СМИ рассказали, кто умышленно блокирует работу Минюста

24 февраля 2020, 14:37
Экс-регионалы и корупционеры пытаются монополизировать рынок поставок продуктов для украинских заключенных.
минюст
Міністерство юстиції України / УНИАН

Про це йдеться в статті РБК "Хто і чому блокує роботу та реформування Міністерства юстиції".

У матеріалі зазначається, що фінансова-харчова група скандально відомої Тетяни Глиняної ще з 90-х років (підприємства "Візит" та "Хутровик") була одним з основних постачальників харчів для української армії. ТОВ "Візит" досить швидко стало фігурантом гучного корупційного скандалу – передачі 360 тисяч гривень хабарю начальнику управління тилу та логістики Нацгвардії. Давав хабар військовому на той момент заступник директора "Візиту" Тетяни Глиняної Роман Березюк, який за сумісництвом виявився ще й її зятем. Цікаво, що сама Глиняна була присутня під час передачі коштів. Однак у справі пройшла лише свідком.

Звісно, що токсичні фірми, які вже десь засвітилися, необхідно змінювати. Для цього створюються ТОВ "РКГ" та ТОВ "Актив Компані", йдеться у матеріалі. За задумом, ці дві фірмі створювалися для того, щоб псувати настрій конкурентам та оскаржувати результати тендерів. Зокрема 30 грудня 2019 року "Актив Компані" оскаржувало один з тендерів міністерства оборони. І все б то нічого, але компанія фактично подала скарги від імені ТОВ "РКГ".

видео дня

Вже за годину, зрозумівши, що вийшла штанга, "Актив Компані" відкликало скаргу як "помилково додану", пишуть ЗМІ.

Ще за годину та ж скарга була зареєстрована від імені ТОВ "РКГ". Неважко здогадатися, що скарги подавалися однією людиною, що обслуговує інтереси двох нібито не споріднених фірм, зазначають журналісти.

Окрім того, ТОВ "Актив Компані" ще й у своїй тендерній документації подає підроблені документи. Зокрема, судом встановлено, що "Актив компані" подало фіктивний акт Держпродспоживслужби, щодо додержання підприємством гігієнічних вимог у поводженні з продуктами. За якість продукції підприємство не дуже хвилюється, адже створене Тетяною Глиняною виключно для того, щоб монополізувати цей ринок надання послуг уже звичними для неї корупційними схемами та брудними методами, йдеться у матеріалі.

"Виникає логічне запитання: хто лобіює інтереси колишніх злодіїв? Адже не змогли б вони так активно діяти у всіх напрямках, без допомоги в Мін'юсті? Хто в системі Мін'юсту заради "брудних" коштів продався і допомагає колишній "банді" часів "легітимного" обкрадати Україну?", - запитують журналісти.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять