Минобороны попалось на покупке непригодных аппаратов ИВЛ на кругленькую сумму

Минобороны купило непригодные ИВЛ на 11 млн грн

Проводятся необходимые следственные и процессуальные действия, продолжается досудебное расследование.

Чиновників Міноборони викрили на тому, що вони за бюджетні кошти придбали апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), комплектація і технічні характеристики яких не відповідають медико-технічним вимогам тендерної документації. За фактом інциденту відкрито кримінальне провадження, розслідуванням якого займається Держбюро розслідувань (ДБР), повідомляється на сайті відомства.

"Оперативні співробітники ДБР отримали інформацію про те, що в травні 2020 року в Міністерстві оборони України в особі командування медичних сил Збройних сил України була здійснена закупівля апаратів штучної вентиляції легенів на загальну суму 11 млн грн. Однак їхня комплектація і технічні характеристики не відповідають медико-технічним вимогам тендерної документації, що унеможливлює використання закуплених медичних виробів за прямим призначенням", - йдеться в повідомленні.

16 лютого 2021 року слідчі ДБР провели обшуки в Міноборони в Києві та вилучили електронні носії інформації, мобільні телефони та інші документи, що підтверджують злочинну діяльність.

Проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, триває досудове розслідування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління ДБР, оперативний супровід - головне оперативне управління ДБР, процесуальне керівництво-Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты