Всемирный банк выделил Украине приличную сумму - на что пойдут деньги

Всемирный банк выделил средства Украине / rusvesna.su

Во Всемирном банке решили поддержать госбюджет нашей страны.

Світовий банк ухвалив рішення надати нашій країні $350 млн у рамках першої позики на економічне відновлення і підтримку реформ.

Про це повідомляється на сайті Світового банку.

"Пандемія COVID-19 викликала стрімкий економічний спад, який позначився на доходи простих українців і малого бізнесу, і створив додаткове навантаження на державний бюджет. У рамках цієї позики на політику розвитку надається $350 млн на підтримку державного бюджету у важкі часи", – заявив директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі.

Наголошується, що ці кошти мають піти на:

Ця допомога є однією із двох запланованих позик. Як очікується, друга частина буде направлена на надання підтримки у розробці додаткового законодавства у сфері земельної реформи та подальше посилення пенсійних виплат вразливому населенню".

Раніше у Світовому банку заявили, що пандемія китайського коронавірусу призведе до найглибшого спаду в економіці з часів Другої світової війни. Причиною цьому стало запровадження масштабних і швидких заходів щодо стримування поширення COVID-19.

Як повідомляв Главред, раніше президент Світового банку Девід Малпасс озвучив свій (і вельми песимістичний) прогноз з приводу ситуації, в яку потрапить світова економіка через коронавірус.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты