Загадка гибели нардепа Давыденко: эксперты указали на странные детали

Валерий Давыденко / Фейсбук В.Давыденко

В автомобиле Валерия Давыденко нашли еще один пистолет.

Народний депутат Валерій Давиденко, якого знайшли застреленим в офісі в суботу ввечері, міг не покінчити життя самогубством.

Дивне самогубство нардепа: експерт звернув увагу на деталі

На опублікованому фото з місця трагедії експерти помітили дуже дивне положення правої руки і пістолета нардепа на підлозі.

"Судячи з фото, постріл був зроблений в праву скроню, тоді рука повинна була висіти праворуч від корпусу, а не між ніг як на фото. І пістолет відповідно повинен був лежати праворуч від тіла. Глок пістолет з сильною віддачею. Патрон 9*19 достатньо потужний, рамка пістолета полімерна - легка, а затвор важкий. Все це сприяє сильній віддачі пістолета. Як він міг потрапити під тіло самогубці в такому випадку? А рука між ніг? От якщо він стріляв собі в підборіддя, тоді так, все логічно. Але повторюся, по фото видно, що стріляли в скроню", - цитує експерта телеграм-канал Громадський контроль.

Версія з вбивством: що зіграло на руку кілеру

Також звертається увага на те, що нардепа знайшли застреленим в туалеті, однак він знаходився в своєму кріслі . Прибиральниця, яка знайшла нардепа, запевняє, що крісло було улюбленим у депутата. Тому версія про те, що Давиденко спонтанно вирішив накласти на себе руки, поговоривши з кимось по телефону, відпадає саме через крісло.

Місце загибелі Валерія Давиденка / Вісті

"А от якщо поставити себе на місце вбивць (у версії з вбивством), то крісло якраз дуже до речі. Припустимо, жертву привели в несвідомий стан... Далі можна пустити кулю в голову тут же в офісі, але по-перше, звук пострілу (зброя у жертви без "глушника"),а в туалеті без вікон і з закритими дверима звук пострілу буде набагато більш приглушений. По-друге тіло в офісі знайдуть швидше, ніж у туалеті, а фора у часі ще нікому не завадила", - заявляють експерти.

Якщо вбивць було двоє, то віднести непритомну жертву в туалет не є проблема. Якщо ж один, то крісло могло знадобитися для того, щоб відкотити тіло в туалет.

Два пістолета і відкрите вікно: що не так з версією про самогубство

Зазначимо, що за даними видання Оглядач вікно приміщення, де виявили труп, було відкрито. Крім того, ще один пістолет знайшли в автомобілі політика.

Автомобіль Валерія Давиденка / Obozrevatel.com

У той же час один із знайомих загиблого заявив, що не вірить у самогубство політика.

"Він глибоко віруюча людина і сам не міг застрелитися", – сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в суботу, 23 травня, у своєму офісі виявлений мертвим народний депутат України Валерій Давиденко. Труп нардепа знайшли з вогнепальним пораненням.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты