Власть пообещала, что цена на сахар в Украине кардинально изменится

На сахар цена может упасть - Минэкономики / 1zoom.ru

Министерство развития экономики, торговли и сельского хозяйства страны намерено решить вопрос с импортом более дешевой продукции.

В Україні найближчим часом може істотно подешевшати цукор. Для цього Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства країни має намір вирішити питання з імпортом дешевшої продукції.

"Собівартість цукру з імпортної цукрової сировини становить близько 20 грн за кілограм. Відповідно, після здійснення імпорту найближчими тижнями цінова ситуація вирівняється, і цукор стане доступнішим для українців", - цитує прес-служба відомства слова заступника міністра Тараса Висоцького.

Також Рада розглядає можливість тимчасово обнулити імпортні мита на ввезення білого цукру в Україну, щоб наситити внутрішній ринок цим товаром.

У міністерстві підрахували, що Україна з вересня минулого року по серпень нинішнього року потребує 1,2 млн тонн – однак виробництво цукру в цьому сезоні впало до 1,1 млн тонн, констатували чиновники. У зв'язку з цим обсяг майбутнього імпорту цукру оцінили в 110 тис.тонн.

Ціни в Україні: новини

Автор: Диана Бель
Новости сейчасКонтакты