В ГБР рассказали, занимаются ли делами по предоставлению томоса ПЦУ

В ГБР рассказали, занимаются ли делами по предоставлению томоса ПЦУ / УНИАН

Ситуацию прокомментировал лично руководитель ведомства Александр Соколов.

Українські правоохоронці не розслідують кримінальні справи, пов'язані з наданням Православній церкві України томосу про автокефалію.

Про це повідомляє портал "Українська правда" з посиланням на коментар керівника Держбюро розслідувань Олександра Соколова.

За Конституцією, держава була відокремлена від церкви і не повинна втручатися в питання реалізації громадянами свого права на свободу віросповідання.

У зв'язку з цим, будь-які питання, пов'язані з добровільною створенням або об'єднанням релігійних громад, які не належать до сфери повноважень правоохоронних органів.

На конкретне запитання журналіста Соколов відповів, що ДБР ніяк в рамках справи про можливе "розпалювання міжконфесійної ворожнечі" не оцінює факт правомірності отримання Томосу.

Читати такожЩе одна церква погодилася з наданням томосу ПЦУ

Нагадаємо, раніше, 18 червня 2020 року, перед засіданням суду щодо обрання запобіжного заходу, Петро Порошенко на мітингу розповів своїм прихильникам про те, що проти нього відкрито нову кримінальну справу ‒ за розпалювання міжрелігійної ворожнечі (за фактом надання томосу).

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты