Эксперт пояснил, зачем Путин посадил Навального и при чем тут Украина

Эксперт пояснил, зачем Путин посадил Навального и при чем тут Украина

Кирилл Сазонов считает, что Кремль хочет отвлечь внимание Запада от войны на Донбассе и аннексии Крыма.

Вирок Олексію Навальному потрібен був Кремлю для того, щобы відвернути увагу Заходу від війни на Донбасі. За цим же принципом в 2014 році Росія розв'язала конфлікт на Сході України, щоби змістити фокус уваги від анексії Криму.

Журналіст і блогер Кирило Сазонов вважає, що тактика Кремля – це постійне підвищення ставок. На його думку, з часом Навального можуть звільнити, передає Obozrevatel.

"Мені здається, що зараз в інтересах Кремля максимально посилювати конфліктну ситуацію із Заходом на темі Навального, тому що це відволікає увагу від інших проблем, зокрема від України, від окупації Криму та Донбасу", – припустив він.

Сазонов вважає, що через якийсь час Кремль зробить кілька кроків щодо Навального та його прихильників, які можна буде подати Заходу як поступки, а натомість просити ослаблення санкцій.

"Росія зможе зробити кілька кроків назад щодо Навального – звільнивши його, пом'якшивши покарання, випустивши прихильників – і, не послаблюючи тиск на Донбасі, зможе наполягати на тому, що треба послаблювати санкції, треба вступати в діалог", – вважає він.

Сазонов також допустив, що в такому випадку проросійські лобісти в Європі зможуть використовувати цей аргумент для пом'якшення санкцій.

Читати такожЕксперт спрогнозував, як можливий розрив відносин між РФ і ЄС відіб'ється на Україні

Суд над Навальним 2 лютого - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты