Померла Дайана Рігг - зірка Гри престолів і дівчина Джеймса Бонда

Дайана Рігг померла на 83 році життя в колі своєї сім'ї вранці в 9 вересня

Дайана Рігг
Дайана Рігг / кадр з серіалу Гра престолів

Дайана Рігг померла в 82 роки вдома з сім'єю, пише іспанське видання E Carterella з посиланням на представника британської актриси.

"Вона померла спокійно вранці. Вона була вдома зі своєю сім'єю, які просять на приватне життя в цей важкий час", - йдеться в повідомленні.

Видання The Guardian відзначило, що в березні 2020 у Дайани Рігг було діагностовано рак.

"[Вона] провела останні місяці, радісно розмірковуючи про свою незвичайну життя, повної любові, сміху і глибокої гордості за свою професію. Я буду сумувати за нею", - сказала її дочка Рейчел.

Як відомо, в 2017 році завзята курець Дайана Рігг серйозно захворіла і перенесла операцію на серці. Під час операції серце Рігг зупинилося, і її життя висіло на волосині.

"Добрий Господь, мабуть, сказав: "відправте стару кошелку ще", - сказала пізніше вона журналістам.

У Дайни Рігг залишилася дочка, актриса Рейчел Стерлінг.

Дайана Рігг - сім'я

З 1973 року по 1976 рр. Дайана була одружена ізраїльським живописцем Менахемом Геффеном.

Другий її чоловік - театральний продюсер Арчібальд Стірлінг - з ним вона була одружена з 1982 року по 1990 рік. Рейчел Стірлінг (30 травня 1977) - їхня дочка.

Дайана Рігг-біографія

Актриса Дайана Рігг народилася в Британії недалеко від Донкастера 20 липня 1938 року. У дитинстві її забрали до Індії, де вона жила з батьком і матір'ю до закінчення війни, а повернулася вже з хінді другою рідною мовою.

Вдома вона закінчила Йоркширську школу-інтернат при Моравській церкві, в 1955 році вона стала акторкою в Королівській академії драматичного мистецтва. У 1957 році був її сценічний дебют в опері "Кавказький крейдяний круг".

Дайана Рігг
Дайана Рігг / кадр з серіалу Месники

Короткий час вона працювала моделлю, і мала свого агента, але кінокар'єра зайняла основне місце в її житті - вона стала єдиною дівчиною Бонда, яка довела його до вівтаря у фільмі "На секретній службі Її Величності".

Перший кінофільм з її участю "Сон в літню ніч" вийшов в 1969 році.

Світову популярність вона отримала завдяки серіалу Месники на початку 60-х. А потім Дайана Рігг активно знімалася у фільмах і серіалах, і навіть вела своє шоу "Дайана".

У 1997 році Рігг отримала премію Еммі за кращу роль другого плану в телевізійному фільмі Ребекка.

У 2011-2017 рр грала Оленну Тірелл - главу будинку Тіреллов в Грі престолів.

Вона була завзятою курцем 55 років, і в 2017 році потрапила в лікарню, де їй зробили операцію на серці. Тоді актриса з властивим гумором жартувала про своє одужання.

Дайана Рігг - фільмографія

  • 1959 - Сон в літню ніч - епізодична роль
  • 1961 - Theatre Nigh
  • 1963 - The Sentimental Agent Френсі Уайлд
  • 1964 - Фестиваль - Адріана
  • 1964 - Театр у кріслі - Аніта Фендер
  • 1965 - ITV П'єса тижня - Бьянка
  • 1965 - 1968 - Месники - Піл / Лола
  • 1968 - Сон в літню ніч - Олена
  • 1969 - Бюро вбивств - Соня Вінтер
  • 1969 - Мinikillers - журналіст
  • 1969 - На секретній службі Її Величності - Трейсі ді Вінченцо
  • 1969 - the Diadem - секретний агент
  • 1970 - Театр суботнього вечора на ITV - Ліз Жардін
  • 1970 - Юлій Цезар - Порція
  • 1971 - Лікарня - Барбара Драммонд
  • 1973 - Театр крові - Едвіна Лайонхарт
  • 1973 - 1974 - Дайана - Дайана Сміт
  • 1974 - Affairs of the Heart - Грейс Грейсдью
  • 1975 - У монастирі Брід - Філіпа
  • 1977 - Маленька серенада - Шарлотт Міттенхайм
  • 1979 - Орестея - Клітемнестра
  • 1980 - Маркіза - Елоїз
  • 1981 - Гедда Габлер - Гедда Габлер
  • 1981 - Велика лялькова подорож - леді Холідей
  • 1982 - Зло під сонцем - Арлена Стюарт - Маршалл
  • 1982 - BBC: п'єса Місяця - Рита Олмерс
  • 1982 - Свідок звинувачення - Крістін Воул
  • 1983 - Король Лір - Регана
  • 1985 - Холодний будинок - леді Дедлок
  • 1986 - Найгірша відьма - міс Констанс Хардбрум
  • 1987 - Білосніжка - зла Королева
  • 1987 - На волосок від загибелі - леді Харрієт Валкан
  • 1989 - Тhe Play on One - Лідія
  • 1989 - Mother Love - Хелена Весі
  • 1992 - Місіс Ерріс їде в Париж - мадам Кольбер
  • 1993 - Дорога в Ейвонлі - леді Блекуелл
  • 1993 - Агент на ім'я Даліла - Джудіт
  • 1993 - Чингісхан - Фріда фон Стангель
  • 1994 - Хороша людина в Африці - Хлоя
  • 1995 - Зоя - Євгенія
  • 1995 - Привид Хелен Уолкер - місіс Гроуз
  • 1996 - Успіхи і невдачі Молл Фландерс - місіс Голайтлі
  • 1996 - Самсон і Даліла - Мара
  • 1997 - Ребекка - місіс Денверс
  • 1998 - Американець - мадам де Беллегард
  • 1998 - Фатальні постріли - Ліза
  • 1998 - 2000 - Місіс Бредлі - місіс Бредлі
  • 2000 - Створення світу - матінка Ребекка
  • 2001 - Вікторія і Альберт - баронеса Лецен
  • 2003 - Вбивство у свідомості - Джилл Крейг
  • 2003 - Останній Король - Королева Генрієтта Марія
  • 2005 - Хайді - бабуся
  • 2006 - Масовка - в ролі самої себе
  • 2006 - Розмальована вуаль - мати - настоятелька
  • 2013 - Доктор Хто - місіс Гілліфлауер
  • 2013 - 2017 - Гра престолів - Оленна Тірелл
  • 2015 - Ти, я і кінець світу - Саттон
  • 2015 - Благородний бунт - оповідачка
  • 2015 - Професор Брейнстовн повертається - леді Пагуелл
  • 2015 - 2017 - Супергерой на півставки - мер Пінк Панда
  • 2015 - 2017 - Шукачі скарбів - Вероніка
  • 2017 - Дихай заради нас - леді Невілл
  • 2017 - Вікторія - герцогиня Баклю
  • 2017 - Різдвяна казка - тітка Дайана
  • 2020 - Минулої ночі в Сохо - міс Коллінз
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Популярне
Комбуча: в чому її небезпека і як її вживати правильноКомбуча: в чому її небезпека і як її вживати правильно В Україні різко зменшилася кількість хворих на коронавірусВ Україні різко зменшилася кількість хворих на коронавірус Чи буде війна: як РФ і США використали загострення на ДонбасіЧи буде війна: як РФ і США використали загострення на Донбасі Лукашенко звинуватив США в спробі його вбивства і пригрозив "страшною різаниною"Лукашенко звинуватив США в спробі його вбивства і пригрозив "страшною різаниною" За доносом торговця з ринку: з'явилося відео затримання ФСБ українського консулаЗа доносом торговця з ринку: з'явилося відео затримання ФСБ українського консула

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Продовжуючи переглядати glavred.info, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом , і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти