"Украинцев обманывают": эксперт дал тревожный прогноз насчет Covid-19

Эксперт оценил борьбу с коронавирусом в Украине / УНИАН

Государство не продемонстрировало эффективных мер по борьбе с коронавирусом, считает Андрей Александрин.

У разі повторного введення карантинних заходів в Україні через коронавірус громадяни вже не будуть їх дотримуватися, заявив керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, кандидат медичних наук, епідеміолог Андрій Александрін.

Як підкреслив він в інтерв'ю Апострофу, держава не продемонструвала ефективних заходів для вирішення цього питання.

«Тому що держава просто обдурює населення. Якби ми за два місяці побачили ефективні заходи зі сторони держави, громадяни, можливо, почали б довіряти центральним органам влади. А на сьогодні ми бачимо просто розтринькування грошей із національного бюджету, тому ніякої довіри до влади немає. То й немає сенсу вводити додаткові карантинні заходи», - зазначив експерт.

На його думку, державі необхідно терміново почати працювати з населенням шляхом роз'яснення.

Читати такожУкраїні загрожує "чорний сценарій" зростання числа смертей від COVID-19 - дослідження

«Не треба проводити ток-шоу, де політики один на одного лаються та вводять в оману всіх людей. Треба звертатися до спеціалістів, експертів, фахівців, які мають право роз'яснювати подібні питання», - додав Александрін.

Нагадаємо, раніше лікар-епідеміолог Людмила Мухарська заявила про те, що в Україні недостатньо проводять тести для контактних осіб у контексті виявлення захворюваності коронавірусом.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты