Министр обороны Украины и глава Пентагона провели переговоры: стало известно, о чем договорились стороны

​Андрей Таран и Ллойд Остин провели телефонный разговор/ Фото mil.gov.ua ​

Украина подтвердила Пентагону намерение продолжить участие в операциях НАТО, а тот, в свою очередь, пообещал поддержку в защите от российской агрессии.

У п'ятницю, 19 лютого, відбулася телефонна розмова міністра оборони України Андрія Тарана і глави Пентагону Ллойда Остіна.

Як написав Остін у своєму Twitter, США пообіцяли Україні підтримку в боротьбі з російською агресією.

"Продуктивний дзвінок сьогодні моєму українському колезі Андрію Тарану. США непохитні у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України та прихильні створенню потенціалу для захисту від російської агресії", - написав Остін.

twitter.com/SecDef

В пресслужбі Міноборони також відзвітували, про що домовилися під час бесіди Таран і Остін. Повідомляється, що міністр оборони України підтвердив главі Пентагону намір продовжити участь нашої країни в операціях НАТО. Він додав, що Україна постійно нарощує рівень взаємосумісності з силами Альянсу.

"Ми постійно нарощуємо рівень взаємосумісності із силами Альянсу завдяки технічній допомозі, а також спільній участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки", - зазначив Таран.

Він додав, що Україна підтверджує намір продовжити участь в операціях у складі тренувально-дорадчої місії НАТО "Рішуча підтримка", багатонаціональних сил НАТО в Косові, а також готується направити сили і засоби на тренувальну місію НАТО в Іраку та на операцію НАТО в Середземному морі "Морський страж".

Остін, зі свого боку, подякував за продовження участі українських сил у складі міжнародних операцій.

В українському Міноборони зазначили, що сторони також детально зупинилися на практичних кроках реалізації статусу України як партнера НАТО з розширеними можливостями. Крім того, глави оборонних відомств висловили взаємну надію на особисту зустріч найближчим часом.

Читати такожУ МЗС анонсували переговори Зеленського з Байденом

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты