Не туда следуем: украинцы прошлись по ситуации в стране

Большинство украинцев уверены, что страна движется не в том направлении / УНИАН

Граждане резко раскритиковали политику нынешней власти.

Переважна більшість громадян нашої країни впевнені в тому, що в цілому Україна рухається в неправильному напрямку, і лише 19% мають протилежну думку.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи Рейтинг, опублікованого в понеділок, 27 липня.

Згідно із результатами соцопитування:

При цьому українці дають більш оптимістичні прогнози щодо майбутнього економіки:

Однак у довгостроковій динаміці відсоток тих, хто очікує на поліпшення, падає, поряд із цим дещо зменшується емоції та почуття надії (26%) серед населення, а розчарування залишається емоцією, яку відчувають найбільше (43%).

Серед причин можливої економічної кризи більшість (57%) назвали некомпетентність влади, а 26% звинувачують у майбутньому економічному занепаді пандемію коронавірусу, ще 8% думають, що причиною занепаду стане війна на Донбасі.

Читати такожОпитування показало крах рейтингу Зеленського

Дослідження проводилося методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) серед 2000 респондентів у віці від 18 років і старше у всіх областях, крім непідконтрольних територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

Як писав Главред, соціологічне опитування продемонструвало думки жителів України щодо причин виникнення пандемії коронавірусу.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты