Олія чорного кмину: вражаючі переваги для здоров'я і краси

Олія чорного кмину має антиоксидантні властивості.

1600676189-5265.jpg
Олія чорного кмину має антиоксидантні властивості / Pixabay

Nigella sativa-це невеликий квітучий чагарник з фіолетовими або білими квітами, який росте в Східній Європі, на Близькому Сході і в Західній Азії.

Кущ дає плоди з крихітними чорними насінням. Ці чорні насіння використовувалися в лікувальних цілях протягом тисяч років.

Археологи навіть знайшли чорне насіння в гробниці Тутанхамона, підкресливши його важливість в історії для зцілення і захисту. Їх також використовують в кулінарії для додання аромату хлібу, каррі і солінь. При вживанні в їжу насіння має гіркий смак, який часто порівнюють з кмином або орегано.

Деякі додаткові назви олії чорного кмину включають:

  • чорний кмин
  • насіння чорного лука
  • калонджі

Показано, що олія чорного кмину має антиоксидантні властивості. Вони можуть допомогти зняти запалення всередині тіла і на шкірі.

Користь для здоров'я масла чорного кмину

Масло чорного кмину показало себе багатообіцяючим при лікуванні деяких з найбільш поширених захворювань, включаючи високий кров'яний тиск і астму. Воно також демонструє сильну протигрибкову активність проти Candida albicans-дріжджів, які можуть розростатися в організмі і приводити до кандидозу. Приклади інших корисних для здоров'я властивостей масла чорного кмину включають:

  • Зниження високого кров'яного тиску: було показано, що прийом екстракту насіння чорного кмину протягом двох місяців знижує високий кров'яний тиск у людей, у яких кров'яний тиск злегка підвищений.
  • Зниження високого рівня холестерину: було показано, що прийом масла чорного кмину знижує високий рівень холестерину. Він багатий здоровими жирними кислотами, які допомагають підтримувати більш здоровий рівень холестерину. Приклади цих жирних кислот включають лінолеву кислоту та олеїнову кислоту. Рівні масел можуть варіюватися в залежності від місця вирощування чорного насіння. Люди також можуть побачити результати при вживанні подрібненого насіння.
  • Поліпшення симптомів ревматоїдного артриту: прийом перорального масла чорного кмину може допомогти зменшити симптоми запального ревматоїдного артриту.
  • Зменшення симптомів астми: протизапальна дія масла чорного кмину може поширюватися на поліпшення симптомів астми. Його ефект зменшення запалення в дихальних шляхах також може допомогти при симптомах бронхіту.
  • Зменшення розладу шлунка: вживання в їжу чорного насіння або прийом масла чорного кмину допомагає полегшити біль в шлунку і спазми. Масло може допомогти зменшити гази, здуття живота і частоту виникнення виразок.
  • Вважається, що масло чорного кмину володіє протираковими властивостями. При місцевому застосуванні воно може допомогти в боротьбі з раком шкіри.

Частини масла чорного кмину, відомого як тимохінон, та інші зілля з насіння були здатні зменшити ріст пухлин у лабораторних щурів. Масло також може допомогти зменшити шкідливу дію випромінювання на тканини, яке використовується для знищення ракових клітин. Але ці результати не вивчалися на людях. Масло чорного кмину не слід використовувати замість традиційних методів лікування раку.

Користь для краси масла чорного кмину

Масло чорного кмину має кілька переваг при проблемних шкірних захворюваннях. Масло можна знайти в багатьох магазинах здорової їжі та аптеках. Приклади застосування для краси і шкіри:

Акне: Згідно Журналу дерматології та дерматологічної хірургії, застосування лосьйону, приготованого з 10-відсотковим маслом чорного кмину, значно знизило частоту появи прищів через два місяці. Ті, хто брав участь у дослідженні, повідомили про 67-відсоткове задоволення.

Зволоження волосся: масло чорного кмину можна наносити на людське волосся, щоб пом'якшити його і додати блиску.

Псоріаз: було показано, що застосування масла чорного кмину знижує частоту появи бляшок псоріазу.

Зм'якшення шкіри: масло чорного кмину додано в масла і зволожуючі креми для поліпшення вологості і зволоження шкіри.

Загоєння ран: було показано, що застосування масла чорного кмину зменшує запалення і зменшує присутність бактерій, що сприяють загоєнню ран. Хоча це не здається корисним для вирощування нових колагенових волокон, воно стимулює інші фактори росту, допомагаючи організму створити нову, здорову шкіру.

Пам'ятайте, масло чорного кмину не повинно замінювати рецептурні ліки, які вам може прописати лікар. Але у нього є деякі косметичні переваги, які можуть працювати на додаток до цих процедур для поліпшення вашої шкіри.

Використання масла чорного кмину

Якщо ви хочете розширити свій смак, можна додавати в страви чорні насіння. Рекомендації щодо додавання чорного насіння в продукти:

  • підсмажений і посипаний хліб, такий як наан
  • підсмажені і посипані бублики або печиво
  • додається в супи, каррі і печеню
  • подрібнення їх і змішування з іншими приправами, такими як гірчиця, фенхель і насіння кмину

Ви також можете придбати масло чорного кмину в більшості магазинів здоров'я та аптек. Масло часто розфасовують в капсули для щоденного вживання. Воно також продається у вигляді масла, яке можна наносити на шкіру і волосся або приймати ложкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Новини партнерів

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Продовжуючи переглядати glavred.info, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом , і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти