Увлажнение лица: дерматологи дали пошаговую инструкцию

Увлажнение имеет решающее значение для способности вашей кожи к саморегулированию. / womenstalk.ru

Увлажнение имеет решающее значение для способности вашей кожи к саморегулированию.

Зволоження-одна з найважливіших частин будь-якого догляду за шкірою, але буває складно зрозуміти, на що звернути увагу і як отримати з цього користь.

Ось покрокове керівництво, схвалене дерматологами, про те, як і коли наносити зволожуючий крем, чому зволожуючий крем важливий і на що звертати увагу при його покупці.

Чому зволожуючий крем такий важливий?

Зволоження має вирішальне значення для здатності вашої шкіри до саморегулювання. Хоча перевиробництво жиру може викликати висихання і сухість.

За даними медичного центру Університету Теннессі, зволоження обличчя може знизити ймовірність розвитку надмірної сухості або жирності.

Хоча поширена помилка, що людям з прищами не слід додавати більше вологи на шкіру, зволоження шкіри два рази на день вранці і ввечері після очищення може фактично зменшити надмірне виділення жиру в шкірі і зменшити кількість прищів.

За словами косметолога-дерматолога доктора Хайді Вальдорф, добре зволожена шкіра з більшою ймовірністю впорається з жирністю самостійно.

"Здорова шкіра утримує вологу і відлущується сама по собі, м'яка на дотик і добре відбиває світло", - сказала Уолдорф.

Використання зволожуючого крему також може запобігти передчасному старінню, наприклад поява зморшок і тонких ліній.

На що слід звертати увагу при покупці зволожуючого крему?

У ефективних зволожуючих засобах використовуються зволожувачі для втягування вологи, пом'якшувальні речовини для згладжування поверхні і додання шовковистості і оклюзії для утримання вологи. Якщо у вас жирна шкіра, спробуйте шукати зволожуючий крем з гелевою консистенцією, так як він може здаватися менш важким на вашій шкірі, але все ж допоможе з точки зору гідратації.

Для нормальної та сухої шкіри зволожуючий крем може допомогти збалансувати вашу шкіру протягом усього дня.

Як мені це застосувати?

Хоча це може залежати від конкретних потреб шкіри, зазвичай Вам слід наносити зволожуючий крем вранці і перед сном.

За словами Уолдорф, найкраще застосовувати зволожуючий крем після інших кроків по догляду за шкірою, але до сонцезахисного крему. Якщо у вас є кроки, крім очищення, такі як тонік, нанесення сироваток і відлущування, вам слід нанести зволожуючий крем, щоб закріпити всі корисні процедури для шкіри.

Якщо ви віддаєте перевагу просто очищати і зволожувати шкіру, не забудьте залишити обличчя трохи вологим, перш ніж наносити зволожуючий крем зверху. Це дозволить утримувати додаткову вологу з води.

Вранці нанесіть зволожуючий крем під сонцезахисний крем, щоб захистити шкіру від різких ультрафіолетових променів сонця, які також можуть викликати пошкодження.

Якщо ви відчуваєте, що вночі вам потрібно додаткове зволоження, ви можете нанести нічний крем разом з зволожуючим гелем.

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты