Катастрофа с Covid-19 : Украине без локдауна не обойтись – эксперт

В Украине критическая ситуация с эпидемией коронавируса / Reuters

Медицина в Украине оказалась не подготовленной к эпидемии, считает Виктор Громовой.

В Україні склалася катастрофічна ситуація з поширенням коронавірусу, заявив експерт з питань освіти Віктор Громовий.

Як підкреслив він у коментарі Главреду, медицина в Україні виявилася не підготовленою, а гроші з коронавірусного фонду, які могли піти на медицину і освіту, "зарили в дороги".

Експерт вважає, що іншого варіанту, окрім як переходити на дистанційне навчання просто немає.

"Ці два тижні будуть тимчасовим заходом, а після виборів доведеться робити локдаун. Наскільки він затягнеться - невідомо, але точно до того моменту, поки ця хвиля захворюваності не буде збита", - підкреслив він.

Громовий звернув увагу на те, що в Україні не були створені так звані "соціальні бульбашки", де повинні були поділити класи на групи і де діти контактують з мінімумом вчителів.

"Нічого не зробили для індивідуалізації навчання, не знайшли додаткових просторів для навчання – нічого з усього того, що роблять європейці, а замість цього понадіялися «на авось». Але зрозуміло, що не тільки студенти і учні поширюють вірус і, якщо наші громадяни ігнорують вірус всюди – в транспорті, в магазині і т.д., то тільки закриття шкіл і вузів нічого не дасть", - додав експерт.

Читати такожУкраїну захлесне Covid-19: вчені дали лякаючий прогноз і назвали терміни

Раніше повідомлялося про те, що за результатами наради у президента Володимира Зеленського був розроблений комплекс заходів для боротьби з поширенням епідемії коронавірусу в Україні.

Вжиті заходи передбачають закриття нічних клубів в "червоній" і "помаранчевій" зонах, нові штрафи за порушення масочного режиму і можливе розгортання госпіталів на спортивних аренах.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты