Лукашенко закончит трибуналом: Тихановская озвучила сценарий нового удара по режиму

Светлана Тихановская / Скриншот

Доказательства преступлений режима Александра Лукашенко будут подготовлены для рассмотрения Международным уголовным судом.

Лідер об'єднаної білоруської опозиції Світлана Тихановская заявила про те, що Білорусь підпише Римський статут Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Такий крок необхідний для суду над пособниками режиму Олександра Лукашенка, написала вона у своєму Telegram-каналі.

Під час зустрічей з прем'єром і міністром закордонних справ Нідерландів Світлана Тихановська заявила, "що злочини проти людяності, які скоюють пособники режиму, не залишаться безкарними".

За її словами, докази злочинів будуть підготовлені для розгляду Міжнародним кримінальним судом і трибуналом в Гаазі.

Тихановська заявила, що в майбутньому Білорусь підпише Римський статут Міжнародного кримінального суду, а поки цього не сталося, вона буде звертатися до Ради Безпеки ООН для проведення слідства і скликання трибуналу по Білорусі.

«Вбивства Бондаренка, Тарайковского, Кривцова не залишаться безкарними. Також у нас є свідчення сотень людей, які були побиті у в'язницях, пройшли через тортури або згвалтування. І в ході Народного трибуналу ми зберемо ще більше доказів, щоб причетні в результаті понесли відповідальність за свої злочини", - додала Тихановська.

Читати такожУ Конгресі США дали "зелене світло" для розширення санкцій проти режиму Лукашенка

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты