Активный чат
Виктор Чумак
21
13 марта 2013, 12:00

Виктор Чумак

Народный депутат, генерал-майор юстиции
вопрос:
root

root

чи зможе якось європарламент вплинути на ситуацію із власенком, позбавленням його мандата?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Теоретично може бути рішення Європейського суду з прав людини, яке може визнати неправомірність судового розгляду щодо Власенка. Але практична реалізація повернення Власенка в парламент буде складною процедурою.
вопрос:
root

root

"Зам директора ЕБРР в Украине Грэм Хатчинсон заявил, что банк может отказать нашей стране в финансовой помощи, если не будет решена проблема коррупции и избирательности применения законодательства в отношении контроля над предприятиями и предоставления налоговых преференций"... Что теперь, как Украина будет действовать, какие шаги предпринимать?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Ситуація така, що позиція опозиції повністю збігається з думкою пана Хатчинсона. :) І саме від опозиційних політичних сил подані проекти законів, які порушують питання вибіркового правосуддя та рівності суб’єктів у ринкових відносинах. Чи хоче цього влада? Або влада бажає продовжувати ловити рибку у мутній воді корупції та протекціонізму?
вопрос:
root

root

Чи вигідні насправді зараз опозиції повторні вибори до ВР? Ви настільки впевнені у більш успішному результаті? І, взагалі, повторні вибори - це знову шалені гроші на кампанію... Чому їх не пустити краще на якесь благе діло?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Якщо ми говоримо про чесні вибори, то їх опозиція виграла ще в жовтні минулого року. Якщо ми говоримо про маніпуляції виборчими процедурами, то вони ніколи не вигідні чесним людям. Тому якщо грати за правилами, то я на 110% впевнений, що опозиція може отримати переконливу перемогу. Якщо гратися правилами – тут інші майстри гри в наперстки.
вопрос:
root

root

За рейтингом Transparency International Україна посідає 144 місце з 176 країн за рівнем корупції... Чи вилікується колись країна від цієї хвороби - корумпованості?!
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Дивитися першу відповідь.
вопрос:
root

root

Нещодавно лідер вашої політичної сили заявив, що "європейський шлях України перекритий чинною українською владою", що потрібні міжнародні санції проти деяких високопосадовців... ви вважаєте, що такі заяви не шкодять країні на шляху до Європи, коли влада наче намагається демонструвати, навпаки, свою готовність до співпраці з ЄС?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Одне іншому не заважає. Санкції проти корумпованих високопосадовців не заважають шляху України до Європи – навпаки, вони його можуть прискорити.
вопрос:
root

root

На яких підставах УДАР намагається відкликати спікера Рибака з посади? Кого ударівці пропонують на цю посаду замість нього?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Підстави – маніпулювання регламентними процедурами в частині нескликання позачергової сесії на вимогу більш ніж 150 депутатів, подання позову до суду щодо позбавлення мандата депутата Власенка без проведення перед цим засідання регламентного комітету та обговорення цієї ситуації в сесійному залі, на що в нього за регламентом було 10 днів. Відповідно за домовленостями щодо розподілу посад у ВР посада голови відходить до найбільшої за чисельністю фракції – Партії регіонів. Цікаве питання, чи можна з 208 депутатів знайти одного, який би зміг чесно модерувати парламентський процес?
вопрос:
root

root

Останнім часом ми спостерігали низку позбавлень парламентарів депутатських мандатів. До чого може призвести така тенденція, чи буде вона зберігатися?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Це називається "бий своїх, щоб чужі боялися". Перемога УДАРУ і всієї опозиції в питаннях обов’язковості особистого голосування депутатів значно "підняло ціну" голосу кожного депутата для провладної більшості. Позбавлення мандата депутата без участі парламентського залу – це, по-перше, шлях тиску і залякування депутатів, а, по-друге, спроба Партії регіонів зберегти статус-кво на "ринку політичних поступок".
вопрос:
root

root

Чим пояснюється такий поспіх парламентської більшості позбавити депутатів недорканності?) Їм воно навіщо?)
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Це знову ж таки намагання влади тримати власних мажоритарників та опозиційних депутатів під страхом бути притягнутим до юридичної відповідальності за нелояльну опозиційну до влади позицію.
вопрос:
root

root

Шановний Віктор Васильович, чи припустимим є самовільне руйнування чи встановлення пам*ятників, по-вашому? коли припиниться ця "війна пам*ятників"? навіщо вона потрібна, кому і що дає? невже свободівці не розуміють, що це не головне, що турбує звичайних людей? навіщо постійно роздмухують дратівливі для українців питання?! Дякую за відповідь!
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Думаю, що питання про пам’ятники повинно вирішуватися міською громадою в рамках законодавства та історичної пам’яті нації.
вопрос:
root

root

сможет ли украина выполнить требования евросоюза в срок? осбенно те, что касаются избирательности правосудия и освобождения лидеров оппозиции??
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
М’яч – на полі влади. Якщо бажання інтегруватися з ЄС – не блеф, то при максимальній концентрації зусиль усе можливо. А якщо це знову українська гра в багатовекторність, тоді її результат буде негативним.
вопрос:
root

root

ваша оценка протестних настроений сегодня в украинском обществе? резонансные уголовные дела, то же дело павличенко, выводят украинцев на улицы - о чем думают наши правители??
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Протестні настрої наростають з кожним днем. А правителі? Вони не думають, вони – рахують.
вопрос:
root

root

Доброго дня, ВІктор Васильовичу! Хотілося б почути Вашу думку з приводу матеріалу одного з російських телеканалів, що викликав неабиякий резонанс, в якому порівняли Шевченко з Гітлером та сказано, що "...за ненависть Тараса Шевченка до росіян фашисти дозволяли ставити його портрети поруч з портретом Гітлера і зберегли його пам'ятник в Києві". І друге запитання: як Ви оцінюєте якість сучасної української політичної журналістики? Дякую за відповіді.
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Навіщо рекламувати та коментувати ксенофобів?
Щодо якості політичної журналістики – дуже мало журналістів, які оцінюють суть політичних процесів та їх зміст. У більшості своїй люди пишуть про форму, зовнішню оболонку процесу та персональні стосунки, що іноді створює абсолютно спотворене сприйняття української політики.
вопрос:
root

root

Чи має, на ваш погляд, Кличко шанси стати мером Києва і чому?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Сьогодні Віталій Кличко має шанси стати не тільки мером Києва, але й президентом України. Тому що увібрав у себе найбільшу кількість сподівань українського народу. До речі, ці надії фракція УДАР виправдала своєю поведінкою протягом трьох місяців у ВР.
вопрос:
root

root

Вікторе Васильовичу, які кроки на посаді голови Комітету ВР ви вважаєте першочерговими для здійснення, аби розпочати ефективну боротьбу з корупцією і злочинністю?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Я прошу в першу чергу зрозуміти, що голова Комітету ВР – це не шеф поліції, і в нього немає своїх слідчих, суддів та роти автоматників для масових розстрілів корупціонерів. :) В першу чергу, зрозуміло, будуть законодавчі ініціативи, і вони вже є, направлені на прозорсіть реєстрів осіб, що вчинили корупційні правопорушення, доступність інформації про закупівлі державних підприємств, знищення причин корупції в медичній сфері щодо ліцензування імпорту ліків, припинення офшорних трансфертів тощо. І в другу чергу це організаційна діяльність, спрямована на проведення парламентських розслідвувань щодо кричущих фактів зловживань службовим становищем деякими посадовими особами, сприяння незалежним журналістським розслідуванням в різних сферах української економіки. І в третю чергу це постійні консультації з громадськістю щодо виявлення причин та умов корупції і знаходження механізму їх знищення.
вопрос:
root

root

І ще... прокоментуйте, будь ласка, намір Юлії Володимирівни балотуватися в президенти в 2015-му? Як ви оцінюєте її шанси на виборах та й взагалі на повернення у велику політику? Чи допустить це влада нинішня? Дякую.
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Я бажаю їй здоров’я, витримки, мужності й сили. А всі опозиційні сили української політики мають зробити все, щоб всі українські політики брали участь у відкритій та прозорій політичній конкуренції. А відповідь на іншу частину питання залежить від виборців.
вопрос:
root

root

Після візиту до Москви гарант анонсував скору зустріч із лідерами країн-членів Митного союзу. Як по вашому, що чекати від подальших стосунків УКраїни та МС? Можливий вступ?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Я не думаю, що реальний вступ в Митний Союз є ціллю української олігархії. Це, скоріше, чергові спроби виторговувати преференції по енергоносіях та отримати політичні важелі на переговорах із європейцями.
вопрос:
root

root

Як оцінюєте імовірність розпуску парламенту та проведення позачергових виборів?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Невисока ймовірність. Я не бачу вагомих переваг цього для будь-якої зі сторін.
вопрос:
root

root

Пане Вікторе, добридень. За вашим прогнозим, чи запрацює наступного тижня Рада, чи продовжиться блокування? І взагалі, наскільки виправданий і ефективний такий метод опозиції досягнення своїх цілей, коли робота головного законодавчого органу паралізована?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Почнемо з кінця. В умовах, коли провладна більшість абсолютно не хоче шукати компроміси у складних питаннях розвитку країни з опозицією та постійно порушує Конституцію та закони, які регламентують діяльність Верховної Ради, блокування залишається в опозиції єдиним способом привернути до цього увагу громадян. Хочу нагадати, що одне з найбільших блокувань у парламентській історії було блокування трибуни Партією регіонів, яке тривало дуже довгий період часу. Я думаю, рішення про блокування чи розблокування буде прийнято в понеділок керівниками опозиційних фракцій, з урахуванням усіх «за» та «проти». На жаль, робота головного законодавчого органу у більшості зводилася до продукування величезної кількості законів, які мали відверто лобістський характер. Думаю, що країна нічого не втратить, якщо певні олігархічні групи тимчасово не зможуть отримувати надприбутки, користуючись законодавчими перевагами та преференціями.
вопрос:
root

root

Ваше отношение к скорейшей федерализации Украины?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Негативне.
вопрос:
root

root

Как Вы считаете: Подделка документов - это уголовное преступление или политическое деяние?
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Це може мати або кримінальну, або політичну відповідальність в контексті особи та обставин, в яких це діяння вчинено.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Виктор Васильевич,на Вашу долю выпала тяжелейшая задача, возглавить комитет ВР по борьбе с коррупцией и орг.преступностью в государстве,где коррупция,норма жизни,а оргпреступность у власти.Каковы Ваши планы для эффективного приодоления этой грязи и не стоит ли обратить внимание на пенсионеров-отставников с опытом оперативной работы во всех городах и населенных пунктах,для обладания полной информацией о положении дел в этой сфере,в стране.Ведь победить коррупцию в Киеве это ничего практически ни сделать. Лично я готов.
ответ:
Виктор Чумак
Виктор Чумак
Дякую за вашу готовність. Говорити про те, що сьогодні можна подолати корупцію в країні – це треба бути мрійником. Але мріяти треба. Для подлолання корупції потрібна і консолідаця зусиль дуже багатьох державних інституцій. Для цього повинно бути розвинене законодавство, чим і займається ВР, повинні бути чесні, не корумповані, правоохоронні інституції, чесна гілка влади, яка виносить справедливі рішення. А головне – має бути політична воля президента і його команди щодо подолання цього явища, тоді успіх можливий. Сьогодні ми маємо розвинене законодавство в Україні, яке ми будемо вдосконалювати. І тут результати будуть, тому що це і вимога часу, і вимога звонішніх партнерів, і бажання влади показати свою роботу.
Щодо зміни характеру діяльності виконавчих правоохоронних інституцій – на це потрібен час, але головне – політична воля, яку, на жаль, сьогодні не демонструє президент і виконавча гілка влади. Тому саме корупція стала живильним середовищем неправомірного збагачення великої кількості українських чиновників та їхніх сімей.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять