатися», як інфузорія-туфелька, мені стало набагато легше тримати їх під контролем. Це своєрідна арт-терапія. Не можна по три роки бути вагітною однією і тією ж дитиною. Тепер вони живуть особистим життям, знаходять своїх шанувальників і прекрасно почуваються. Я радий за всіх них.
вопрос:
root

root

Чи можна бути аполітичним, коли в твоїй країні війна? Чи має на це право популярний артист чи культурний діяч?
ответ:
Кожен має право на своє життя і на свою позицію. У кожного своя дорога і свій шлях широкий... Тому я не засуджую аполітичних людей, бо не маю на це права, оскільки живемо поки що в демократичній країні. Так само і кожен артист має право визначитися, яким шляхом йому рухатися, як ставитися до подій в нашій країні. Але аполітичність у наш час — шлях у нікуди.
вопрос:
root

root

Думаєте, стануть Донбас і Крим колись справді українськими, за формою і за суттю? Що для цього потрібно?
ответ:
Не стануть.
вопрос:
root

root

1) Ви часто стаєте жертвою пліток чи наклепів "жовтої преси"? Чи загалом вам комфортно працюється з вітчизняними журнілстами? 2) Що найбільш неймовірне і безглузде про вас вигадувала преса?
ответ:
На жаль, часто рівень сучасної української журналістики просто "нижче плінтуса". Як з’ясував на власному досвіді, існує ціла індустрія з продукування пліток. Часто вона діє так: запускається якась брехня, яка з кількістю перепостів і передруків обростає цілою купою додаткових нісенітниць.
Ще за часів Майдану я виступив на п’ятому поверсі Будинку профспілок перед "Правим сектором". Тепер, згідно з думкою російських і багатьох українських видань, я є засновником цієї організації. І проти мене навіть відкрито кримінальну справу в Росії.
вопрос:
root

root

Антіне, чи плануєте ви повернутися на театральну сцену, адже за освітою ви - актор? З яким сучасним режисером ви б могли спрацюватися?
ответ:
Такі думки все частіше приходять у мою голову. Думаю, найближчим часом провести переговори з одним дуже шанованим театром, щоб поставити на його сцені шоу Ореста Лютого "Лагідна та сувора українізація".
вопрос:
root

root

Ви вірите в те, що Україна позбавиться зараз комуністів, зважаючи на те, як завзято вони зараз перейменовуються і діють просто під новими "табличками"?
ответ:
Від комуністів і всього, що з ними пов’язано, дуже дурно пахтить. Це реальні трупи, зомбі, до яких і підходити бридко, і говорити про них бридко. Хай тихо собі подихають.
вопрос:
root

root

Враховуючи вашу нелюбов до «совка», напевно, ви схвально поставилися до законів про декомунізацію. Таке питання. Чи вважаєте ви правильним прирівнювати радянське до російського (у сенсі культурного продукту), відмовлятися й забороняти рівнозначно одне й інше? Чи правильно, що зараз зникає з широкого ужитку все, створене за радянських часів? Чи не позбавляємо ми себе якихось достойних книжок, фільмів, літературних творів, косячи все під одну гребінку, сліпо відторгаючи все російське чи радянське? Як не перейти межу і не втратити "гамузом" цінних культурних здобутків — як фільтрувати з розумом?
ответ:
Так, дійсно, сьогодні багато чого в культурному сегменті масової культури виглядає як російське — неорадянське. Хоча й існують високі приклади літератури, кінематографу, масового мистецтва радянських часів. Кожна освічена і культурна людина має випрацьовувати в собі внутрішні фільтри, які не пропускають грубі пропагандистські кліше і дозволяють проникати всередину більш тонким матеріям, які створюються дійсно талановитими митцями російської культури. Щоправда, їх дуже мало.
вопрос:
root

root

Доброго дня, Антіне. Як гадаєте, наскільки добре виховані музичні смаки українців, чи вміють вони обирати справді якісну музику, вони - вибагливі слухачі? Чим можна пояснити широкий попит на шансон чи доволі примітивну "попсу"?
ответ:
Смаки жахливі. Музику обирати не вміють. Пояснити вибір попси і шансону можна, на жаль, відсутністю конкурентоспроможної української музики для широких мас.
вопрос:
root

root

Чи є для вас у музичній творчості якісь табу? Вам часто доводиться зупиняти свій творчий порив, аби не вийти за певні рамки? Важко вживатися з такою вимогою як "формат" у наших реаліях?
ответ:
Напевно, табу нема. Творчих рамок для мене не існує, адже я — митець досить радикального спрямування у своїй творчості. А "формат" на мене не діє, бо я не співпрацюю зі ЗМІ, які висувають умови щодо формату.
вопрос:
root

root

Cкажіть, які риси українського національного характеру вас захоплюють, а яких, навпаки, нам не завадило б позбутися? Друге... Як ви ставитеся до спекуляцій політиків на темі мови?
ответ:
Складне філософське питання. Спробую бути лаконічним. В останні часи в українцях мене захоплює все, що починається з приставки "само-": самоорганізація, самовідповідальність, самовиховання, самоосвіта. Ми стаємо дорослими і вчимося брати на себе відповідальність. Це дуже сильно дистанціює сучасних українців від "совка", якого нам і треба позбуватися в собі. "Совок" — це "упаднічєство", "всьопропало", інфантилізм, патерналізм, дебілізм. Від цього всього треба позбавлятися. Питання мови зараз не на часі. Повернемося до нього трохи пізніше, коли розвалимо Російську імперію.
вопрос:
root

root

Как относитесь к нашим артистам, которые продолжают ездить в Россию с концертами или за наградами? Поехали бы сами выступить перед российской публикой, если предложат очень солидный гонорар?
ответ:
З давніх часів випрацював у собі звичку ніколи не засуджувати колег по творчому цеху. Це право має виключно публіка.
В Росію я нев’їздний через проект Орест Лютий. У червні 2014 року за позовом депутата Держдуми Валерія Рашкіна на мене відкрито з кримінальну справу за статтею 282 УК РФ.
вопрос:
root

root

Расскажите о вашем новом образе - Анатолии Рапсе. Чем обусловлено его появление? Чем принципиально он будет отличаться от Ореста Лютого?
ответ:
Анатолій Рапс — психічно здоровий гетеросексуальний білий чоловік, що співає про любов до жінок та рідної землі. Теоретично він має скласти конкуренцію російським виконавцям, що працюють у жанрі поп-шансон. Основне гасло проекту — навіщо нам Григорій Лепс і Михайлов Стас, якщо є в Україні Анатолій Рапс? Принципова відмінність від проекту Орест Лютий в тому, що у піснях Анатолія Рапса немає жодного слова, що належить до категорії татаро-монгольскої московітської лайки, що умовно називається "руський мат".
вопрос:
root

root

Видели отчеты с последнего крупнейшего российского рок-фестиваля "Нашествие"? Впечатления и выводы? Барышни в пионерских галстуках и пилотках, флаги ДНР, выставка военной техники, наверное, больше, чем на параде, и прочая бесовщина... Как кто-то сказал, Цой бы в гробу перевернулся от таких сочетаний: рок и коммунистическая символика, рок и военная техника...
ответ:
Зараз мистецька платформа "Український культурний фронт" починає співпрацю з видатним російським літератором Іпатієм Тугаріним (Коловратом), який написав видатну книгу сучасності, що розвалить Російську імперію — "Сказки русского мира (бессмысленного и беспощадного)". Вся ця "бєсовщина" там описана з таким гумором та іронією, що винесе мозок усім "путіноїдам" і рашистській наволочі, чого одні назви оповідань варті: "Сказ о старом пердуне и пионере Мотроле", "Как Иосиф Кобзон сам себя вы...ал", "Сказ о вязаных беретах", "Как Ксения Собчак двух ФСБшников провела", "О распятом мальчике и плачущей корове", "Святой салат оливье", "О гопнике и Сандре Баллок", "Гундяй и исчезающие часы". Стежте за моєю Фейсбук-сторінкою.
вопрос:
root

root

Антіне, якби у вас була можливість звернутися до росіян, усіх, що б ви сказали? Що - сказали б кримчанам? Що - Путіну?
ответ:
Хворим на великодержавний імперський шовінізм росіянам і особисто Путіну сказав би на "вєліком могучєм" — ідіть на х...й! Нормальним росіянам — велкам ту Юкрейн! :) До кримчан звернувся би кримськотатарською: гостріть сокири!
вопрос:
root

root

Пане Антіне, якось ви сказали, що є адептом європейської доктрини розвитку України. А ви гадаєте, сьогодні українське суспільство (у широкому загалі) вже достатньою мірою виховала в собі європейськість, поводиться гідно?
ответ:
Зараз ми поки що однозначно не Європа. Але позитивні зрушення є, не такі радикальні і всеосяжні, як хотілося б, але тенденція в цілому позитивна. Так що — є надія.
вопрос:
root

root

Чому, по-вашому, серед російських діячів культури така висока підтримка політики Кремля щодо України? Бажання догодити, чи просто страх? Чому якщо і висловлюються на підтримку України, то тільки рок-музиканти та кілька акторів "старої закалки"?
ответ:
Російські діячі культури завжди були абсолютно залежні від прихильності влади, яка єдиним ворушінням пальця могла перекрити їм бюджети або заборонити зніматися у фільмах та грати в театрах. У цьому вся відповідь. Раболєпіє перед власним начальством — основна риса продажної російської "інтєлігєнціі". Нічого не міняється ось уже декілька століть.
вопрос:
root

root

Ваша позиція щодо того, як краще було б вчинити з Донбасом: відпустити у вільне плавання, якщо він аж так не хоче мати нічого спільного з Україною, чи боротися за нього до останнього, поки що зав’язуючи руки й решті країни, які толком не може рухатися, доки йде війна?
ответ:
Моя позиція по Донбасу не змінилася за останній рік: тільки стіна. Ми — різні: за менталітетом, ідеологією, життєвими принципами. Тому відгородження, відгородження і ще раз відгородження. Стіна або смерть.
вопрос:
root

root

а ви б самі пішли захищати українську землю зі зброєю в руках, якби вас мобілізували, або ж як доброволець? що може стати останньою краплею, що підштовхне вас піти на фронт?
ответ:
На даний час моя головна зброя — слово. Я обрав цю зброю як найбільш дієву задовго до часів Майдану і війни. Зараз пісні Ореста Лютого звучать по всьому фронту, куди ми часто виїжджаємо з концертами. Але якщо треба буде взяти в руки справжню зброю, то я вже дещо маю у власному арсеналі і поки що номінально зареєстрований як рядовий боєць в одному з добровольчих батальйонів. Якщо ворог перейде у наступ і рушить в бік Києва, то я перейду до "плану б".
вопрос:
root

root

Вітаю! Ви один із небагатьох наших діячів, які часто відвідують зону АТО із підтримкою українських воїнів. Скажіть, будь ласка, що найбільше з побаченого там вас найбільше вразило? І, загалом, чим вас найбільше вражає і обурює ця війна? Дякую.
ответ:
На війні, як на війні: розораний розривами чорнозем, місиво з осколків, сміття, потрощених будівель і люди, сповнені життя, мрій, готовності битися до кінця... Найбільше вражає екзистенція абсолютної полярності і розуміння того, що це життя може закінчитися в один момент. Почуття загострюються до межі. Ти починаєш цінувати кожен подих, кожну мить тиші і будь-яку можливість потиснути один одному руку і відчути биття живих сердець. Життя стає абсолютною цінністю.
вопрос:
root

root

Як ви ставитеся до діяльності Правого сектору загалом? Схвалюєте їхні останні ідеї: про референдум, про повну блокаду ДНР і ЛНР, про їхнє перейменування на «національно-визвольний рух» тощо?
ответ:
До "Правого сектору" ставлюся позитивно, бо знайомий із хлопцями від самого початку бойових дій на Майдані. Часто буваю у них в гостях із концертами.
Але до останніх ідей про референдум ставлюся з пересторогою — не на часі. Хоча в лютому 2014-го їхні ідеї "битися до кінця" теж вважали маячнею та радикальним екстремізмом, а у підсумку вони виявилися праві. Можливо, так станеться і цього разу — не знаю, не пророк.
вопрос:
root

root

Як Вам твориться і працюється останні півтора роки після втечі Януковича? Ви відчули в культурній сфері України якісні зміни на краще (окрім того, що припинився потік російських гастролерів сюди, та заборонена купа російських фільмів)? Які «хвороби» в цій галузі часів Януковича і досі лишаються?
ответ:
Твориться і працюється прекрасно. Культурна сфера живе і буяє. «Хвороби» лишилися виключно в державному секторі. Але я на це вплинути не можу, тому й не переймаюся.
вопрос:
root

root

Антіне, чи планується вихід на телеекрани чогось на кшталт «Зеленої лампи» чи іншого проекту з Вашою участю?
ответ:
Зараз ведемо перемовини з деякими каналами на предмет поновлення "Зеленої лампи" у новому форматі. Поки що здебільшого кажуть, що культура не на часі. Сумно, але так було завжди. Так що будемо битися лобом об стінку і далі. Лоб переможе.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Вітаю вас.На вашу думку,чи можна сподіватись,що російський істеблішмент нарешті позбавиться отієї деструктивної імперської психології? Чи доцільно республікам колишнього Союзу створити антиросійський фронт задля протистояння регіональній експансії Москолишнього Союзу створити антиросійський фронт задля протистояння регіональній експансії Москви?
ответ:
Улус Московія ще від Батия і Мамая завжди належав до татаро-монгольської парадигми завоювання всього світу. За останні 800 років нічого не змінилося. Нинішня Росія — це агресивна варварська орда. Не варто сподіватися на швидку зміну цих вікових принципів імперії. Фронт протистояння орді, як і багато століть тому, сьогодні проходить по межі Сіверського Дінця, інколи він зміщується до Дніпра, а інколи — до Збруча. Бути одвічним прикордонням — наша історична місія. Нас ніколи не зрозуміють Швеція, Данія, Франція, бо "всє прєлєсті русского міра" пізнаються тільки на побутовому рівні і при особистому спілкуванні з його адептами. Не варто сподіватися на Європу — треба самим ставати сильнішими.
вопрос:
root

root

Вы веселый человек.И я так думаю , на жизнь смотрите не напрягаясь. Ваше мнение ....сегодняшняя Украина и "Свадьба в Малиновке".........видите разницу?
ответ:
Це тільки зовнішнє враження. Насправді я — сумний, усамітнений постнік і радєтєль о спасєніі душ чєловєчєскіх. :))) Напрягаюсь по любому поводу.
"Свадьба в Малиновке" — не мій жанр. А те, що відбувається сьогодні в Україні, скоріше, нагадує суміш серйозних фільмів Скорсезе, Мілоша Формана, Зануссі, ну, і трошки Тарантіно.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Чи відчуваєте Ви зріст попиту у глядача на свою мистецьку пропозицію за останній рік?
ответ:
Так, відчуваю. Вже склалася стала аудиторія, з якою ми постійно маємо контакт, і я від того щасливий.
вопрос:
root

root

Ви задоволені своїм виступом в Одесі 18 червня?
ответ:
Так, це було неперевершено.
вопрос:
root

root

Що у Вас новенького сьогодні у творчості?
ответ:
Співпраця з російським дисидентом Іпатієм Тугаріним над виданням книжки "Сказки русского мира", проект Анатолій Рапс і підготовка до Львівського форуму видавців, де ми представимо мій новий автобіографічний роман "Розрив. Як я став націонал-фашистом" та дитячу казку "Легенда про Квітозавра".
вопрос:
root

root

Як сьогодні Ваші стосунки з нашою землячкою Сніжанною Єгоровою? Тяжко було разом жити з одеситкою?
ответ:
Одеситкою у мене була перша дружина. :))) А Сніжана Єгорова (Грищенко) — з Нової Каховки. У нас складні стосунки, ми не розуміємо один одного.
вопрос:
root

root

Спасибо за творчество! Был на Вашем концерте в Одесской филармонии 18 июня. Такого единения зала давно не помню. Масса положительных эмоций. СПАСИБО!
ответ:
Дуже дякую Вам. Одеса була прекрасною, а таких глядачів, як тоді в залі, не забути ніколи. Думаю, восени ще раз зустрінемося.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять