В Instagram большие изменения – куча новых вкладок и возможностей

Instagram / TechCrunch

Популярная соцсеть впервые за много лет изменила дизайн главного экрана.

Дизайн головного екрану соцмережі Instagram істотно змінили вперше за "багато років", пише портал The Verge.

Так, зокрема, на головний екран додали вкладку Reels — це сервіс всередині самого Інстаграма, який дозволяє записувати відео довжиною 15 секунд, додаючи до них музику і ефекти (простіше кажучи аналог TikTok'a).

Також на головному екрані з'явиться вкладка Shop: сторінка покупок з можливістю оплатити їх через платіжний сервіс Facebook Pay, який дозволить користувачам здійснювати платежі зручним і безпечним способом. А ось вкладку повідомлень, де користувачі звикли бачити лайки до своїх фото, і вкладку створення нового поста перемістили в правий верхній кут до ікони особистих повідомлень.

"Ми не сприймаємо ці зміни поверхнево — ми давно не оновлювали головний екран Instagram. Але те, як люди створюють культуру та насолоджуються нею, змінилося, і найбільший ризик для Instagram полягає не в тому, що ми змінюємося занадто швидко, а в тому, що ми не змінюємося і стаємо неактуальними.

"Ми в захваті від нового дизайну і вважаємо, що він дає додатку таке необхідне оновлення, залишаючись при цьому вірними нашій основній цінності — простоті", — написав про оновлення у своєму блозі глава Instagram Адам Моссері.

Раніше ми розповідали, як видалити свою сторінку в Instagram, і що робити, якщо захочеться її відновити.

Автор: Денис Пономаренко
Новости сейчасКонтакты