Помер Віктор Проскурін - біографія, фільмографія і особисте життя актора

Помер радянський і російський актор Віктор Проскурін, який отримав популярність після радянського фільму Велика перерва.

Віктор Проскурін
Віктор Проскурін / кадр з фільму Жорстокий романс

Радянський і російський актор Віктор Проскурін помер 30 червня 2020 у 68 років від тривалої хвороби.

Про смерть Віктора Проскуріна повідомила його п'ята дружина Ірина Хонда і російські актори.

"Дорогі мої, улюблені! 30.06.2020 помер Вітюша. Віктор Олексійович Проскурін. Мій чоловік. Мій друг. Я не знаю, що сказати, так як я поки в шоці. Все несподівано. Як будь-яка смерть. Царство небесне, мій дорогий... Нехай земля тобі буде пухом... Люблю тебе. Поважаю тебе.Я буду пам'ятати тебе завжди!Спасибі тобі за все. Твоя Хонда", - пише Ірина Хонда.

false

Віктор Проскурін - біографія

Проскурін відомий за ролями Геннадія Ляпишева у Великій перерві, купця Василя Вожеватова у фільмі Рязанова Жорстокий романс, братів-близнюків Шолто в Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона і багатьом іншим. У 1982 році він отримав звання заслуженого артиста, і знімався в кіно до 2020 року - аж до смерті.читайте такожПомер Михайло Кокшенов - причина смерті, біографія та фільмографія актора

Народився Проскурін в Атбасарі в 1952 році, його батько - етнічний казах. Зіграв у першому фільмі - Орлята Чапая ще до вступу в театральний ВУЗ. Закінчив Щукінське училище, вступивши з другого разу. Пішов працювати в Театр на Таганці, і майже відразу перейшов до Московського театру Ленінського комсомолу. З 1988 року став грати в театрі імені М. Н. Єрмолової. У штаті театру числився з 1990 по 1994 рік. У серпні 2012 року остаточно покинув театр за власним бажанням, оскільки близько 20 років не виходив на сцену

Широку популярність він здобув завдяки ролі Геннадія Ляпишева у фільмі Велика перерва.Серед інших найвідоміших його ролей — капітан Олександр Блінов із Вийти заміж за капітана та інші.

Віктор Проскурін - родина

Перша дружина — Ольга Василівна Гаврилюк. З нею у них спільна дочка — Олександра Проскуріна, акторка.

Друга дружина — Тетяна Дербеньова (нині Якобсен), акторка, проживає в Данії (Копенгаген).

Третя дружина — Світлана Проскуріна (Колганова), режисер.

Четверта дружина — Ірина Смурова, акторка.

П'ята дружина — Ірина Хонда.

Віктор Проскурін
Віктор Проскурін / Facebook Ірина Хонда

Віктор Проскурін - аварія і хвороба

У 90-х Віктор Проскурін потрапив в аварію і отримав сильні травми, в тому числі розрив печінки. до лікарні його привезли в реанімацію, але все ж змогли врятувати. Його третя дружина Світлана постійно була поруч з ним. П'ять років вона допомагала чоловікові вибратися, і Віктор одужав, хоча довго ще ходив з паличкою.

Однак, вже будучи одруженим на Ірині Хонді, Віктор Проскурін захворів на рак, з яким успішно боровся - хвороба вдалося перемогти, і наступила ремісія.

Однак, в 2020 році його здоров'я серйозно погіршився на тлі всесвітньої пандемії. У нього розвинулася хронічна обструктивна хвороба легень, яка привела до смерті.

"У Віті була хронічна обструктивна хвороба легень - ХОЗЛ. Трапився черговий напад. Вітю відвезли в лікарню. Там він помер вчора. Я не медик, не можу сказати, через що з'являється ХОЗЛ. Є думка, що одна з причин - це куріння ", - розповіла Хонда КП.ру.

Віктор Проскурін - фільмографія

  • 1968 — Орлята Чапая — чапаєвець Вітька;
  • 1970 — Білоруський вокзал — Петька;
  • 1971 — Офіцери — червоноармієць у вагоні, епізод на станції (немає в титрах);
  • 1972 — Велика зміна — Геннадій Іванович Ляпишев;
  • 1973 — Призначення — Петя;
  • 1973 — Двоє в дорозі — Юрка;
  • 1975 — Незабуті пісня — Петя Посмішка;
  • 1975 — Остання жертва — гусар;
  • 1976 — Весняний призов — рядовий Сергій Володимирович Конов;
  • 1976 — Будьонівка — дядько Єгор Собакин, представник волосного комітету, дядько Гришки;
  • 1976 — 12 стільців (3-я серія) — Коля Калачов;
  • 1978 — Поворот — Кобозєв, водій Волги;
  • 1978 — Шкільний вальс — начальник БМУ;
  • 1978 — Йшла собака по роялю — механік Верченко;
  • 1978 — Осінні дзвони — придворний;
  • 1978 — Літня поїздка до моря — німецький льотчик;
  • 1978 — Час обрало нас — Петро Никандрович Молчанов;
  • 1979 — Подорож в інше місто — Герман Миколайович Рєпін;
  • 1979 — Завдання з трьома невідомими — Геннадій Потапов (роль озвучена іншим актором);
  • 1977 — І це все про нього — Борис Маслов;
  • 1980 — День повернення — Віллі;
  • 1980 — Одного разу двадцять років потому — Кирило Круглов, чоловік Наді, багатодітний батько;
  • 1980 — Два довгих гудки в тумані — Вадим Петрович Чекін, директор палацу культури;
  • 1980 — За даними карного розшуку... — Валентин Черв'яків, механік з автобази;
  • 1981 — Батьківський день (короткометражний) — Микола Олексійович, батько;
  • 1981 — Народжені бурею — Пшигодский;
  • 1981 — Вакансія — Онисим Панфилыч Белогубов;
  • 1981 — Хто залишився на трубі? (короткометражний);
  • 1981 — Єдиний чоловік — Дмитро Михайлович Тимофєєв;
  • 1982 — День народження — Віталій Тихонович Деревякин;
  • 1982 — Пікова дама — Германн;
  • 1982 — Будинок, який побудував Свіфт — Джек Сміт, полісмен;
  • 1983 — Військово-польовий роман Новіков, заступник голови виконкому;
  • 1983 — Обіцяю бути! — фізрук Альберт Жмуркин;
  • 1983 — Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Скарби Агри — Тадеуш Шолто / Бартоломью Шолто, брати-близнюки;
  • 1983 — Хабар. З блокнота журналіста Ст. Цвєткова — Куров, слідчий;
  • 1983 — Рядовий Прохоров (короткометражний);
  • 1984 — Лев Толстой — Андрій, син Льва Толстого;
  • 1984 — Під чужим ім'ям — офіцер контррозвідки;
  • 1984 — ТАСС уповноважений заявити... — співробітник КДБ (епізод біля бензоколонки);
  • 1984 — Жорстокий романс — Василь Данилович Вожеватов, купець;
  • 1984 — На мить озирнутися — Борис Житков;
  • 1985 — Вийти заміж за капітана — Олександр Петрович Млинців, капітан прикордонних військ;
  • 1985 — Коли стають дорослими — Володя Кузнєцов;
  • 1986 — Дикий вітер — Микола;
  • 1986 — Дитячий майданчик — Карпов;
  • 1988 — Без мундира — журналіст Петро Леонідович Шухов;
  • 1988 — Бич Божий — Леонід Ляшенко;
  • 1989 — Життя Клима Самгіна — Антон Никифорович Тагільський, слідчий;
  • 1990 — Випадковий вальс — Віктор Степанович;
  • 1990 — Гол в Спаські ворота — Микола Миколайович Романов, голова Спорткомітету;
  • 1990 — Остання осінь — Ігор Дмитрович Корнєєв;
  • 1991 — Афганський злам — Семків, завклубом;
  • 1991 — Шкура — Гриша Храпунков / горила по кличці Річард;
  • 1991 — Сім днів після вбивства — Шурик, сусід по дачі;
  • 1991 — Чокнуті — Іван Іванович Іванов, спеціаліст по переворотів;
  • 1991 — Повість непогашеного місяця — Сталін, у титрах — Перший;
  • 1992 — Відображення в дзеркалі — Віктор;
  • 1992 — Дуже вірна дружина — Влас Іскрін, журналіст-міжнародник;
  • 1992 — Час вашого життя — Блік;
  • 1992 — Ескадрон / Szwadron — лікар;
  • 1993 — Польська кухня / Kuchnia polska — генерал Воробйов;
  • 1993 — У попа була собака — слідчий Олег Іванович Шевцов;
  • 1993 — І побачив уві сні — Він;
  • 1995 — Дорога на край життя;
  • 1996 — Кар'єра Артуро Уї. Нова версія — Емануеле Гирі, гангстер;
  • 1998 — Убити лицедія — Гриша Попов, театральний актор;
  • 1999 — Чарівні негідники;
  • 2000 — Далекобійники — Скворцов;
  • 2000 — Два товариша — Сергій Важенин, батько Валери;
  • 2000 — Любовь.ru — Атаманчик;
  • 2001 — Ігри в підкидного — Суниця;
  • 2001 — Кобра — Сергій Страхів;
  • 2003 — Чисті ключі — Микола Потапович, фельдшер;
  • 2003 — Пригоди мага — Угаров і його двійник;
  • 2003 — Замислив я втечу — батько Олега;
  • 2003 — Бажана — Євген Кондратович Сердюк, слідчий;
  • 2003 — День хом'ячка — Олександр Степанович Казарезов;
  • 2004 — Проти течії — Семен;
  • 2004 — Садиба — письменник;
  • 2004 — Місце під сонцем — Бориска;
  • 2005 — Людина війни — Сьомін, майор держбезпеки;
  • 2005 — Персона нон грата — бандит по кличці Монгол;
  • 2005 — Сищики (Крижане полум'я) — Роман Вишняков, начальник страхової компанії;
  • 2005 — Ой, мороз, мороз! — начальник колонії;
  • 2005 — Коротке дихання — батько;
  • 2006 — Кінофестиваль, або Портвейн Ейзенштейна — генерал, начальник 2-го Головного управління КДБ / його дід;
  • 2006 — Виклик (фільм І раб, і цар) — Григорій Аркадійович Перескоків, місцевий бізнесмен у законі;
  • 2007 — Якщо ти мене чуєш — бомж;
  • 2007 — Ти мене чуєш? — бомж;
  • 2007 — 2011 — Година Волкова — Грач, уфолог;
  • 2007 — Куратор;
  • 2008 — Терміново в номер 2 — лікар Ігор Сергійович Волоків;
  • 2008 — Автобус — Валерій Петрович;
  • 2009 — І була війна — капітан Афанасьєв (озвучування — Олександр Андрієнко);
  • 2010 — Черчілль (фільм Смертельна роль) — Дмитро Степанович Могдановский, актор;
  • 2010 — Грізний час — новгородський боярин;
  • 2011 — Фарфорове весілля — Михайло Миколайович Утешин, батько Ніни;
  • 2012 — Лісник 3 — Хомич;
  • 2012 — Топтуни — Безсмертний, злодій в законі;
  • 2013 — Гагарін. Перший в космосі — Олексій Іванович Гагарін, батько Юрія;
  • 2013 — Безсоння — Олег, адвокат Івлєвій;
  • 2013 — Винищувачі — дід Трохим;
  • 2014 — Швидкий Москва — Росія — військовий льотчик;
  • 2014 — Царівна Лягушкина — Ілля Ілліч Лягушкін, батько Насті;
  • 2015 — А зорі тут тихі... — Макарич, листоноша;
  • 2015 — Вакантна життя шеф-кухаря — комік;
  • 2015 — Власик. Тінь Сталіна — старий Микола Угодник;
  • 2016 — Шукач — Михайло Сергійович Соколов, полковник спецназу у відставці;
  • 2016 — Наше щасливе завтра — дядя Коля;
  • 2017 — Легенда про Коловрат — священик;
  • 2017 — Грааль — зберігач собору;
  • 2018 — Хор — Саранчук;
  • 2019 — Фантом — Олег Кульчицький;
  • 2020 — Чорне море — Панін, професор;

Телеспектаклі:

  • 1978 — Хлопець з нашого міста за п'єсою К. Симонова — Сергій Луконін;
  • 1988 — Диктатура совісті — генерал Карбишев;

Озвучування:

  • 1978 — Сибіріада — Родіон Климентов (роль Михайла Кононова);
  • 1986 — Потрійний стрибок Пантери — капітан Арас Кадиров (роль Абдрашита Абдрахманова);
  • 1992 — Щоб вижити — Джафар (роль Олександра Розенбаума);

Озвучування мультфільмів:

  • 1980 — Шкідлива порада 1 — Чижик-пижик;
  • 1986 — Шкідлива порада 2 — Чижик-пижик;
  • 1988 — Шановний лісовик — Лісовик;
  • 1988 — Босий учений;
  • 1989 — Записки Пірата — пес Пірат;
  • 1995 — Лічилка для трьох.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Новини партнерів

Останні новини

Продовжуючи переглядати glavred.info, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом , і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти