В Минздраве поведали, по какому принципу делили страну на зоны

Ляшко рассказал о разделе страны на карантинные зоны / УНИАН

Во время раздела Украины на зоны карантина Минздрав рассматривал только восемь областей.

Під час поділу України на зони карантину МОЗ розглядало лише вісім областей. У цих регіонах були істотно перевищені показники, але місцева влада і не планувала збирати комісію з НС раз на три дні для того, щоб вжити адекватних заходів реагування.

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, рішення про введення карантинних зон ухвалювалося на підставі п'ятиденного перевищення показників, які дозволяють послаблення обмежень, у восьми областях.

"Ми передбачили певні обмежувачі, які не дозволяють перемагати формулою малих чисел. Тому" червона зона" не впроваджується там, де кількість активних хворих менш як 60 на 100 тисяч населення. Також враховано коефіцієнт міграції та доступності тестування", - зазначив Ляшко.

Він також зазначив, що розраховані показники показують наявну епідеміологічну ситуацію в Україні.

Читайте такожУ Авакова пояснили, що буде з саботуючими карантин в Україні мерами

"Надалі динаміка буде змінюватися і кількість областей, яке буде розраховуватися, буде динамічною, і кожен раз не будуть одні й ті ж області. Тому зараз не треба дивитися, що області дають великі цифри, оскільки вони були раніше в епідпроцесі, зараз там ситуація стабілізована ", - додав Ляшко.

Відзначимо, станом на 3 серпня різні карантинні зони є тільки у Львівській, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Вінницькій, Тернопільській, Житомирській та Чернівецькій областях.

Коронавірус у світі

Як писав Главред, станом на ранок понеділка, 3 серпня, у світі виявили понад 18 мільйонів інфікованих на коронавірус COVID-19. За добу додалися 222 тисячі нових заражених.

Нагадаємо, раніше стала відома ціна американської вакцини від коронавірусу. Вартість препарату може змінитися, але поки планується продавати препарат за ціною 50-60 доларів (приблизно 1540 грн).

У свою чергу у МОЗ розповіли, коли і скільки українців отримають вакцину від COVID-19. Ляшко підкреслив, що МОЗ безпосередньо контактує з виробниками вакцини, щоб домовитися про постачання препаратів за державний рахунок.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты