Эксперт объяснил, почему получить субсидию стало гораздо сложнее

Эксперт объяснил, почему получить субсидию стало гораздо сложнее / УНИАН

По словам эксперта Александра Хмелевского, новое решение Кабмина отразится непосредственно на всех, кто хочет получить субсидию на оплату услуг ЖКХ.

Український Кабінет Міністрів нещодавно посилив вимоги для призначення житлових субсидій українцям. Експерт і кандидат економічних наук Олександр Хмелевський розповів у коментарі порталу Факт як документ відіб'ється безпосередньо на людях, які отримують допомогу від держави на оплату послуг ЖКГ.

"Хоча Мінсоцполітики вважає, що дані зміни призведуть до скорочення одержувачів субсидій на 2-3%, насправді їх число скоротитися на 10-15%. Влада цілеспрямовано здійснює дії щодо скорочення кількості одержувачів субсидій. Так, з березня 2020 року одержувачів субсидій стало менше на 11%, — сказав він.

Як вважає Хмелевський, після проведення реформи з децентралізації чисто бюрократично стало набагато важче оформити субсидію на послуги ЖКГ.

"Крім того, внаслідок реформи децентралізації були укрупнені райони. Тепер, щоб оформити субсидію або подати заяву на її перегляд, людям нерідко доводиться їхати за 100 кілометрів. Тому Мінсоцполітики вирішив"не морочитися". Все одно, мовляв, комісія об'єктивно не розбереться в тому, що відбувається десь в 100 кілометрах. Всі ці рішення дуже ускладнили оформлення субсидій", - підсумував він.

Читати такожЯк відбиратимуть незаконні субсидії - роз'яснення Мінфіну

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты