Умер Михаил Кокшенов - причина смерти, биография и фильмография актера

Михаил Кокшенов умер / кадр из фильма По улицам комод водили

В России умер знаменитый советский и российский актер Михаил Кокшенов. Он может быть известен многим по фильму на Дерибасовской хорошая погода, и не только.

У Росії на тлі коронавирусной пандемії та поширенні інфекції помер відомий радянський актор Михайло Кокшенов, який пару років тому переніс інсульт, і довго боровся з важкою хворобою.

Російський актор Михайло Кокшенов помер у 83 роки від тривалої хвороби. Про це повідомила поетеса Любов Воропаєва в Instagram.

"Помер Михайло Кокшенов. Світла пам'ять!", - пише вона.

Актор переніс інсульт в 2017 році, і після цього він не з'являвся на публіці. Його смерть стала несподіванкою в російському шоу-бізнесі.

Артист помер в одному з реабілітаційних центрів Підмосков'я, повідомляє КП.ру. Видання пише, що останнім часом Михайло Кокшенов серйозно хворів, а в соцмережах пишуть, що до інсульту могла додатися онкологія.

За попередньою інформацією, Михайло Кокшенов заразився коронавірусом, і лікувався в лікарні під Москвою.

Але поки що родичі офіційно нічого не підтверджували і не спростовували

Михайло Кокшенов помер у 83 роки / Instagram Любов Воропаєва

Михайло Кокшенов - біографія

Михайло Кокшенов народився 16 вересня 1936 року в Москві. Його батьки в 30-х подорожували, і вони жили в різних містах на Далекому Сході і Сході Росії. Михайло Кокшенов закінчив Московський індустріальний технікум в 1957 році, після чого працював інженером управління Главнефтерудпром, потім пішов в Театральне училище імені Б. В. Щукіна, яке закінчив у 1963 році. Працював актором на сцені Академічного театру імені Володимира Маяковського. У 1966 перейшов у Московський театр мініатюр і паралельно почав зніматися в кіно. У 1974 році переходить в Театр-студію кіноактора.

Він встиг знятися в майже сотні фільмів, до інсульту у жовтні 2017 року.

Михайло Кокшенов - інсульт

У жовтні 2017 року Михайлу Кокшенову стало погано, і його терміново госпіталізували. Як виявилося, у актора стався інсульт, який він лікуй до 2018 року. Він не впізнавав нікого з близьких, які поперемінно сиділи з ним під час госпіталізації.

Пілся реабілітації актор почав згадувати близких, впізнавати їх, і розмовляти. З січня 2018 року його забрали додому, але з Кокшеновим постійно була доглядальниця. Точної інформації про його стан не надходило - тільки чутки, але на публіці він перестав з'являтися.

Михайло Кокшенов - родина

Кокшенов був одружений три рази.

Перша дружина (1986-1987) — Ніна Вокрош була стюардесою, віком молодша Кокшенова на 20 років. У них народилася дочка — Алевтина Михайлівна Вокрош (2 січня 1987) — журналіст.

Друга дружина Кокшенова працювала в готельному бізнесі і була директором в його картинах — асистент режисера Олена Сергіївна Кокшенова (1968), з якою вони були разом 20 років 1987-2007.

Третя дружина — підприємець Наталія Василівна Лепьохіна, генеральний директор ЗАТ Электон (місто-ЗАТЕ Райдужний), з якою він познайомився 24 серпня 2007 року. У неї дві дорослі дочки — Тетяна і Ольга, онуки — Еліза (2000), Владислав (2012) і Моніка-Софія (2015).

Михайло Кокшенов - фільмографія

Повнометражні фільми і телеспектаклі

Ролі в киножурнале Єралаш

Серіали

Режисер

Продюсер

Сценарій

Озвучення та дублювання фільмів

Радіоспектаклі

Автор: Александр Галайда
Новости сейчасКонтакты