У Путина оправдались в ответ на обвинения Великобритании в хакерских атаках

Песков не знает, кто атаковал британские выборы в 2019 году / Reuters

В Кремле утверждают, что Россию тоже постоянно пытаются атаковать хакеры.

Росія не знає, хто намагався здійснити втручання в парламентський виборчий процес Великобританії у 2019 році. У Кремлі до цього не тільки непричетні, але й самі регулярно піддаються аналогічним спробам зі сторони хакерів.

Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

За його словами, Москва вважає звинувачення Лондона неспроможними, тому що Росія не має ніякого відношення до цього питання.

"Ми не знаємо, хто що намагався зламувати у Великобританії, але Росія точно не має до цього ніякого відношення. Ми категорично не згодні з голослівними звинуваченнями на нашу адресу", - сказав Пєсков.

Більше того, спікер запевнив Путіна, що Росії й самій регулярно доводиться відбивати ворожі хакерські атаки.Читати такожРосія намагалася вкрасти у Великобританії дані про вакцину від коронавірусу - ЗМІ

"Ми самі весь час стикаємося зі спробами вчинення кіберзлочинів щодо наших комп'ютерних баз, наших відомств. Наші відомства постійно відображають ці атаки, це загальна проблема", - додав Пєсков.

Наостанок він підкреслив, що такі звинувачення з боку Лондона можуть негативно позначитися на відносинах Великобританії та Росії.

Раніше у МЗС Британії заявили про спробу Росії втрутитися в британські парламентські вибори 2019 року. Як стверджують у Лондоні, йдеться не про глобальну кампанію, а про спроби публікації компрометуючої інформації щодо правлячої Консервативної партії, яка стосується торгівельних перемовин Великобританії та США.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты