"Дыма без огня не бывает": Степанов прокомментировал слухи о подпольной вакцинации от COVID-19

Максим Степанов / УНИАН

Руководитель Минздрава прокомментировал резонансную информацию о том, что якобы украинские топ-чиновники и депутаты подпольно вакцинируются от COVID-19.

Українським правоохоронцям потрібно якомога швидше провести детальне розслідування інформації про можливе контрабандне ввезення в країну вакцини від коронавірусу виробництва BioNTech і Pfizer. Про це в ефірі українського телебачення заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Якщо це (контрабандне ввезення препарату – Главред) сталося, то ця вакцина була завезена повністю нелегально. Це Мерзенна історія, якщо ми говоримо про депутатів. Розбирається СБУ, поки вони нічого не говорять, збирають фактаж. Ми в свою чергу отримали доручення від прем'єр-міністра, і сьогодні почали свою частину перевірки. Без доручення, ми не могли вийти на перевірку", ‒ зазначив чиновник.

При цьому Степанов вважає, що ні приватні компанії, ні депутати ніяк не могли отримати вакцину від коронавірусу.

"Якщо це сталося, то ця вакцина була завезена повністю нелегально на територію України. Я вважаю, що це той випадок, коли потрібно дуже швидко дати відповідь суспільству – було це чи ні. Щодо теоретичної можливості вакцинації - це можливо. Зазвичай диму без вогню не буває", - підсумував він.

Читати такожПідпільна вакцина від коронавірусу: Ізраїль відповів на звинувачення з України

Дивитися з 01:01:32

Скандал з нелегальною вакциною від коронавірусу в Україні:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты