Владельцы PS5 подали в суд на Sony из-за проблем с геймпадом

Sony засудят за проблемы с PlayStation 5 / TechRadar

История с дрифтом стиков DualSense набирает обороты. Пострадавшие подготовили коллективную жалобу против компании Sony, дело будет решаться в суде.

Історія з дріфтом стіків DualSense набирає обертів. Через кілька місяців після офіційного виходу власники консолі Sony PlayStation 5 почали масово скаржитися на проблеми з геймпадом.

Зокрема, багато користувачів зіткнулися з так званим "дріфтом стіків", коли персонаж або камера починає мимовільно переміщатися і заважати нормально грати.

Скарг виявилося так багато, що за справу взялися юристи Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith, подавши колективний позов від імені геймерів в окружний суд США. За їх словами, команда Sony знала про проблему ще на етапі тестів і відгуків перших власників, деякі з яких почали скаржитися на дріфт вже через тиждень після придбання консолі, але нічого не зробила. У суді компанію змусять як мінімум звернути увагу на проблему і виплатити компенсації. Сама Sony поки ніяких коментарів не давала.

Минулого року Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith подавала аналогічний позов проти іншого платформотримача, Nintendo – у консолі Switch спостерігається точно така ж проблема. У підсумку компанія перепросила і пообіцяла все виправити в найкоротші терміни, але по цей час конструкція геймпада не була доопрацьована. З усім тим, постраждалим в США дозволили ремонтувати стіки безплатно, а тим, хто вже заплатив за усунення дефекту, стали повертати гроші.

Революційний контролер PS5 DualSense

Нагадаємо, що продажі PS5 в Україні стартували 19-го листопада. Однак, на цей момент просто так купити пристрій у рітейлерів не вийде – консолей у вільному продажу банально немає.

Раніше з'явилася інформація, що період кроссгена, коли консолі минулого покоління будуть все ще актуальними, може тривати і до початку 2022 року, тоді як дефіцит PlayStation 5 у вільному продажу може розтягнутися до грудня 2021 року.

Автор: Денис Пономаренко
Новости сейчасКонтакты