Помер Олександр Боголюбов - творець мультфільмів про Незнайку

Російський режисер Олександр Боголюбов помер у Москві у віці 85 років. Він півжиття пропрацював на студії Довженка в Україні.

Олександр Боголюбов
Олександр Боголюбов / unikino.ru

У Росії помер режисер і мультиплікатор Олександр Боголюбов, понад усе відомий зйомкою мультфільмів про Незнайку.

Про смерть Олександра Боголюбова повідомляє сайт Союзу кінематографістів Росії.

"На 87-му році життя не стало нашого друга і колеги — члена Союзу кінематографістів Росії, режисера ігрового кіно Боголюбова Олександра Якимовича", — йдеться в повідомленні.

Олександр Боголюбов помер в лікарні в Москві від важкої хвороби. Він був госпіталізований в червні, про що повідомляв його син.

"Я сподіваюся, що він пішов на поправку. До понеділка буде в лікарні. Давайте, не будемо переживати. Вік 85 років — досить серйозна", - сказав він тоді.

Олександр Боголюбов - біографія

Боголюбов народився 29 грудня 1934 року. У 1962-му закінчив Київський державний інститут театральних мистецтв, після випуску працював другим режисером на кіностудії ім. Довженка та Одеської кіностудії.

У 1968 році став режисером науково-популярних фільмів на Київській студії науково-популярних та мультиплікаційних фільмів, у 1970-му перейшов на роботу режисером анімаційних фільмів в творче об'єднання Екран.

Вже з 1978 року — режисер-постановник студії художніх фільмів творчого об'єднання Екран, після цього працював на Мосфільмі

Олександр Боголюбов - родина

Боголюбов був одружений на Тетяні Боголюбовой - у дівоцтві Кучера. Вона працювала головним редактором в Бюро пропаганди кіномистецтва.

У нього є син - Оскар Кучера.

Олександр Боголюбов - фільмографія

Режисер:

  • 1972 — Пригоди Незнайки і його друзів (мультиплікаційний)
  • 1973 — Чарівник Смарагдового міста (мультиплікаційний)
  • 1976 — Бумеранг (мультфільм)
  • 1980 — Мелодія на два голоси
  • 1985 — Батальйони просять вогню

Сценарист:

  • 1985 — Батальйони просять вогню

Раніше в мережі обговорювали самогубство онука Елвіса Преслі Бенджаміна Кио

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Новини партнерів

Останні новини

Продовжуючи переглядати glavred.info, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом , і погоджуєтеся c Політикою конфіденційності
Прийняти