Неожиданный прогноз на июнь: синоптик рассказала, когда в Украину придет жара

В июне в Украине будет наблюдаться повышение температуры

Проливные дожди были связаны с высотным циклоном, пояснила Татьяна Адаменко.

На початку червня в Україні буде спостерігатися підвищення температури, заявила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

За її прогнозом, в районі 10 червня температура повітря встановиться на рівні +30 градусів на півдні і +24...+28 градусів, на решті частини країни.

Синоптик уточнила, що періодично будуть проходити невеликі дощі, але проливних вже не буде, оскільки це було пов'язано з висотним циклоном.

У той же час вона уточнила, що дощі, які спостерігаються на території України, припинили посуху, при цьому загрози перезволоження немає.

"Дощі призупинили посуху в Україні на більшості площ, навіть на півдні є деяке пом'якшення під ранніми хлібами - озимими, ранніми яровими... Це дуже важливо для врожаю, оскільки зараз рослини найбільше потребують вологи. Сподіваюся, що перезволоження не буде, але його не було в Україні давним-давно", - сказала вона ukranews.com.

Читати такожСиноптик розповіла, яким областях України чекати потужних дощів з грозами

Адаменко підкреслила, що загрози перезволоження немає, оскільки незабаром підніметься температура повітря і волога швидко випаровується.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты