Озвучена стоимость новогодних елок для украинцев

Стало известно, сколько в этом году будут стоить новогодние елки / Фото: УНИАН

Средняя цена праздничного дерева в этом году составит 75 грн.

В Україні 10 грудня відкриються ялинкові базари при державних лісогосподарських підприємствах, де планують реалізувати понад 500 тисяч ялинок різних порід на Новий Рік 2021.

Як повідомили в Держлісагентстві, найбільш популярними в нашій країні є сосна звичайна, сосна Палласа (кримська), Ялина європейська (ялина) і ялина Біла (ялиця).

За попередніми даними, середня ціна на ялинки цього року становитиме 75 грн. Очікується, що найдорожчими ялинки будуть в Івано-Франківську — 120 грн за дерево, трохи нижче ціна буде в Чернівцях — 109 грн, в Києві та Луганській області «зелені красуні» обійдуться в 106 грн за дерево.

Готові здивувати дешевизною цього року ціни в Харкові - 48 грн за дерево, в Шацьку - 50 грн і в Полтаві - 55 грн. В інших областях ціни коливатимуться від 60 до 100 гривень за дерево.

Читати такожВихідні на Новий Рік 2021: як відпочиватимуть українціЯкщо порівнювати з минулим роком, то в більшості областей України ціна на ялинки зросла. При цьому в Києві, Кропивницькому, Львові, Дніпрі, Херсоні та Хмельницькому новорічні дерева навпаки подешевшали.

У Держлісагентстсві підкреслили, що хвойні дерева для новорічних свят вирощують на спеціальних плантаціях або зрізають при розчищенні просік, смуг відведення ліній електропередачі.

Новий Рік 2021

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты