Штраф и уголовная ответственность: Разумков рассказал о новом наказании для нардепов

Разумков рассказал о новых штрафах для нардепов / УНИАН

Глава ВР рассказал, что в сессионном зале будут поставлены дополнительные камеры.

Спікер парламенту Дмитро Разумков розповів, як боротимуться з кнопкодавством у Верховній Раді.

"Хотів би нагадати, що, з одного боку, ми прийняли закон, який вводить кримінальну відповідальність за неперсональне голосування. З іншого боку, за фактом ми побачили, що він не до кінця реалізує ті завдання, які ми ставили і перед собою, і перед цим законодавчим актом", - сказав Разумков.

Він зазначив, що на останньому пленарному засіданні збирали нараду з керівниками депутатських фракцій і груп, і всі прийшли до однієї позиції.

"Вона полягає в наступному: ми поставимо додаткові камери в залі, зменшимо можливість голосувати зі зручних, скажімо так, для таких явищ місць, і звернулися до профільного комітету написати більш жорсткий закон, який би регламентував наслідки неперсонального голосування. З одного боку, кримінальна відповідальність, з іншого - фінансова. Як показала практика, депутати теж переживають за свої зарплати", - сказав Разумков, передає телеканал Україна 24.

Читати такожРазумков повідав про графік роботи Ради під час локдауну

За словами спікера, є ще один спосіб, але до нього поки не стали вдаватися через дорожнечу.

"Є варіант, який би нам дозволив піти від кнопкодавства. Це встановити нову систему "Рада", яка працювала б на базі face ID або відбитка пальця, долоні. Але вона дуже дорога, коштує 250-300 млн грн. Сьогодні в умовах COVID, якби ми заклали ці кошти в бюджет, так само прийшли б медики, вчителі і сказали "Як вам не соромно", - сказав він.

Верховна Рада - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Мария Тупик
Новости сейчасКонтакты