Померла Алла Мещерякова - причина смерті та фільмографія

У Москві на 77 років померла зірка фільму А зірки тут тихі Алла Мещерякова.

Померла Алла Мещерякова
Померла Алла Мещерякова / Кадр з фільму Бригада

Алла Мещерякова померла 11 травня, але повідомляють про це тільки зараз. Її після смерті обчистила її ж доглядальниця забравши 30 тисяч рублів і коштовності.

Алла Мещерякова померла вдома в Москві на карантині, йдеться на сайті Спілки кінематографістів Росії.

"Алла Дмитрівна назавжди залишиться в нашій пам'яті інтелігентної, талановитою актрисою, втіленням жіночої краси, сердечності", - йдеться в повідомленні.

За всю свою кар'єру Мещерякова знялася більш ніж в 50 картинах. Останнім проектом з її участю став історико-драматичний серіал Олексія Попогребського Оптимісти(2017).

Поки що причину смерті рідні та близькі актриси не розкривають.

Алла Мещерякова - біографія

Алла Мещерякова народилася 22 лютого 1943 року в Москві. У 65 році вона закінчила ВДІК, майстерня А. Шишкова. З того ж року почала працювати актрисою Театру-студії кіноактора - нині Центр театра і кіно під керівництвом Микити Михалкова.

У кіно дебютувала в 1964 році, зігравши у фільмі Марка Орлова Сторінки першої любові. Вона продовжувала зніматися в кіно паралельно з роботою в театрі. Популярність до Мещерякової прийшла після детектива Володимира Назарова Господар тайги (1968) де вона знялась разом з Валерієм Золотухіним.

На 70-80 рр припав пік її діяльності і популярності. Знімалася навіть у Бригаді.

Алла Мещерякова знялася в кримінальному серіалі Бригада, в ролі матері героя Павла Майкова. Також глядачі могли бачити її у фільмах А поутру вони прокинулися (2003), Одного разу в Ростові (2012). Вона не переставала зніматися до 2017 року.

Алла Мещерякова - родина

22 грудня 1962 року Алла Мещерякова вийшла заміж за режисера-документаліста Володимира Коновалова. У шлюбі народилося двоє дітей: дочка Наталія (1967), економіст, і син Федір (1981), також економіст, кандидат економічних наук. У актриси залишилося п'ятеро онуків: Аркадій, Онися, Марія, Володимир і Дмитро.

Алла Мещерякова - фільмографія

  • 1964 — Сторінки першої любові — Олена
  • 1966 — Серце друга — Ганна Олександрівна Білозерова
  • 1968 — Люди як ріки — Олена
  • 1968 — Господар тайги — Таня, дружина Сережкина
  • 1969 — Вальс — Катерина Фролова
  • 1969 — Про Клаву Іванову
  • 1970 — Твір — Олена Михайлівна
  • 1971 — Якщо ти чоловік... — Клавдинька
  • 1971 — Пропажа свідка — Таня, дружина Сережкина
  • 1972 — А зорі тут тихі — Марія Никифорівна
  • 1972 — Бій з тінню — Алла Дмитрівна
  • 1972 — Стоянка потягу — дві хвилини секретарка і телеграфістка
  • 1973 — Шукаю людини — Маша
  • 1973 — Кожен день доктора Калинниковой — Надя
  • 1973 — Червона Калина
  • 1973 — Тунриндика — мати
  • 1974 — Ксенія, кохана дружина Федора — Ксенія
  • 1974 — Птахи над містом — перукар
  • 1974 — Дивні дорослі — Ольга Миколаївна
  • 1976 — Денний потяг — Поля
  • 1976 — Перший рейс — Варя
  • 1976 — Сьогодні польоти, завтра польоти, к/м — мама Вари
  • 1976 — Ти — мені, я — тобі — Віра Кашкина
  • 1977 — Медовий тиждень в жовтні — Наташа
  • 1977 — Хліб дитинства мого — Дар'я
  • 1978 — В день свята — Лідія
  • 1978 — Попереднє розслідування — Таня, дружина Сережкина
  • 1978 — Здається квартира з дитиною — Степанова
  • 1980 — Мелодія на два голоси — Наташа
  • 1980 — Політ з космонавтом — Брусничкина
  • 1980 — Світло у вікні — лікар-педіатр
  • 1981 — Дві строчки дрібним шрифтом — Зоя
  • 1981 — Любов моя вічна — Саша Зубова
  • 1983 — Двічі народжений — медсестра
  • 1983 — Кінець бабиного літа — Марія
  • 1983 — Унікум — Попкова
  • 1984 — Третій у п'ятому ряду — мати Бєлова
  • 1984 — Успіх — Ганна Василівна
  • 1985 — Подружка — Галина Іванівна
  • 1985 — П'ять хвилин страху — Любов Андріївна
  • 1985 — Софія Ковалевська — Марія Бокова
  • 1985 — Чужий дзвінок — мати Турбіних
  • 1986 — Парасолька для молодят — дружина Краскова
  • 1987 — Катруся — мама Гриші
  • 1988 — В зв'язку з переходом на іншу роботу — Калерія
  • 1988 — Щеня — мати Кольки
  • 1989 — Коли мені буде 64 роки — сусідка
  • 1989 — Під куполом цирку — Віра Гнатівна
  • 1989 — Процес (фільм, 1989) — дружина Амеліна
  • 1989 — Це було біля моря
  • 1990 — Місце вбивці вакантне...
  • 1992 — Дымъ — Капітоліна Марківна
  • 1992 — Міняйли — Серафима Максимівна
  • 1997 — Злодій
  • 1998 — Самозванці
  • 2002 — Бригада — мати Бджоли
  • 2003 — А поутру вони прокинулися — тітка Нюра, прибиральниця
  • 2003 — Інша жінка, інший чоловік... — домработница
  • 2012 — Одного разу в Ростові — Ганна Решетнікова (тітка Нюра), листоноша в Новочеркаську
  • 2017 — Оптимісти — няня Ані Бірюкової

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Новини партнерів

Останні новини

Продовжуючи переглядати glavred.info, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом , і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти