StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли старина не відвалюється - рецензія на бойовик Авангард з Джекі Чаном

2 жовтня 2020, 04:35оновлено 4 жовтня 2020, 09:01
У прокат вийшов комедійний бойовик з легендою жанру в головній ролі - Джекі Чаном.
Джекі Чан
Джекі Чан у фільмі Авангард / Кіноманія

У Великобританії група найманців з пафосною назвою Арктичні вовки (тому, мабуть, назвалися так, що прикметник "нічні" вже зайнято кремлівськими байкерами) викрадає бізнесмена-китайця і вимагає, щоб той віддав підло приховані їм гроші вбитого арабського терориста. Але бізнесмена рятують два молодих спортивних китайці з елітного охоронного агентства Авангард, попутно знатно натиснувши по соплях найманцям. Ті зализують рани та вирішують домогтися свого, викравши його інфантильну красуню-доньку – вона якраз бореться за права левів в жовтій спекотній Африці. Охоронці на чолі з мудрим начальником (Джекі Чан), природно, категорично проти й виходять на стежку війни.

Навряд чи з-поміж нинішніх 30-річних і старших чоловіків знайдеться багато тих, хто в дитинстві не відриваючи очей від екрана телевізора з завмиранням серця дивився як азійський хлоп-м'ячик скаче, робить неймовірні трюки та бореться з ворогами. І, в принципі, будь-яку бійку може зробити не тільки максимально видовищною, але і дуже смішною.

Тому зараз особливо відрадно бачити, що й у 2020-му Джекі Чан не тільки може, але активно (правда, з потрібною часткою статечності – щоб не відвалилася) трясе старовиною в черговому комедійному бойовику. Через вік, звичайно (акторові вже 66 рочків - ось так), і ламане-переламане за півстоліття кар'єри тіло основний екшен відданий на відкуп молодий шпані (вся вона, як на підбір - красива і спортивна), а Чан Бойові епізоди чергує з ходженням в кадрі вирядженим у гарний костюм-трійку.

В цілому, творці фільму (в першу чергу – давній соратник Чана режисер Стенлі Тун) тримають руку на пульсі сучасних голлівудських бойовиків і намагаються відповідати – тією мірою, наскільки дозволяє бюджет. З очевидних референсів – Місія нездійсненна і Форсаж. Все блищить-виблискує, картинка соковита, різні помірно екзотичні локації змінюють одна іншу. З явних недоліків - місцями сильний перекіс в намальовані на комп'ютері задники, вибухи та руйнування. Але, що поробиш - поки китайський кінематограф в плані витрат ніяк не може змагатися з голлівудським ярмарком марнославства.

Підсумовуючи - фільм вийшов напрочуд відмінний. Він повинен і старим фанатам сподобатися (які пам'ятають Чана ще з часів Обладунків Бога) і просто відвідувачів мультиплексів розважить чудово.

Авангард (2020)

Тривалість: 108 хвилин