Эксперт призвал Киев к решительным шагам из-за обострения на Донбассе

Решение конфликта идет не по сценарию Кремля, поэтому Россия пошла на обострение на Донбассе - эксперт / УНИАН

Россия перешла к военному давлению после того, как Москве не удалось организовать прямые переговоры Украины с боевиками "ЛДНР", считает Игорь Романенко.

Загострення російсько-українського конфлікту на Донбасі є реакцією Кремля на провал спроби легалізації представників бойовиків "ЛДНР" у перемовному процесі. Другим фактором погіршення ситуації на фронті є активізація боротьби з російськими представниками в Україні. Росія перейшла до дій у відповідь у форматі військового тиску. Київ повинен шукати виходи з ситуації, що склалася, серед яких - повернення до режиму тиші, перехід до нового плану з Францією і Німеччиною, або ж підключення до перемовин США і рішучі кроки, сказав в ефірі Україна 24 військовий експерт Ігор Романенко.

За його словами, ситуація на Донбасі відображає реакцію російської влади на процес, який не відповідає інтересам Москви. За сценарієм Кремля не реалізуються Мінські угоди, не легалізуються "ЛДНР" як суб'єкти перемовного процесу, а в Україні йде боротьба з російськими представниками.

"Зрозуміло, що просто так до цього Путін ставитися не може, тому найбільш впливовим важелем, яким він може скористатися, є військовий тиск. Тому загострюється ситуація, і збільшується інтенсивність бойових дій", - вважає Романенко.Читати такожКравчук назвав мету Путіна щодо України і пояснив позицію Києва

Ігор Романенко підкреслив, що Україні в якості відповідних дій слід йти на зміни в рамках перемовного процесу. Слід або повернутися до режиму припинення вогню, або перейти до альтернативного плану за домовленостями з Берліном і Парижем. Третім варіантом є підключення до перемовин США і рішучі дії.

Ситуація на Донбасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты