В Украине стала доступна российская соцсеть Вконтакте

Соцсеть Вконтакте стала доступна в мобильном приложении / Reuters

На сайт можно зайти без использования спецпрограмм для обхода блокировки.

Відома російська соціальна соцмережа Вконтактє відтепер знову доступна користувачам на території України, нею можна вільно користуватися без спеціальних програм для входу на ресурс.

Як повідомляє 24 канал, у прес-центрі ВК стверджують, що смартфони тепер можуть вільно входити на сайт без допомоги VPN.

Журналісти провели експеримент і з'ясували, що дійсно з мобільного додатку на смартфоні можна вільно переглядати Вконтактє на території України. Така функція доступна лише при вході з телефону, на персональному комп'ютері дана опція недоступна.

"Ми додали проксі в сам додаток, щоб ви могли користуватися ним без обмежень. Оновіть додаток VK-спілкуйтеся вільно і без обмежень", - йдеться в листі компанії.

Читати такожВКонтактє представила нову версію програми для смартфонівЗа словами експертів, програмістам Вконтакте вдалося подолати блокування для мобільних додатків через сервер-посередник. Однак, коли запит йде безпосередньо на домен, то з комп'ютера вільний вхід на сайт Неможливий.

Українська влада поки на інформацію не відреагувала.

Зазначимо, кіберспеціалісти СБУ констатували, що за час блокування російських соцмереж кількість користувачів з України на цих ресурсах зменшилася в три рази.

Президент Володимир Зеленський у травні підписав указ, яким продовжив заборона на російські сайти і соцмережі на території України.

Також в РНБО схвалили продовження заборони на російські сайти і соцмережі в Україні. Верховна Рада під час позачергового засідання відразу підтримала проект.

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты