Померла зірка фільму Діамантова рука

У Росії на 98-му році життя померла актриса Діамантової руки Серафима Холіна, яка хворіла на Альцгеймер.

Серафима Холіна
Серафима Холіна / кадр з кф Діамантова рука

У Москві померла Серафима Холіна - російська актриса, відома за роллю ведучої модного показу у фільмі Діамантова рука.

Серафима Василівна грала в театрі і була професійною актрисою озвучення - її голосом герої говорять в більш ніж 30 фільмах.

Як повідомляє телеграм-канал Mash, холіну знайшла мертвою в її квартирі на проспекті Вернадського дочка, Людмила Голубицька. Актрисі було 97 років.

Останнє інтерв'ю пресі Серафима Холіну дала в 2013 році. У 2020 році дочка артистки розповідала журналістам, що здоров'я матері похитнулося - вона практично нічого не бачила, майже не бувала на вулиці і страждала від хвороби Альцгеймера.

Серафима Холіна - біографія

Серафима Холіна народилася в Москві, під час Другої світової вона працювала токарем на заводі ім. Ілліча.

Після війни пішла отримувати офіційну освіту актриси. У 1944 році вступила на акторський факультет ВДІКу, де проходила навчання в майстерні Юлія Яковича Райзмана. Випустилася вона в 1949 році і в 1950р оду зіграла у фільмі Кавалер Золотої Зірки епізодичну роль.

Після закінчення ВДІКу Холіна поступила на кіностудію Мосфільм і в Театр-студію кіноактора, де працювала до відходу на пенсію в 1983 році.

Особливо запам'яталася в ролі ведучої показу мод в Діамантовій руці Леоніда Гайдая. Активно працювала в дубляжі, озвучувала безліч ролей в зарубіжних фільмах для Росії.

Серафима Холіна - сім'я

Актриса Серафима Холіна була одружена з Радянським кіноактором Олегом Голубицьким, який помер в 1995 році. Вони познайомилися ще у ВДІКу. У 1955 році у них народилася дочка Людмила.

Серафима Холіна - фільмографія і ролі

Ролі

  • 1950 — Кавалер Золотої Зірки — епізод (немає в титрах)
  • 1950 — Сміливі люди — епізод (немає в титрах)
  • 1952 — Сільський лікар — епізод (немає в титрах)
  • 1953 — Вихори ворожі — епізод (немає в титрах)
  • 1954 — Вірні друзі — епізод
  • 1954 — Про це забувати не можна — член бюро райкому (немає в титрах)
  • 1955 — Доброго ранку — подруга
  • 1958 — Наречений з того світу — продавщиця морозива в поїзді (немає в титрах)
  • 1958 — Іван Бровкін на цілині — медсестра (немає в титрах)
  • 1959 — Аннушка — епізод
  • 1964 — Викликаємо вогонь на себе — прачка
  • 1964 — Заметіль — горожанка
  • 1968 — Діамантова рука — ведуча показу мод

Озвучування

  • 1959 — Адам хоче бути людиною (Литовська кіностудія) — Люце (роль Аудроне Боярчюте)
  • 1959 — Тигрова бухта (Tiger Bay, Великобританія)
  • 1959 — Юлюс Яноніс (Литовська кіностудія) — Мілда (роль Олени Яцкуте)
  • 1961 — Хто ви, доктор Зорге? (фр. Qui êtes — vous, Monsieur Sorge?; Франція, ФРН, Італія, Японія) — Лілі Браун (роль Інгрід ван Берген)
  • 1961 — Прекрасна американка (фр. La Belle Américaine; Франція) — Полетт (роль Колетт Броссе)
  • 1962 — Я, бабуся, Іліко і Іларіон (Грузія — фільм) — Цира (роль Кіри Андронікашвілі)
  • 1963 — Вчора, сьогодні, завтра (італ. Ieri, oggi, domani; Італія, Франція) — Аделіна Сбараті / Анна Мольтені / Мара (ролі Софі Лорен)
  • 1964 — Шлюб по-італійськи (італ. Matrimonio All'italiana; Італія, Франція) — Філумена Мартурано — ролі Софі Лорен)
  • 1964 — Пансіон Буланка (фр. Pension Boulanka; ДЕФА, НДР)
  • 1964 — Чорний тюльпан (фр. La tulipe noire; Франція, Італія, Іспанія) — Маркіза Катрін де Вігонь (роль Дон Аддамс)
  • 1965 — Дівчина з банку(пол. Zbrodniarz i panna; Польща) — Малгожата
  • 1965 — Разиня (Le Corniaud; Франція, Італія) — Джина (роль Аліди Келлі)
  • 1965 — Світло за шторами (угор. Fény a redöny mögött; Мафільм, Угорщина) — Магда (роль Ілдіко печі)
  • 1966 — Велика прогулянка (фр. La Grande Vadrouille; Франція, Великобританія) — Жюльєтта (роль Марі Дюбуа)
  • 1966 — Де третій король? (пол. Gdzie jest trzeci król?; Польща)
  • 1966 — Часи землемірів (лат. Mērnieku laiki; Ризька кіностудія)
  • 1966 — З часів голоду — Назлу (роль Е. Манвелян)
  • 1967 — Оскар (фр. Oscar; Франція) — Жермен Барньє, дружина Бертрана Барньє (роль Клод Жансак)
  • 1967 — Чингачгук — Великий Змій (нім. Chingachgook, die grosse Schlange; ДЕФА, НДР) — Юдіт (роль Ліло Гран)
  • 1968 — Не промахнися, Асунта! (італ. La Ragazza con la pistola;) — Ассунта — роль Моніки Вітті)
  • 1968 — Смішне дівчисько (англ. Funny Girl; США) — Джорджія Джеймс (роль Енн Френсіс)
  • 1969 — Правиця великого майстра (Грузія — фільм) — Вардісахар (роль Лейли Абашидзе)
  • 1970 — Берег вітрів (ест. Tuuline rand; Таллинфильм) — Анетте (роль Лейли Сяялик)
  • 1971 — Жінки поза грою (чеськ. Ženy v ofsajdu; Чехословаччина — — Ема
  • 1972 — І дощ змиває всі сліди (нім. Und der Regen verwischt jede Spur; ФРН, Франція) — Ірен, мати Христини (роль Рут — Марії Кубічек)
  • 1972 —Розслідування доручено мені (угор. Hekus lettem; Угорщина)
  • 1973 — Боббі (англ. Bobby; Індія)
  • 1973 — Горький урок (Грузіяфільм)
  • 1974 — Обчислене щастя (чеськ. Jáchyme, hod ho do stroje!; Чехословаччина)
  • 1974 — Вбивство в Східному експресі (англ. Murder on the Orient Express; Великобританія) — Хільдегарда Шмідт (роль Рейчел Робертс)
  • 1974 — Піаф. Ранні роки (фр. Piaf. Les premières années; Франція) — Лулу — роль Сільві Жолі)
  • 1976 — Знайомство по шлюбному оголошенню (фр. Cours après moi que je t'attrape; Франція) — Симона Дарю — роль Женев'єви Фонтанель)
  • 1976 — золоті дукати примари (угор. Kísértet Lublón; Угорщина)
  • 1976 — Прокажена (пол. Trędowata; Польща)
  • 1977 — Рача, любов моя (чеськ. Rača, láska moja; СРСР, Чехословаччина)
  • 1980 — Великий виграш (Арменфільм)

Як раніше повідомляв Главред, зірку вулиць розбитих ліхтарів і Бандитського Петербурга вбив коронавірус

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Популярне
Церковний календар свят у травні 2021 - всі важливі датиЦерковний календар свят у травні 2021 - всі важливі дати Багато солі: чотири сигнали організму, що ви зловживаєтеБагато солі: чотири сигнали організму, що ви зловживаєте Ведуча 1+1 після розлучення вирушила в подорож з подругамиВедуча 1+1 після розлучення вирушила в подорож з подругами Два щасливих роки ЗеленськогоДва щасливих роки Зеленського Що Зеленський привіз із ПольщіЩо Зеленський привіз із Польщі

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Продовжуючи переглядати glavred.info, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом , і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти