Непогода на западе Украины: водой сносило людей, затоплено 9 районов

На Западной Украине затопило 9 районов - фото МВД

В МВД ввели чрезвычайные меры безопасности в Ивано-Франковской и Черновицкой областях.

Через страшну негоду, яка накрила західну Україну, в Івано-Франківській та Чернівецькій областях були впроваджені надзвичайні заходи безпеки.

За інформацією прес-служби МВС, до ліквідації наслідків стихії залучено сотні рятувальників і поліцейських.

За словами глави МВС Арсена Авакова, станом на 19:00 фіксувалися підтоплення в 9 районах.

Непогода на западе Украины
Непогода на западе Украины
Непогода на западе Украины
Непогода на западе Украины
Непогода на западе Украины
Непогода на западе Украины

"В епіцентрі негоди виявився 31 житловий будинок та 37 господарств. Залучено 123 поліцейських і 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські і рятувальники заходять до кожного будинку і перевіряють, чи не залишилося там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності", - повідомив Аваков.

За ситуацією спостерігають в оперативному штабі, а бійці Нацполіції охороняють будинки людей, щоб уникнути випадків мародерства. Аваков також зазначив, що ситуація змінюється щохвилини, тому рятувальники і поліцейські працюватимуть також вночі.

"Організовуємо місця для ночівлі та харчування. Станом на зараз - ситуація контролюється. Завтра вранці в регіон прибудуть додаткові сили поліції, рятувальників і гвардійців. Прошу зберігати спокій", - додав глава МВС.

Як писав Главред, погода в Україні у вівторок, 23 червня, знову буде дощовою. Причому дощі не тільки нікуди не подінуться, але і посиляться.

Також відзначимо, на понеділок, 22 червня, в Україні оголосили штормове попередження. По всій території України, крім східної частини, очікуються грозові дощі. Вдень в окремих районах буде спостерігатися град і шквали від 15 до 20 м/с. Крім того, очікується злива у Закарпатській та Прикарпатських областях.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты