Штаты нанесли новый удар по режиму Лукашенко в Беларуси

Энтони Блинкен / Фото Reuters

США ввели визовые санкции против 43 белорусских чиновников и силовиков.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, щоШтати запроваджують візові санкції ще проти 43 громадян Білорусі, які відповідальні за підрив демократії в країні.

Обмеження торкнуться посадових осіб високого рангу і представників білоруських правоохоронних органів. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Держдепу США.

Особи, які потрапили до списку санкцій, позбавляються права на в'їзд до Сполучених Штатів. Зокрема, санкції торкнуться високопосадовців сектора правосуддя; керівників правоохоронних органів і рядових співробітників, які затримували мирних демонстрантів і ображали їх; суддів і прокурорів, які брали участь у призначенні вироків мирним демонстрантам і журналістам до тюремного ув'язнення; а також керівників навчальних закладів, які погрожували студентам за участь у мирних протестах.

"Сполучені Штати продовжують підтримувати міжнародні зусилля з незалежного розслідування порушень на виборах в Білорусі, порушень прав людини під час виборів і репресій. Ми підтримуємо хоробрий народ Білорусі та підтримуємо його право на вільні та справедливі вибори", - йдеться у заяві.

Читайте такожП'ять країн приєдналися до санкцій ЄС проти Білорусі

Санкції проти Білорусі - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты