Помер Михайло Кокшенов - причина смерті, біографія та фільмографія актора

У Росії помер відомий радянський і російський актор Михайло Кокшенов. Він може бути відомий багатьом по фільму на Дерибасівській гарна погода, і не тільки.

Михайло Кокшенов
Михайло Кокшенов помер / кадр з фільму По вулицях комод водили

У Росії на тлі коронавирусной пандемії та поширенні інфекції помер відомий радянський актор Михайло Кокшенов, який пару років тому переніс інсульт, і довго боровся з важкою хворобою.

Російський актор Михайло Кокшенов помер у 83 роки від тривалої хвороби. Про це повідомила поетеса Любов Воропаєва в Instagram.

"Помер Михайло Кокшенов. Світла пам'ять!", - пише вона.

Актор переніс інсульт в 2017 році, і після цього він не з'являвся на публіці. Його смерть стала несподіванкою в російському шоу-бізнесі.

Артист помер в одному з реабілітаційних центрів Підмосков'я, повідомляє КП.ру. Видання пише, що останнім часом Михайло Кокшенов серйозно хворів, а в соцмережах пишуть, що до інсульту могла додатися онкологія.

За попередньою інформацією, Михайло Кокшенов заразився коронавірусом, і лікувався в лікарні під Москвою.

Але поки що родичі офіційно нічого не підтверджували і не спростовували

Михайло Кокшенов помер у 83 роки
Михайло Кокшенов помер у 83 роки / Instagram Любов Воропаєва

Михайло Кокшенов - біографія

Михайло Кокшенов народився 16 вересня 1936 року в Москві. Його батьки в 30-х подорожували, і вони жили в різних містах на Далекому Сході і Сході Росії. Михайло Кокшенов закінчив Московський індустріальний технікум в 1957 році, після чого працював інженером управління Главнефтерудпром, потім пішов в Театральне училище імені Б. В. Щукіна, яке закінчив у 1963 році. Працював актором на сцені Академічного театру імені Володимира Маяковського. У 1966 перейшов у Московський театр мініатюр і паралельно почав зніматися в кіно. У 1974 році переходить в Театр-студію кіноактора.

Він встиг знятися в майже сотні фільмів, до інсульту у жовтні 2017 року.

Михайло Кокшенов - інсульт

У жовтні 2017 року Михайлу Кокшенову стало погано, і його терміново госпіталізували. Як виявилося, у актора стався інсульт, який він лікуй до 2018 року. Він не впізнавав нікого з близьких, які поперемінно сиділи з ним під час госпіталізації.

Пілся реабілітації актор почав згадувати близких, впізнавати їх, і розмовляти. З січня 2018 року його забрали додому, але з Кокшеновим постійно була доглядальниця. Точної інформації про його стан не надходило - тільки чутки, але на публіці він перестав з'являтися.

Михайло Кокшенов - родина

Кокшенов був одружений три рази.

Перша дружина (1986-1987) — Ніна Вокрош була стюардесою, віком молодша Кокшенова на 20 років. У них народилася дочка — Алевтина Михайлівна Вокрош (2 січня 1987) — журналіст.

Друга дружина Кокшенова працювала в готельному бізнесі і була директором в його картинах — асистент режисера Олена Сергіївна Кокшенова (1968), з якою вони були разом 20 років 1987-2007.

Третя дружина — підприємець Наталія Василівна Лепьохіна, генеральний директор ЗАТ Электон (місто-ЗАТЕ Райдужний), з якою він познайомився 24 серпня 2007 року. У неї дві дорослі дочки — Тетяна і Ольга, онуки — Еліза (2000), Владислав (2012) і Моніка-Софія (2015).

Михайло Кокшенов - фільмографія

Повнометражні фільми і телеспектаклі

  • 1957 — Висота — комсомолець (немає в титрах)
  • 1961 — Дівчата — робочий, забіг в нову їдальню, попити води з графина (немає в титрах)
  • 1962 — Колеги — судновий лікар на зборах (немає в титрах)
  • 1962 — Звільнення на берег — матрос на танцях (немає в титрах)
  • 1964 — Голова — Міша Костирів
  • 1963 — Людина, яка сумнівається — свідок (немає в титрах)
  • 1965 — Тайговий десант — шофер
  • 1965 — Три пори року — Волошка
  • 1965 — Час, вперед! — дільничний міліціонер Канунников
  • 1967 — Женя, Женечка і Катюша — Захар Косих
  • 1968 — У вогні броду немає — Зотик
  • 1968 — Золоте теля — секретар в Арбатові (немає в титрах)
  • 1968 — Господар тайги — Микола Іпатов, сплавник
  • 1969 — Ад'ютант його превосходительства — Павло, член банди батька Ангела
  • 1970 — Звільнення — артилерист
  • 1970 — Хазяїн — Іван Іванов Каюмович
  • 1970 — Про друзів-товаришів — комсомолець-чекіст Олексій Карпович Утробін
  • 1971 — Даурія — козак Федот Муратов
  • 1971 — Молоді — Трифон Будорагин
  • 1971 — Розкажи мені про себе — Вася, приятель Євсея Евсеевича
  • 1971 — Руське поле — Минька
  • 1972 — Справи давно минулих днів... — майор КДБ Володимир Іванович Синіцин
  • 1972 — П'ята чверть — водій МАЗа
  • 1972 — Інженер Прончатов — Степан Безрідний
  • 1974 — Я служу на кордоні — прапорщик Микола Пузирьов
  • 1974 — З веселощами й відвагою — старший лейтенант міліції Васильєв
  • 1974 — Земляки — Микола
  • 1974 — Ще можна встигнути — наречений Коля
  • 1974 — Хліб пахне порохом — Степан Бызин
  • 1974 — Останній день зими — Копійка
  • 1975 — Алмази для Марії — Льова, моряк, наречений Ніни
  • 1975 — На ясний вогонь — Мишко, син Степана Лукича
  • 1975 — Не може бути! — товариш Тетяни
  • 1975 — Зірка привабливого щастя — слуга Анненковой Микитка
  • 1973 — 1976 — Дума про Ковпака — Паша Устюжанін
  • 1975 — Єдина... — шофер Тачкин
  • 1976 — Розповідь про те, як цар Петро арапа женив — Сергунька Ртищев
  • 1976 — Пригоди Нукі — продавець на колгоспному ринку Іван
  • 1976 — Син голови — Іван Дроздюк
  • 1977 — Степ — Кірюха
  • 1977 — У зоні особливої уваги — майор Слонь, черговий по частині, гвардії майор ВДВ
  • 1977 — Ернст Шнеллер (НДР) — полонений
  • 1977 — Інкогніто з Петербурга — Держиморда
  • 1977 — Переїзд (короткометражний)
  • 1978 — Цілуються зорі — Стас
  • 1978 — По вулицях комод водили — Пашин, господар Барсика
  • 1978 — 31 червня — слуга
  • 1978 — Зав'яловскі чудики (новела Капронова ялинка) — колгоспний шофер Федір
  • 1979 — Маленькі трагедії (новела Скупий лицар) — Іван, слуга Альбера
  • 1979 — Тут, на моїй землі — Степан Луговенко
  • 1979 — Жив-був настроювач — Кузьма, спортсмен з еспандером
  • 1979 — Гараж — пайовик-каратист
  • 1979 — На тайгових вітрах — Сеня Крупенников
  • 1979 — Літні гастролі — Пічників, служитель льоду
  • 1980 — Крах операції Терор — есер-бойовик Вася
  • 1980 — Дачна поїздка сержанта Цибулі — поліцай Савка Гергало
  • 1980 — Вечірній лабіринт — швейцар ресторану Федір
  • 1980 — Особистої безпеки не гарантую... — Матвій Сирітка
  • 1981 — Брелок з секретом — Вітьок
  • 1981 — Олександр Маленький — рядовий Курикін
  • 1981 — Капелюх — чоловік сусідки по готелю
  • 1982 — Василь Буслаев — Гаврило
  • 1982 — Однолюби — Юрка
  • 1982 — Спортлото-82 — Степан
  • 1982 — Фронт у тилу ворога — Іванов, старший лейтенант
  • 1982 — Нам тут жити — Федір Нікішин
  • 1983 — Без особливого ризику — Музиченко
  • 1983 — Вітя Глушаков — друг апачів — Олексій Томілін, директор стадіону, батько Дубини Тома
  • 1983 — Гніт (№ 248, № 251)
  • 1983 — Зудов, ви звільнені! — Ваня Ковригін
  • 1984 — Білі роси — Сашка Ходас
  • 1984 — Перша кінна — Матвій, червоний козак
  • 1984 — Випадок у ресторані (короткометражний) — бригадир з Уралу
  • 1985 — Заповіт — солдат, (немає в титрах)
  • 1985 — Небезпечно для життя! — лейтенант міліції Рокотов
  • 1985 — Найчарівніша і найпривабливіша — Льоша Пряхін
  • 1985 — Недільний тато — єдиноутробний батько двох хлопчаків
  • 1985 — Як молоді ми були — Гаврило Михайлович
  • 1986 — Русь споконвічна — Колот
  • 1986 — Гніт (№ 289)
  • 1986 — Час синів — сусід Петро Васильович
  • 1986 — Право любити — Алексан
  • 1986 — Злоблива неділю — вчитель музики
  • 1986 — Потрібні люди — тренер з боксу Федір
  • 1986 — Співуча Росія — Ілля
  • 1986 — Добре сидимо! — Едик
  • 1987 — Нічний екіпаж — міліціонер
  • 1987 — Гніт (№ 302)
  • 1987 — Де знаходиться нофелет? — водій тролейбуса
  • 1987 — Без сонця — Медведєв, дядько Василини і Наташі, поліцейський
  • 1988 — Таємниця золотого брегета — Захар Чібісов, білий козак
  • 1988 — Артистка з Грибова — водій КамАЗа
  • 1989 — Приватний детектив, або Операція Кооперація — амбал
  • 1989 — Світла особистість — Борис Абрамович Годунов, художник
  • 1989 — З життя Федора Кузькіна — Павло Воронін
  • 1990 — Кохання літньої людини — водопровідник готелі Микола
  • 1990 — Аферисти — Валера Мармелад
  • 1990 — Мій чоловік — інопланетянин — Сергій
  • 1991 — Дура — Лабланш
  • 1991 — І чорт з нами — Іван Кузьмич
  • 1991 — Болотна street, або Засіб проти сексу — пожежний
  • 1991 — Говорить мавпа — Юра
  • 1992 — Новий Одеон — співробітник Піщиков, працівник магазину
  • 1992 — На Дерибасівській гарна погода, або На Брайтон-Біч знову йдуть дощі — Кравчук, права рука Артиста
  • 1992 — Наш американський Боря — таксист
  • 1993 — Навіщо алібі чесній людині? — Трофімов
  • 1993 — Російський бізнес — Іван
  • 1994 — Російське диво — Іван
  • 1994 — Російська рахунок — рецидивіст Сисоєв, він же Шафа; механік-алкоголік Курочкін Павло Георгійович
  • 1994 — Простодушний — абат де Сент-Ів, роль озвучив інший актор
  • 1994 — Третій не зайвий — Міша
  • 1994 — Триста років потому — Генріх Миколайович, Президент Російської Федерації
  • 1995 — Ширлі-мирлі — негр, охоронець посла США
  • 1996 — Імпотент — сусід Міхал Михалича
  • 1998 — Коли всі свої — рекетир Вася
  • 1998 — Примадонна Мері — російський емігрант Михайло
  • 1999 — Ультиматум — Михайло, шофер
  • 2000 — Агент в міні-спідниці — Міша
  • 2000 — День Святого Валентина — Михайло
  • 2001 — Герой її роману — Ріпа
  • 2001 — Курортний роман — Борис Борисч
  • 2002 — Племінник, або Російський бізнес 2 — укладений Колян
  • 2002 — Ліфт іде за розкладом — Петрович
  • 2002 — Посмішка Меломети — Жора
  • 2003 — Ювілей прокурора — Іван, брат прокурора
  • 2003 — Love сервіс — Іван
  • 2003 — Детектив по-російськи — Іван
  • 2004 — Секрет фараона — Юра / фараон Рамзес IV
  • 2004 — Життя шкереберть — боцман Микола
  • 2004 — Змотуй вудки — епізод
  • 2005 — Феномен Михайлович
  • 2006 — Театральний капкан — Фелікс Дерикот
  • 2007 — Святе діло — принудчик

Ролі в киножурнале Єралаш

  • 1979 — Спорт, спорт, спорт, або дядя Міша дає поради] — дядя Міша
  • 1981 — Спорт, спорт, спорт, або дядя Міша дає поради. Зустріч друга— дядя Міша
  • 1983 — Чудеса в решеті— батько Пєтухова (в титрах не вказаний)
  • 1984 — Бразильська система— людина з перукарні
  • 1987 — Солодке життя— директор цеху з виробництва ременів
  • 1987 — Пробач, Потвора! — інспектор ДАІ Іванов
  • 1988 — Сон в руку— вчитель фізкультури
  • 1988 — Наші чемпіони— інспектор ДАІ Іванов
  • 1991 — Вірний засіб— льотчик
  • 1999 — Гав-гав шоу— перехожий, наляканий собакою
  • 2001 — Щасливо залишатися!— батько Булкина

Серіали

  • 1969 — Ад'ютант його превосходительства — Павло, член банди батька Ангела
  • 1973-1983 Вічний поклик — Аркадій Мовчун
  • 1996-1997 — Полуничка — дільничний Пронькін / Семен Семенович
  • 2006-2012 — Московська історія — декан економічного факультету
  • 2007-2010 — Татусеві дочки — дідусь Олексій, батько Сергія Васнецова
  • 2010 — Вороніни — Дмитро Олександрович, друг Миколи Вороніна

Режисер

  • 1993 — Російський бізнес
  • 1994 — Російське диво
  • 1994 — Російська рахунок
  • 2001 — Герой її роману
  • 2002 — Ліфт іде за розкладом
  • 2002 — Племінник, або Російський бізнес 2
  • 2002 — Надія
  • 2002 — Посмішка Меломети
  • 2003 — Ювілей прокурора
  • 2003 — Love сервіс
  • 2003 — Детектив по-російськи
  • 2004 — Життя шкереберть
  • 2004 — Секрет фараона
  • 2005 — Феномен
  • 2006 — Театральний капкан

Продюсер

  • 1993 — Російський бізнес — продюсер
  • 1994 — Російське диво — продюсер
  • 1994 — Російська рахунок — продюсер
  • 2001 — Герой її роману — виконавчий продюсер
  • 2001 — Надія — виконавчий продюсер

Сценарій

  • 1999 — Ліфт іде за розкладом
  • 2002 — Посмішка Меломети
  • 2003 — Ювілей прокурора
  • 2003 — Love сервіс
  • 2004 — Секрет фараона
  • 2005 — Феномен

Озвучення та дублювання фільмів

  • 1972 — Людина на своєму місці — Микола Семенович Березкін
  • 1979 — Місто прийняв — потерпілий від афери з мотоциклом Ява
  • 1982 — Знахар (ПНР) — Зенек
  • 1984 — Гостя з майбутнього — перехожий, зловив Алісу і Юлю / мешканець будинку, незадоволений шумом від дитячих ігор
  • 1989 — Не покидай... — господар таверни

Радіоспектаклі

  • 1965 — Повний поворот кругом (режисер Андрій Тарковський) — матрос

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
youtube Главред на YouTube google news Главред українською
Новини партнерів

Останні новини

Продовжуючи переглядати glavred.info, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом , і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти