Вернуть всех: у Зеленского анонсировали новый обмен пленными

Вскоре может состояться новый обмен пленными / @president.gov.ua

Андрей Ермак рассказал о новом обмене удерживаемыми лицами.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував перспективи нового обміну полоненими.

За його словами, найближчим часом може відбутися новий обмін утримуваними особами, пише НВ.

"Ми домовилися про продовження обміну, я вважаю, що результатом стане черговий обмін, який відбудеться найближчим часом", - підкреслив Єрмак, коментуючи результати переговорів у Берліні за участю заступника голови Адміністрації президента РФ Дмитра Козака, зовнішньополітичного радника канцлера Німеччини Яна Гекера і радника президента Франції Емануеля Бона.

Голова ОП уточнив, що українська делегація отримала необхідні гарантії та підтвердження від Німеччини і Франції та жорстко поставила перед Росією питання відвідування осіб, які незаконно перебувають в полоні на непідконтрольної території, представниками Червоного Хреста.

Читати такожЗеленський анонсував обмін полоненими з Росією: кого хочуть звільнити

"Це дуже необхідно для того, щоб сьогодні дійсно кожний громадянин, про якого ми маємо сьогодні інформацію, що він там, ми дійсно отримали підтвердження і змогли його звідти забрати", - додав глава ОП.

Нагадаємо, раніше представник Росії в Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Борис Гризлов звинуватив українську сторону в нібито зриві підготовки обміну утримуваними особами.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты