Активный чат
33
10 июля 2015, 14:00

вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Сейчас многие спрашивают других знаменитостей о Скрябине... Расскажу Вам один факт из моей жизни. О том, что группа "Скрябин" играла раньше альтернативу я узнал из вашей книги "Фройд би плакав" (в качестве эпиграфа вы взяли строчки из двух песен). Послушал старого "Скрябина" в какой-то степени благодаря Вам: стал фанатом. Это было 6 лет назад. А послушать "Фактично самих" "заставил" Кузьма: в одном из чатов в качестве достойной украинской электронной группы он посоветовал Вашу группу. Так что я вас и Андрея в какой-то связки воспринимаю.
ответ:
Мені дуже приємна така «кругова порука». :)
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Ірено, чи були Ви особисто знайомі із Андрієм Кузьменком і чи плануєте взяти участь у майбутньому концерті його пам'яті?
ответ:
Я б із радістю, але не знаю, хто його організовує.
Знайомі були. Він любив мої книжки і сам запросив записати кавер на пісню "Клей". Тому було б логічно виступити на такому концерті.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Как возникла идея использовать в начале песни Sex сэмпл из заставки порностудии Private?
ответ:
От як приємно, що ви його впізнали. Але це не я придумала - це пацани.
вопрос:
root

root

Як ставитеся до діяльності "Правого сектору"?
ответ:
Воюють добре. Все інше — загадково...
вопрос:
root

root

Що особисто вас надихає і дає сили у нинішні божевільні часи?
ответ:
Якась дитяча дурна віра в те, що все буде добре, бо ми заслужили.
вопрос:
root

root

Ірено, якби у вас була можливість звернутися до росіян, усіх, що б ви сказали? Що - сказали б кримчанам? Що - Путіну?
ответ:
Путіна я би спитала, чи знає він, які чудові балади складають про нього сусідні народи, і чи може він мені підспівати прямо зараз. Ну, хотя би "ла-ла-ла"... :)
Росіянам порадила б роззути очі та слухати хоча б своїх адекватних лідерів громадської думки. Хоча краще хай слухають російськомовних наших — так, для різноманітності та альтернативи каналу "Росія 24".
А Криму можу тільки поспівчувати з приводу того контингенту, який до них цього сезону «понаєхал». За що боролися...
вопрос:
root

root

Ирена Карпа: «Если вдруг случится война, отправлю детей в безопасное место, а сама пойду служить». Березень, 2014-го. Війна почалася... Що думаєте з цього приводу тепер?
ответ:
Звісно ж, я візьму зброю до рук, якщо, не дай бог, вороги наблизяться до Києва. Сподіваюся, такого не станеться.
вопрос:
root

root

Після Майдану вже пройшло більше року. Що для вас змінилося за цей час? Які здобутки приніс Майдан Україні? Чи справді так аж суттєво і масосо змінила ця подія українців? Ваша активна участь участь у Майдані якось вплинула на ваше життя зараз?
ответ:
Головний наш здобуток — трансформація свідомості. Ми вже більше не будемо колишніми. Ми розуміємо свою силу. Головна задача — про неї не забувати і її застосовувати: тиснути на чиновників, організовуватися на місцях, вимагати змін, вимітати з кабінетів тих, хто є політичними імпотентами, хто без кінця нам бреше, обіцяючи золоті гори, при цьому за рахунок війни і складної ситуації в ркаїні набиваючи золотом власні кишені. Чим вони кращі за попередників? Де вихід — ми з вами вже знаємо, а за потреби покажемо і їм.
Щодо мене, то я надзвичайно вдячна долі, що мені довелося жити в цей важливий для мого народу час.
вопрос:
root

root

Ірено, а вам уже випадала нагода поспілкуватися з новоспеченими поліціянтами? :) Вважаєте виправданим такий голосний піар цього нововведення, він відповідає практичному наповненню та корисному наповненню ідеї?
ответ:
Я з ними не спілкувалася, але на вигляд дуже симпатичні. Весь час посміхаюся, коли проїжджаю повз. Картинка чудова, а в дії — ще побачимо.
вопрос:
root

root

Чи можна бути аполітичним, коли в твоїй країні війна? Чи має на це право популярний співак, н-д?
ответ:
Це вибір кожного окремого митця. Я от не можу бути аполітичною, бо це стосується щоденних питань нашого життя. А життя митця, воно теж не тільки з маточок, тичинок і метеликів. Може, то просто я якась нєвозвишенна...
вопрос:
root

root

Чи відреагував хтось із тих, хто став героєм кліпу «До побачення» на свою появу і амплуа у ньому? Може, доходили чутки про враження?)
ответ:
На даний момент — ні. Мабуть, ще з Рів’єри не повернулися, а я все жду і жду. :)))
вопрос:
root

root

Думаєте, стануть Донбас і Крим колись справді українськими, за формою і за суттю? Що для цього потрібно?
ответ:
Думаю, не стануть. Хоча в ідеалі Крим мав би бути кримськотатарським. А про Донбас — це наразі надто складне і болюче питання.
вопрос:
root

root

Чи складно гурту Qarpa вживатися з такою вимогою як "формат" у наших реаліях? І як можна боротися з такою хворобою як вимога формату? Чи це нормально, і так мусить бути?
ответ:
У нас, так чи інакше, уже є сформована аудиторія і, слава Богу, інтернет витісняє проплачений «телеящик». Тому хто хоче, той знайде.
А от на останньому концерті на День Конституції спостерігала дивну річ: "Розмір має значення" співали навіть гопники у спортівках. Воно було їм смішно і подобалося — у них "просто раньше вєлосіпєда нє било", тобто не знали вони, що така музика буває.
вопрос:
root

root

Чи вважаєте ви правильним прирівнювати радянське до російського (у сенсі культурного продукту), відмовлятися й забороняти рівнозначно одне й інше? чи правильно, що зараз зникає з широкого ужитку все-все, створене за радянських часів? Чи не позбавляємо ми себе якихось достойних книжок, фільмів, літературних творів, косячи все під одну гребінку, сліпо відторгаючи все російське чи радянське? Як не перейти межу і не втратити "гамузом" цінних культурних здобутків, як фільтрувати з розумом?
ответ:
Фільтрувати мусить кожен сам для себе. Наприклад, Параджанов творив за радянських часів, але є абсолютним генієм. Коли в людини є власний розум, їй не треба підказок медіа, шкільної програми, Міністерства інформації чи просто якохось трендсеттерів. Я однозначно вилучила б усе, що містить пропаганду «вєлікодєржавія», розповіді про те, якими прекрасними є сучасні «мєнти» і «красні» комісари в минулому, сучасні ФСБшники і браві НКВДисти.
Попри те, звичайно ж, є достатня кількість геніальних російських мислителів і митців. Але людина, що звикла дивитися російський серіальчик, навряд чи слухає музику Мамонова. Тому під одну гребінку так чи інакше не вдасться все запхати... Ліквідувавши з екранів «фуфел», щось достойне ліквідувати не вдасться, бо його там ніколи не було.
вопрос:
root

root

Доброго дня, Ірено. Як думаєте, чи добре виховані музичні смаки українців, чи вміють вони обирати справді якісну музику, вони - вибагливі слухачі? Чим можна пояснити широкий попит на шансон чи доволі примітивну "попсу"?
ответ:
З одного боку, це дуже болюче питання: мені фізично боляче слухати цей шлак, коли я прихожу, скажімо, в салон краси, а вони його там слухають на повен голос і ще й підспівують. З іншого боку, масова культура завжди нижча за культуру елітну, і це завжди наш вибір — слухати попсу чи джаз. Ти не можеш побити яку-небудь тьотку за те, що вона любить пєсні "за жизнь" про прєкрасних мужчін і прєданную любовь. Але ти можеш включити свою музику в навушниках і відгородити себе від звукового калу.
вопрос:
root

root

Ірено, що нового у вас на літературній ниві, чи працюєте ви зараз над якимись новими книжками? У вашій творчості, наприклад, у тих же мультфільмах, відображаються поточні перепетії в країні, а чи плануєте ви написати щось, присячене цій тематиці?
ответ:
Питання в точку. Саме працюю над книгою, де має осмислюватися і Майдан, і війна, і те, що відбувається в країні. Робота серйозна, тому не можу спрогнозувати її виходу.
вопрос:
root

root

чи виявляють Кора і Кая бажання піти стопами матері і співати?) до речі, як ви, займаючись дітьми, встигаєте ще стільки всього робити і виступати, і творити, і взагалі?
ответ:
Та от, на жаль, виявляють... На питання "ким хочеш стати", кажуть, що просто хочуть на сцену до мікрофона. А я так надіялася на забезпечену старість. :)))
Як на мене, то я нічого не встигаю і щиро заздрю людям посидючим, ґрунтовним і організованим.
вопрос:
root

root

чи буде продовження мультиків про ватників?)
ответ:
Фактично уже є: https://www.youtube.com/watch?v=CM1vKA73GK8
вопрос:
root

root

Почему, как думаете, среди российской интеллигенции такая повальная и фанатичная поддержка политики Кремля? Страх, подхалимаж, новомодный тренд? Почему только единицы вроде Ахеджаковой, Макаревича, Земфиры и прочих способны говорить что-то, идущее вразрез общему психозу?
ответ:
На мою думку, адекватних людей є значно більше, ніж ті, про кого ми знаємо. Просто не всі вони публічні. Пересічні росіяни дуже часто дають розумні і сміливі коментарі українським медіа. Все питання в тому, як довго більшість сама себе дуритиме, і що мусить статися в самій Росії, щоб "наші брати" побачили себе в реальному світлі. Сподіваюся, це станеться за нашого з вами життя...
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Ирэна, как избавиться от застенчивости в жизни и творчестве?
ответ:
Пам’ятайте, що жити ви будете не вічно, і краще шкодувати про те, що ти щось зробив, ніж картати себе за те, що ти — тютя і так і не наважився ступити крок до своєї мрії.
вопрос:
root

root

Видели отчеты с последнего крупнейшего российского рок-фестиваля "Нашествие-2015"? Впечатления и выводы? Барышни в пионерских галстуках и пилотках, флаги ДНР, выставка военной техники, наверное, больше, чем на параде, и прочая бесовщина... Как кто-то сказал, Цой бы гробу перевернулся от таких сочетаний рок и коммунистическая символика, рок и военная техника...
ответ:
На щастя, не бачила, але волосся стало дибки вже від вашого опису. Там би не тільки Цой перевертався — йому склало би компанію серйозне число мислителів, музикантів і письменників. Але ж хіба зрівняються вони з «вєлікім» Путіним? ;)
вопрос:
root

root

Как относитесь к нашим (?) артистам, которые продолжают ездить в Россию с концертами или за наградами, даже несмотря на то, что происходит сейчас между государствами? И - только сильно не пинайте за такой вопрос - поехали бы сами выступить перед российской публикой, если предложат ооочень хороший гонорар?
ответ:
Просто їм, як у тому анекдоті, "дєнєг очєнь надо". Може, у них по семеро дітей — ми ж з вами не знаємо. Якби мені за мій україномовний і англомовний репертуар запропонували величезні гроші в Росії, я, як мінімум, запідозрила би подляну і точно б не поїхала.
вопрос:
root

root

Чи доводилось вам бувати в зоні АТО чи прифронтових містах? Якщо так, що вражало, перевертало свідомість чи змушувало переглянути пріоритети?
ответ:
Це для мене гостре питання. Дуже хочу туди поїхати. Це потрібно і для мене особисто, і для книжки, над якою працюю. Приїду — розповім.
вопрос:
root

root

То правда чи фейк, що якась "чиновниця" з "ватної республіки" вимагала для вас смертної кари? Не лякають такі погрозі?
ответ:
Якщо вважати ЛНР фейком, то автоматично всіх їхні директиви — також фейк. Кого там боятися?
вопрос:
root

root

Ірено, скажіть, які риси українського національного характеру вас захоплюють, а яких, навпаки, нам не завадило б позбутися?
ответ:
Захоплює солідарність (щоправда, поки що ситуативна), неконфліктність, природна м’якість. Щоправда, тієї ж м’якості у певний момент варто позбуватися, щоб чинити тиск на ті проблемні зони, які заважають нам нормально жити. Я зараз про систему, як ви розумієте. Позбутися треба любові до опускання рук і криків "всьо пропало".
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

В Википедии пишут, что барабанщик Скрябина Вадим Колисниченко играл раньше в "Фактично Самі". Так ли это?
ответ:
У нас стільки змінилося барабанщиків, що я їх усіх не запам’ятала.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Ирэна, как вы относитесь к такому явлению, как Закон Подлости? Верите ли в него? Интересно Ваше мнение по поводу моей задумки: выпускать блокноты с названием "Закон Подлости"; обложка оформлена под обложки, в которых обычно выпускают законы и кодексы. Некоторые страницы будут с текстом, пародирующим нормативно-правовые акты, а большинство страниц - чистые, для заполнения в них своих жизненных неурядиц. (Надеюсь, что не очень сумбурно написал).
ответ:
Сергій, чудовий старт-ап. Раджу дорого продати. :)
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Ирэна, слышали ли Вы о российской группе "Барто"? Лично для меня она является своеобразным российским аналогом "Фактично Самих" и Qarpa. Осознаете ли, что Вы являетесь, в какой-то степени, уникальным украинским культурным явлением: певица, поющая социальные тексты под музыку в жанре "рок-поп" и синти-поп?
ответ:
Не чула, але обов’язково послухаю.
Дякую за комплімент, але діапазон наших текстів ще ширший, я не обмежую себе лише соціальними текстами. У нас багато лірики — сподіваюся, її ви чули також.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Ирэна, кем вы себя больше считаете: певицей, писательницей или кем-то другим?
ответ:
Я себе не «щітаю» — я просто живу. :)
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Ірено, Добрий день!За всіма справами, я надіюсь Ви не забули про музику?Коли вийде новий альбом?Чим він здивує?
ответ:
Новий альбом уже вийшов, можете скачати його на IТunes. Називається він "Made in China". А група — Qarpa, якщо що... :) Чим здиває? Хуліганством і ліричністю.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Здравствуйте, Ирэна. Почему для трибьюта Скрябину в 2006-м году вы выбрали песню "Клей"? Можно ли когда-нибудь услышать ее на концертах?
ответ:
На мою думку, кліпи на "Клей" і "Брудна як ангел" були одними з кращих відео в українському шоу-бізнес. Колись давно мене ця пісня дуже вразила і досі продовжує резонувати. Час від часу ми виконуємо її на концерті.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Доброго дня, Ірено. Завдяки Вам і Вашій творчості, багато людей, в тому числі і я, почали замислюватися над досить серйозними речами, що трапляються навколо нас і навіть дещо змінили своє світосприйняття. Скажіть, а чи існують такі люди, які здатні змінити Ваше?
ответ:
Звісно, існують. Дуже часто ми не знаємо, хто це буде: Далай Лама чи звичайний дід, який продає газети на автобусній зупинці. Все залежить від збігу обставин і твого внутрішнього стану на той момент.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Доброго дня. А чи любите Ви Одесу і за що?)
ответ:
Люблю. У вас смачно годують і гарно реагують на українську мову.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять