Арестович раскрыл планы России по новому Нормандскому саммиту

Переговоры на уровне советников лидеров стран Нормандского формата могут состояться до конца этого года - Арестович / УНИАН

Пока нет оснований для перехода Украины к реализации плана Б по ситуации на Донбассе, утверждает Алексей Арестович.

Росія підтвердила наміри щодо проведення нового перемовного раунду в рамках Нормандського формату на рівні політичних радників. Зустріч може відбутися ще до кінця поточного року. Наразі Москва не планує виходити з перемовного процесу.

Про це заявив радник глави Офісу президента, радник делегації України у ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович під час онлайн-конференції в Українському кризовому медіа-центрі у п'ятницю, 11 грудня.

За його словами, Росія готова до проведення зустрічі в рамках Нормандського формату на рівні радників лідерів України, Росії, Франції та Німеччини. Перемовини можуть пройти до кінця 2020 року.

При цьому чиновник додав, що Росія продовжує роботу в нормандському процесі, тому у Києва наразі немає підстав переходити до альтернативного плану з врегулювання конфлікту на Донбасі.Читати такожКрах перемовин щодо Донбасу: Арестович пояснив, як Росія підставляє Путіна

"Українська делегація для участі у ТКГ кваліфікує те, що відбувається, як дуже, дуже, дуже повільне, але просування. Найголовніше досягнення для нас - те, що Росія все ще зберігає процес, фактично ми можемо констатувати, що справи йдуть за планом "А", формальних і неформальних підстав для переходу до плану "Б" наразі немає", - підкреслив Арестович.

Перемовини у Нормандському форматі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты