В США сделали пакет антироссийских санкций из-за приговора Навальному

В США сделали пакет антироссийских санкций из-за приговора Навальному / Reuters

Американские конгрессмены не стали тянуть с подготовкой еще одной части антироссийских санкций - в этот раз из-за приговора Алексею Навальному .

Колектив сенаторів, який очолює республіканець Марк Рубіо, вніс на розгляд Конгресу США законопроект про введення санкцій проти Російської Федерації через арешт і кримінальний термін російського опозиціонера Олексія Навального. Як повідомляється на сайті американського парламенту, авторами законопроекту також стали демократи Кріс Кунс, Бен Кардін, Кріс Ван Холлен, Дік Дурбін і республіканець Мітт Ромні.

"Сенатори повторно внесли законопроект, який передбачає введення цілеспрямованих санкцій проти російських чиновників, причетних до порушень міжнародного права, в тому числі до отруєння і тюремного ув'язнення опозиційного лідера і активіста по боротьбі з корупцією Олексія Навального", — написав на своєму інтернет-порталі Рубіо.

За його інформацією, в чернетках пакет санкцій був підготовлений ще у вересні минулого року. Конкретні імена в них не прописані, але пропонується Конгресу розглянути питання заморозки активів і відмова у видачі віз вищим російським чиновникам.

Також конгресмени пропонують перевірити можливість застосування хімічної зброї типу новачок в Росії і вивчити фінансовий звіт про роботу Володимира Путіна на посаді президента РФ.

Читати такожЗатримання Навального: Росії пригрозили новими санкціями

Вирок Навальному - про що раніше повідомляв головред:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты